menu
De iconische witte Adidas sneaker wordt ‘groen’
Duurzaam

De iconische witte Adidas sneaker wordt ‘groen’

Malu, 16 mei 2021

Wie kent ‘em niet? De witte Stan Smith sneaker van Adidas. Het van oorspong Duitse sportmerk gaat nu op de groene toer en steekt haar klassieker in een duurzaam jasje. Maak kennis met de Stan Smith Forever. 

De iconische sneaker is in 1971 vernoemd naar de beroemde Amerikaanse tennisspeler, Stan Smith. Door de jaren heen werd hij al in verschillende varianten, vormen en tinten uitgebracht. De meest populaire versie is de klassieke witte sneaker met het groene label op de hiel, maar pas sinds kort is deze pas écht groen, want met de ecologische versie gaat Adidas de strijd aan tegen plastic afval.

Stan Smith Forever

De lancering van deze nieuwe Stan Smith is een nieuwe mijlpaal in de duurzaamheidsstrategie van het merk om plastic afval tegen te gaan. Sinds 2015 werkt Adidas samen met de milieuorganisatie ‘Parley for the Oceans’. In datzelfde jaar werd de eerste schoen gemaakt uit Parley Ocean Plastic gepresenteerd en vorig jaar werd er met deze samenwerking alleen al 7.000 ton plastic verzameld en omgezet in 15 miljoen schoenen!

Het doel is om in 2021 maar liefst 17 miljoen schoenen te produceren uit Parley Ocean Plastic. Dit wordt aangevuld met de ambitie om 60 procent van de producten in 2021 te maken uit duurzame materialen. Overigens werd ook de verpakking aangepakt: de nieuwe Stan Smith collectie is komt in een schoenendoos, gemaakt van 90 procent gerecycled karton. 

Noisy May lanceert haar meest sustainable jeans ooit

Lees ook

Noisy May lanceert haar meest sustainable jeans ooit

Duurzaam

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer