Lifestyle

De Fashionchick festival guide 2016

Bo, 07 juli 2016

De Fashionchick festival guide 2016

Het festivalseizoen is al een tijdje begonnen en we hebben al flink kunnen genieten van de eerste paar fuifjes. Denk maar even terug aan die geweldige dagen op Amsterdam Open Air, Nomads festival en/of DGTL. Zucht… Maar de zomer is nog lang niet afgelopen en dat betekent dat we nog aardig wat festivals kunnen bezoeken. Oh yes! Er staan nog zoveel leuke festivals op ons te wachten, dat ik me zo kan voorstellen dat het kiezen tussen al die leuke feesten een lastige opgave kan zijn. Daarom helpen we je graag een eindje op weg. Wij zetten namelijk de beste festivals voor 2016 voor je op een rijtje. Voor welk(e) festival(s) ga jij dit jaar?

Lowlands

Lowlands

Wie? Lowlands
Waar? 19, 20, 21 augustus, evenemententerrein Walibi Holland/ Biddinghuizen
Wat? Een van Nederlands grootste en bekendste popfestivals. Geniet van drie dagen en nachten vol met muziek, theater, film, kunst, comedy en andere creatieve bedoeningen. Het perfecte festival als je van allerlei verschillende soorten muziek houdt en het (terecht) heel gezellig vindt om te kamperen. 
Bijzonderheid: Op Lowlands kun je qua muziek je lol op: van rock (Muse) tot pop tot dance (Disclosure). Deze genres zijn te bewonderen op acht muziekpodia. Daarnaast zijn er op het festivalterrein nog vier culturele podia aanwezig. Ook streeft Lowlands naar een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering. Dat horen we graag!

Wildeburg

Wildeburg

Wie? Wildeburg
Waar? 15, 16, 17 juli, Noordoostpolder
Wat? Afgelegen van de bewoonde wereld bevindt zich Wildeburg. Een festivaldorp vol muzikale en creatieve vrijheid, wat zich zowel overdag als in de nacht beweegt. Zet je tentje op en dompel je drie dagen onder in complete waanzin.
Bijzonderheid: In Wildeburg voelen groene figuren zich op hun best, want de omgeving ademt natuur. Kleinschaligheid staat centraal; geen grote festivalweides en –stages, maar intieme podia met maximale sfeer. Een festival, vier podia, meer dan 70 artiesten, een stortvloed aan creativiteit en vanzelfsprekend te gekke beats.

Solar

Solar

Wie? Solar Weekend festival
Waar? 4 t/m 7 augustus, Maasplassen Roermond
Wat? Solar Weekend neemt je mee op reis door een wondere wereld van kunst, entertainment, verbazingwekkende handgemaakte bouwwerken, zomerse muziek en live-entertainment. De prachtige podia zijn ontworpen door kunstenaars, de bizarste spelletjes bedacht door creatieve partijen. De vier dagen zijn eigenlijk véél te kort voor al dit leuks.
Bijzonderheid: De line-up is o.a. met Scooter, De Jeugd van Tegenwoordig, FeestDJRuud/Vage gasten, Kris Kross, Joris Voorn en Fresku. Om maar even wat te noemen (!).

Mysteryland

Mysteryland

Wie? Mysteryland
Waar? 27 en 28 augustus, Floriadeterrein Haarlemmermeer
Wat? Heel veel coole DJ's die hun platen draaien, twee dagen lang. De aankleding van het festival is fantastisch en de grootste DJ’s zoals Afrojack, The Flexican & Sef en Martin Garrix draaien hun platen. Een heel fijn festival dit.
Bijzonderheid: Qua aankleding is het één van de beste festivals van de wereld. Enorme stellages, vuurwerk, confetti en ballonen. You name it, they have it.

Straf_werk

Straf_werk

Wie? Starf_Werk festival
Waar? 20 augustus, Blijburg Amsterdam
Wat? Geniet van het grootste strandfeest ooit. Straf_Werk gaat over de deeper sounds of house music. Acts van over de hele wereld komen op dit festival draaien. Iedereen geniet op dit knusse terrein, wij houden ervan!
Bijzonderheid: Ze hadden al hun eigen stage tijdens Amsterdam Open Air en dat beviel ons maar al te goed. En omdat grote namen hun muzikale magie komen laten zien en horen. Jamie Jones (UK), Joris Voorn en de Sluwe Vos om maar even wat te noemen. Cheers to that!

Buiten Westen

Buiten Westen

Wie? Buiten Westen
Waar? 16 juli, Ouderkerkenplas Amsterdam
Wat? Een mix van kunst, koks, muziek, coole DJ's en coole mensen. Bonte verzameling van vrije geesten en geluiden. Dat klinkt ons als muziek in de oren!
Bijzonderheid: Buiten Westen verhuist dit jaar van het Westergasterrein naar de Ouderkerkerplas. Vijf stages van Pleinvrees, Next Monday's Hangover, Paardenkracht, Cartel en L(es) E(anfants) T(erribles) staan garant voor een uitgebreide muzikale reis die je écht niet wilt missen. En de traditionele ballonnenboom en reuzenrad natuurlijk.

Welcome To The Future

Welcome To The Future

Wie? Welcome to the Future
Waar? 23 juli, ‘t Twiske, vlakbij Amsterdam
Wat? Heel veel stages met de lekkerste house en techno deuntjes, heel veel future food trucks met 100% organisch eten en een heel gezellig festival terrein.
Bijzonderheid: Maar liefst zeven stages die jou een spectaculaire dag gaan bezorgen. Amsterdam, House, Techno, Circus, Salon, Garden en Main stage veroveren jou met hun muzikale liefdesklanken. Are you in?

Appelsap

Appelsap

Wie? Appelsap Fresh Music Festival
Waar? 13 augustus, Flevopark Amsterdam
Wat? Heel veel hiphop! De line-up bestaat altijd uit internationale artiesten in de mix met Nederlandse coole creatievelingen. Dit jaar zullen onder andere Fat Joe, Broederliefde, Hef en D.R.A.M. op het podium losgaan.
Bijzonderheid: Appelsap heeft samen met directeur Madja Amin een campagne film gemaakt, waarin het thema Forever Forward terugkomt op een poëtische manier. Het thema benadrukt het progressieve karakter van Appelsal Fresh Music Festival. Zeker even kijken!

Valtifest

Valtifest

Wie? Valtifest
Waar? 3 september, NDSM Werf Amsterdam
Wat? Het is de afsluiter van het fesitvalseizoen. En hóe! Toeters, bellen, verkleedpartijen, glitter, glamour en alles wat met gezelligheid te maken heeft. We love Valtifest!|
Bijzonderheid: Het originele thema. Elk jaar weer een nieuwe strikte dresscode. Dit jaar is het: 'Valtifest on fire'. Een verbroedering van mensen, ideeën en culturen. Hoe ga je verkleed? Het wordt in ieder geval één grote madness. Who's best dressed?

Voltt

Voltt

Wie? Voltt Beach Special
Waar? 31 juli, Woodstock 69 Bloemendaal aan Zee
Wat? Voltt loves summer! Daarom organiseren ze ook dit jaar weer een zomerse special op het strand van Woodstock. Zon, techno en good vibes. Wat wil een mens nog meer?
Bijzonderheid: Tijdens het wagen van een dansje met een drankje in je hand, is het zien van de zonsondergang toch altijd iets magisch. Ook is de aankleding van Woodstock dit jaar helemaal nieuw. Ondanks de verandering voelt de sfeer nog altijd even relaxt en vrolijk. Precies wat we hiervoor van Woodstock gewent zijn. Dit moet je een keer gezien hebben!

Guilty Pleasure

Guilty pleasures

Wie? Guilty Pleasure
Waar? 14 augustus, recreatiegebied Gaasperplas Amsterdam
Wat? Na het succes van vorig jaar krijgt hét '80s, '90s en '00s festival natuurlijk een vervolg. Bereid je voor op gouwe ouwe zoals Captain Jack, Jody Bernal, K-Liber, SNAP! en DJ Jean. 
Bijzonderheid: Er zijn maar liefst 3 stages waar je kunt genieten van verschillende soorten muziek. Zo kun je bij de main stage onder andere terecht voor een speciale Girls Love DJ’s 90’s set, komen nostalgische herinneringen boven bij de eclectic mixtapes en sets van Marc Benjamin en de Latin vibes van D-Rashid op het Shake & Pop stage en gaan we helemaal los op de deuntjes van Def Rhymz en K-Liber in de Terug Naar Toen Tent. 

De grote vraag is natuurlijk altijd: Wat trekken we aan? Gelukkig hebben wij de festival style guide voor je, zodat je genoeg inspiratie op kan doen. Happy shopping en we zien je op één van de festivals, toch?

liefs, Bo , Whoever said that money can't buy happiness, simply didn't know where to shop.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer