Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De beste tips tegen een vette huid

Kristel, 01 januari 2018

Veel vrouwen hebben last van een vette huid, ondanks alle bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste. De welbekende T-zone aka probleemzone is vooral een issue. Hieronder vind je 5 tips tegen een vette huid.

Naarmate we ouder worden, letten we steeds meer op alles wat met onze huid te maken heeft. Wat je eet en drinkt heeft bijvoorbeeld een behoorlijke invloed heeft op hoe je huid eruitziet. Eens in de maand een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste staat misschien wel standaard in je agenda, waardoor acne en mee-eters passé zijn. Toch is de schoonheidsspecialiste nog niet het redmiddel tegen een vette huid. 

Dankzij onderstaande punten kun je ook thuis aan de slag om jouw huidje perfect te krijgen!

#1 Ruwe producten

Heb jij last van een vette huid? Dan grijp je misschien al snel naar alcohol om je huid mee te ontvetten. Don’t! Lotions en reinigingsproducten die alcohol bevatten kunnen je huid irriteren en dat werkt averechts. Deze producten kunnen acne, mee-eters en andere huidaandoeningen juist verergeren. Gebruik in plaats daarvan huisverzorging die salicylzuur bevat, zoals een schuimende gel. Let wel op of het product sulfaten bevat, ook sulfaten kunnen voor huidirritatie zorgen.

#2 Scrubben

Bij een vette huid is de verleiding groot om dagelijks te scrubben; de vettigheid eraf schrobben. Op die manier verdwijnen de mee-eters en puisten wel, zou je denken. Helaas is niets minder waar, te vaak scrubben kan je huid flink beschadigen. Scrubs zijn namelijk erg agressief. Kies liever voor een zachte peeling. Liever zijn voor je huid betekent immers een beter resultaat.

#3 Hydraterende crèmes

Een veelvoorkomende fout van vrouwen met een vette huid is om vochtinbrengende crèmes over te slaan, uit angst om een nog vettere huid te krijgen. Geloof het of niet: ook een vette huid heeft hydratatie nodig. Huidcellen van elk huidtype hebben water nodig om gezond te blijven. Heb jij een vette huid, ga dan voor een lichte, olievrije crème die speciaal gemaakt is voor de vette huid.

#4 Make-up

Het zou jammer zijn als je met een vette huid gedoemd bent om altijd make-up vrij rond te lopen. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Een foundation kan zeker, mits hij oil free is en salicylzuur bevat. Dit geldt ook voor andere make-up producten. Gouden regel: verwijder altijd je make-up en reinig je gezicht voordat je in bed stapt.

#5 Huidolie

Vrouwen met een vette huid denken er geen seconde aan om welk type huidolie dan ook te proberen. En eerlijk is eerlijk: olie smeren op een vette huid klinkt niet als een goed idee. Toch mogen we niet alle oliën over een kam scheren. Jojoba-olie en arganolie worden in veel crèmes en lotions gebruikt en ze voeden de huid zonder hem vetter te maken. Sounds good!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer