Fashion

De kunst van het mixen & matchen van bikini's

Kristel, 11 juni 2016

De kunst van het mixen & matchen van bikini's

De hele vakantie in één of twee bikini's lopen vind ik dodelijk saai. Het liefst draag ik elke dag een andere! Maar ja, dat slaat een enorm gat in je vakantiebudget én dankzij mijn gebrek aan inpak-skills kan ik alle ruimte die ik eventueel nog heb goed gebruiken. Gelukkig bestaat er zoiets als mixen & matchen en heb je dus door slim te combineren opeens heel veel verschillende bikini's in je koffer. Score! Maar dat slim combineren, dat is wel een dingetje. Want klakkeloos broekjes en tops combineren draait meestal niet uit op het mooiste resultaat. Daar moet je een heel klein beetje over nadenken. Moeilijk is het niet hoor, zeker niet als je onderstaande tips opvolgt. Happy summer!

#1 Kleur is key

Mix bikini's

De simpelste truc om van twee losse bikinistukken één hele knappe bikini te maken is om rekening te houden met de kleur. Zo kun je een print makkelijk combineren met een uni kleur, als de uni kleur weer terug komt in de print. En zelfs prints kun je mixen als er bepaalde kleuren in beide stukken terug komen. Snap je het nog? 

Seafolly Coast To Coast High Neck bikini tanktop koraalrozeSeafolly de Bijenkorf
€ 81,95 € 24,58
Beachlife Bikinislip Koraal FranjeBeachlife Bomont
€ 27,95 € 22,36
Seafolly Trackside triangel bikinitopSeafolly de Bijenkorf
€ 59,00 € 29,50

#2 Match het model

Mix bikini's

Een andere factor die van je mix & match bikini tóch een geheel kan maken, is het model. Een broekje met dikke bandjes of zelfs high waist heeft ook een top nodig met een beetje body. Anders ziet het er al snel als een bij elkaar geraapt zooitje uit. Andersom geldt trouwens precies hetzelfde: een ieniemienie bikinitop met dunne bandjes vraagt om een klein broekje. Makkie, toch?

Seafolly Spot On High Neck bikini tanktopSeafolly de Bijenkorf
€ 82,00 € 41,00
Huit Absolutely Chic bikinislip met lage tailleHuit 8 de Bijenkorf
€ 32,00 € 16,00
Beachlife Bikinitop Wit Blauw Voorgevormd Remy Bounty BeachBeachlife Bomont
€ 49,95 € 34,97

#3 Blijf bij je stijl

Mix bikini's

Niet alleen het model is belangrijk om in de gaten te houden, ook de stijl van de bikini moet een beetje overeenkomen. Een sportieve bikini gecombineerd met een broekje met ruches vind ik bijvoorbeeld lastig. Je kunt dan beter voor een sportiever broekje kiezen of juist een romantisch topje. Niet alleen het model of de details spelen mee, ook de print! Een bloemenprintje maakt een basic broekje net wat zonniger en romantischer en kun je daarom prima mixen met een ruchje hier en daar. 

kate spade new york Bikini top posy redKate spade new york Zalando
€ 169,95
Solid & Striped THE POPPY Bikinibroekje petal pink/creamSolid & Striped Zalando
€ 79,95 € 63,95
MM Avy 16Protest Protest
€ 25,99 € 12,99

#4 Prints mixen mag!

Mix bikini's

Denk niet dat je alleen maar prints met uni kleuren kunt combineren. Het mag best iets spannender! Er zijn namelijk een aantal prints die inmiddels zo neutraal (zoals de streep!) zijn dat je die makkelijk met andere prints kunt combineren. Als je een beetje rekening houdt met de kleuren, het model en de stijl kun je helemaal los met het combineren van prints. Hoera!

Cyell Mix & Match beugel bikinitopCyell wehkamp.nl
€ 69,95 € 39,95
Baku Australia Mix & Match hipsterbroekjeBaku Australia wehkamp.nl
€ 50,00
whkmp's BEACHWAVE Mix & Match bandeau topwhkmp's BEACHWAVE wehkamp.nl
€ 27,95

Lees ook: Welke bikini past het best bij jou?

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer