Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

De beste trends van de afgelopen 5 jaar

Kristel, 01 januari 2018

Tegenwoordig zien we weer veel mode items uit de eighties en nineties. We like that! De meeste trends komen en gaan, zo ook de die van de afgelopen vijf jaar. Overigens zijn deze gouden oude trends op dit moment stuk voor stuk nog steeds helemaal hot.

Wij dames gaan het liefst met de nieuwe mode mee en volgen de trends. Meestal walgen we er eerst van, maar voor je het weet is het item dan toch te vinden in je kledingkast. Denk bijvoorbeeld aan de dad-sneakers of het fietsbroekje. Sommige fashion trends zijn nou eenmaal even wennen, maar vaak toch super tof. Ieder jaar ontstaan er nieuwe trends, sommige compleet nieuw en de ander terug van weggeweest. 

De beste trends van de afgelopen vijf jaar

2014

Jumpsuits, dé trend van 2014, waar we nog steeds heel happy mee zijn. Elk seizoen komen er weer nieuwe, prachtige varianten bij, wat ervoor zorgt dat het mode item on trend blijft. Thanks 2014, voor deze té leuke trend.

2015

White sneakers een tijd geleden renden we met z’n allen naar de winkels voor witte de Stan Smith’s en Superstars van Adidas. De witte sneaker trend is nog steeds helemaal hot. Witte sneakers kunnen werkelijk bij alles gedragen worden! Zeker een item die je in je kast moét hebben.

2016

Velvet everything anno 2016 droegen we het liefst alleen nog maar fluweel. Wil je helemaal on trend zijn? Ga dan voor een velvet pak. Helemaal van nu en hot! Behalve shirtjes en jurkjes, blazers en broeken heb je deze trend ook in de vorm van schoenen en accessoires, zoals scrunchies. We like!

2017

Panterprint werd in 2017 steeds vaker gedragen en ontwikkelde zich tot een ware trend. Ordinair? No way! Panterprint is super stylish en wordt gedragen op werkelijk alle items. Een jurkje, broek, tas of schoenen met deze print, het kan allemaal.

2018

De fannypack, oftewel de bumbag aka de heuptas. Dit mode item kon niet missen tijdens het festival seizoen van 2018, maar de fannypack kan ook prima voor een etentje of een dagje shoppen. Wat vroeger gezien werd als een suf item voor wandelaars is sinds 2018 een ware trend en niet meer weg te denken uit de modewereld.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer