Beauty

De beste tips voor glanzend haar

Kristel, 27 juli 2017

De beste tips voor glanzend haar

Glanzend haar

Mooi, gezond haar glanst. Tenminste, dat is hoe ik er over denk. Dus wat willen we? Juist: een flinke bos haar dat blinkt in de zon. 

Maar hoe krijg je nou die gewilde glans in je haar? Je kunt natuurlijk als een malle aan de gang met serums of andere glansopwekkende producten. Maar beter is om bij de basis te beginnen en te zorgen dat je haar uit zichzelf meer glanst. Hoe je dat doet? Daar helpen we je natuurlijk bij!

5 x meer glans in je haar

#1 Een koude douche
Van kou sluiten je haarschubben en gesloten haarschubben glanzen meer (omdat licht beter reflecteert op een glad oppervlak). Dus, sluit je douchebeurt in het vervolg af met een koude plons water over je hoofd en je zult zien dat je haar meer gaat glanzen!

#2 Gebruik een goede borstel
En wel om twee redenen. Namelijk één: een slechte borstel kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt en daardoor ziet je haar er pluiziger en dus ook minder glanzend uit. En twee: een góede borstel - bijvoorbeeld gemaakt van varkernshaar - verzorgt je haar én geeft het meer glans. 

#3 Alcoholvrij haar
Net zoals jij - na een avondje doorhalen - flink uitgedroogd kan raken van alcohol, geldt hetzelfde voor je haar. Gebruik dus liever niet teveel stylingproducten waar alcohol in zit want deze tasten de glans van je haar aan. 

#4 Rustig aan met die stylingproducten
Als je teveel stylingproducten gebruikt is de kans groot dat je deze er niet allemaal goed uit kunt wassen en dat de resten zich opstapelen in je haar. Met als gevolg? Een verminderde glans. Gebruik dus alleen de broodnodige stylingproducten en was je haar één keer in de zoveel tijd met een iets hardnekkigere shampoo om je haar echt goed schoon te krijgen. 

#5 Was met mate
Het is belangrijk dat je haar goed schoon is om het mooi te laten glanzen, maar dat betekent niet dat je het buitensporig vaak moet wassen. Daardoor was je namelijk ook de natuurlijke vetten en oliën uit je haar. Een paar keer per week is meer dan voldoende!

Let it shine

Meraki Moisturizing Shampoo 500 ml - Silky MistMeraki Living.nl
€ 18,95
Tangle Teezer Compact Styler - Pug LoveTangle Teezer The Make Up Spot
€ 15,95
Marie-Stella-Maris No.51 ShampooBeautyde Bijenkorf
€ 27,00
Biosilk 17 Miracle Leave-in Conditioner 167 mlDouglas
€ 24,99
Bumble and bumble. Mending Shampoo 250 mlBumble and bumble. Douglas
€ 32,90
Ahava Mineral Conditioner 400 mlAHAVA Douglas
€ 30,54 € 27,49

Lees ook: De 10 geboden voor fantastisch haar.

Beeld: Janni Delér

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer