menu
The Serpent
Fashion

De glamourous 70’s look van The Serpent, die nooit uit de mode gaat

Malu, 14 mei 2021

Mocht je Netflix-serie The Serpent hebben gebinged, dan ben je nu waarschijnlijk – net als ons – obsessed met hoofdrolspeelster Monique. En niet vanwege haar fantastische rol als de geliefde van seriemoordenaar Charles, maar vanwege haar geweldige 70’s outfits. 

De bloedstollende misdaadserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Franse Charles Sobhraj (a.k.a. The Serpent) die het gemunt heeft op toeristen. Samen met zijn geliefde en partner-in-crime Monique drogeert en beroofd hij backpackers, die in Zuid-Azië de hippie-trail verkennen. Niet bepaald een luchtige wegkijker, maar de adembenemende beelden uit Bangkok en Nepal en Monique’s hypnotiserende looks maken de serie tot een prachtig geheel.

Nu is kleding uit de jaren zeventig nooit echt uit de mode geweest. De glamoureuze bohemian stijl zien we zeer regelmatig terug in het straatbeeld, maar na het kijken van The Serpent zijn we weer helemaal opnieuw geïnspireerd. Monique weet de glamour van Brigitte Bardot feilloos te combineren met een de bohemian stijl van Jane Birkin en de rock ‘n roll van Bianca Jagger. 

We zien haar voornamelijk in een flared jeans met hoge taille en brede riem, een grote vierkante zonnebril, een kleurrijke blouse en een zijden sjaal met geometrische print in het haar. Maar ook het knalgroene pak uit aflevering 1, de zalmkleurige kimono uit aflevering 2 en de witte opengewerkte strandjurk uit aflevering 5 zorgden ervoor dat we gebiologeerd bleven kijken. 

Gelukkig zien we momenteel veel seventies geïnspireerde collecties in de winkels hangen en kunnen we deze jet-set-je-ne-sais-quoi-look makkelijk zelf creëren. Dit zijn de 8 essentials:

1. Het groene pak

2. De vierkante oversized zonnebril

3. De blauwe flared jeans

4. De witte kaftan

5. De geprinte haarsjaal

6. De zalmkleurige kimono

7. De geruiten blouse

De seventies crochet-trend is terug van weggeweest

Lees ook

De seventies crochet-trend is terug van weggeweest

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer