Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

De Fashionchick Festival Guide

Marthe, 08 april 2018

De Fashionchick Festival Guide

Fashionchick Festival GuideNaast lentekriebels begint er in april hier bij ons ook wat anders te kriebelen. Waar ik het over heb? Nou, de festival kriebels natuurlijk! 

Want ook al líjkt de (festival)zomer misschien ver weg, toch is-ie een heel stuk dichterbij dan je denkt. Al helemaal vanwege het gelukkige feit dat je nú al moet beginnen met kaartjes kopen, maandagen vrij vragen (er zijn op een of andere manier een heleboel festivals die op zondag plaatsvinden) en natuurlijk: je garderobe op orde stellen. Maar goed, voor dat je daaraan beginnen gaat moet je natuurlijk wél weten voor welke festivals jij een kaartje scoren moet. Gelukkig hebben wij daar een antwoord op. En dat antwoord hebben we de Fashionchick Festival Guide genoemd. Hier in vind jij précies waar je wezen moet deze zomer. Read on! 

Oranjebloesem

Wie? Oranjebloesem
Waar? 27 april, Blijburg aan Zee
Wat? 
Voor zij die écht niet kunnen wachten is daar Oranjebloesem. Perfect voor zij die op Koningsdag géén zin hebben om over een overbevolkte vlooienmarkt te struinen, maar wél in een feest. De line-up barst van de grote namen uit de electronische scene. Tel daar een fenomenaal uitzicht over Amsterdam bij op en je begrijpt: veel beter ga je op Koningsdag niet vinden.   

De Zon

Wie? De Zon
Waar? 20 mei, Blijburg aan Zee
Wat? Als gezelligheid een festival zou zijn, dan zou het er zo uit zien als de Zon. Want op 20 mei is Blijburg aan Zee wederom de place to be. Naast dansen op de schuimparty bij de Holy Moly Aliminiumfolie stage kun je er ook terecht voor zonnebrandworstelen, een frisse duik of een strandstoelen dans. Gezellig, ik zei het toch?  

Het Lente Kabinet

Wie? Het Lente Kabinet 
Waar? 26 en 27 mei 't Twiske
Wat? Voor de zevende keer op een rij kunnen we niet één maar twéé dagen genieten van Het Lente Kabinet. Niet alleen vind je hier alles wat je elektronische muziekhartje begeert (van house tot disco tot elektronica tot techno) óók is het terrein werkelijk waar genieten én kun je er terecht voor je portie kunst en cultuur. 

Amsterdam Open Air

Wie? Amsterdam Open Air
Waar? 2 en 3 juni, Gaasperpark
Wat? Een heel weekend lang geniet je van dit fashion forward festival dat de beste samenwerkingen van Amsterdam viert. Hier kun je dansen op de deuntjes van Vunzige Deuntjes, Super Social, Straf_Werk, Girls Love DJs en many, many more... Honger van al het dansen? Geen probleem. Je bent hier ook aan het juiste adres voor een culinair feestje. Oh en nog iets: op Amsterdam Open Air is het áltijd mooi weer. Echt waar.

Best Kept Secret

Wie? Best Kept Secret
Waar? 8 tot 10 juni, Beekse Bergen
Wat? De naam zegt het al: best kept secret draait om het ontdekken van nieuwe muziek. Van indierock to toffe elektronische acts: op Best Kept Secret kun je je laten verrassen. Maar geen zorgen, ook vind je er grote namen. Dit jaar op het programma? The Artic Monkeys en Agnus & Julia stone. Niet verder vertellen hè!

Strange Sounds from beyond

Wie? Strange Sounds From Beyond
Waar? 23 en 24 juni NDSM-plein, Amsterdam
Wat? De bedoeling van dit festival? Mensen in aanraking laten komen met muziek de ze normaal gesproken niet zo snel zouden luisteren. Wat ik hiermee bedoel? Psychedelische rock, disco afgewisseld met elektronische beats. Ook leuk: het festival terrein is klein, knus en gezellig. Absoluut het proberen waard dus. 

Indian Summer Festival 

Wie? Indian Summer Festival
Waar? 29 en 30 juni, Geesterambacht, Langedijk
Wat? Heb je zin in een weekend lang genieten van de tofste bands en coolste DJ's? Dan is Indian Summer Festival jouw place to be. Met optredens van Kensington, Broerderliefde, Racoon, Chef's Special, The Partysquad, Quintino en Jay Hardway is stil blijven staan in ieder geval geen optie.

Wildeburg 

Wie? Wildeburg
Waar? 13 t/m 15 juli kraggenburg, 13-15 juli
Wat? Wildeburg. Een festivaldoolhof waar in het de bedoeling is om de verdwalen. 3 dagen vol muzikale en creatieve vrijheid, wat zich zowel overdag als in de nacht beweegt. Zet je tentje op en dompel je drie dagen onder in complete waanzin. Klein minpuntje: het is he-le-maal uitverkocht. Maar hey, lang leve ticketswap!

Dekmantel 

Wie? 1 t/m 5 augustus
Waar? Amsterdamse Bos
Wat? Niet één, niet twee, niet drie maar víjf dagen lang genieten van de grootste namen uit de elektronische muziekscene. Dit jaar begint het festival al op woensdag. Klinkt vijf dagen raven nét even te heftig? Geen zorgen, er zijn losse tickets voor vrijdag, zaterdag en zondag te koop. 

Appelsap 

Wie? Appelsap Fresh Music Festival
Waar? 11 augustus, Flevopark Amsterdam 
Wat? Ook wel fresh music festival genoemd. Dat betekent: heel. veel. hiphop. De De line-up has yet to be announced maar zal gegarandeerd barsten van de goede namen. Hoe ik dat weet? Omdat vorig Lil Wayne, Fresku, Rotjoch United en Mairo Nawaz op het podium los gingen. Tja, dat belooft natuurlijk niets dan goeds. 

Lowlands 

Wie? Lowlands
Waar? 17 t/m 19 augustus, Biddinghuizen
Wat? Tja, wat zal ik zeggen. Dé ultimate festivalklassieker. En dus mag-ie beslist niet in het rijtje ontbreken. Want Lowlands betekent drie dagen en vier nachten vól met muziek, theater, film kunst en andere creatieve bedoeningen. De eerste 25 namen zijn pas bekend gemaakt en beloven een heleboel goeds: van de Gorillaz tot Dua Lipa tot Spinvis: moet je bijzijn dus. 

Mysteryland

Wie? Mysteryland
Waar? 25 en 26 augustus, Floriadeterrein Haarlemmermeer
Wat? Heel veel coole DJ's die hun platen draaien, twee dagen lang. Mysteryland staat bekend om zijn fantastische aankleding en grote namen. Wie dan? grootste DJ’s zoals Axwell Ingrosso, Robin Schulz en Sunnery James & Ryan Marciano draaien hun platen. Een heel fijn festival dus.

Smeerboel

Wie? Smeerboel festival 
Waar? 8 september,Papendorp, Utrecht
Wat? Oké, nog ééntje om het af te leren. En met zeven edities op de teller is Smeerboel in Utrecht en ver daarbuiten inmiddels een begrip. Waarom smeerboel zo leuk is? Omdat het muziektechnisch hartstikke divers is. Van techno tot huis dot vrolijke discodeuntjes tot karaoke: voor iedere festivalganger wat wils.  

Goed, je festival tour is uitgestippeld. Nu de outfit nog! Duik snel even onze festival styleguide in voor de nodige inspiratie.. 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer