Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De beste tips om je haar te ontklitten

Kristel, 01 januari 2018

We hebben waarschijnlijk allemaal weleens last van klitten! Die vervelende klitten in ons haar blijven maar terugkomen ondanks dat we braaf elke ochtend - en vaker - ons haar borstelen. 

Meestal grijpen we meteen onze borstel om de klitten er snel uit te kammen. Helaas beschadig je het haar hiermee en komen klitten binnen een paar uur weer gewoon tevoorschijn. Je hoeft je niet langer meer te frustreren, want wij hebben de beste anti-klit tips op een rijtje gezet. Volg deze handige tips & tricks en je zult een stuk minder last hebben van klitten!

6 x haar ontklitten

#1 Kammen voor het wassen. Een van de meest simpele manieren om je haar te ontklitten is door het te kammen vóórdat je je haar wast. Nat haar is moeilijker om te borstelen. Daarnaast is het haar een stuk zwakker als het nat is en hierdoor breekt het sneller wanneer je het juist dan kamt.

#2 Intensieve conditioner. Let wel op dat je de conditioner alleen in de haarpunten aanbrengt en niet bij de aanzet. Wanneer je dit wel doet kan je haar sneller vet worden. Laat de conditioner ongeveer twee minuten intrekken en spoel het vervolgens goed uit.

#3 Leave-in conditioner. Nadat je het haar gewassen hebt is het aan te raden om een leave-in conditioner te gebruiken. De conditioner zorgt ervoor dat jouw haar zacht blijft en minder snel gaat klitten. Wanneer je de conditioner aanbrengt kun je alvast met je vingers door het haar gaan, waardoor je de meeste klitten er al uit haalt.

#4 Anti-klit spray. Er zijn veel handige anti-klit sprays op de markt! Spray een beetje anti-klit spray in je haar voordat je het haar kamt en je zult zien dat de klitten er een stuk makkelijker uit gaan. Naast het feit dat anti-klit sprays handig zijn in gebruik, ruiken ze meestal ook nog eens heel lekker! Best of both worlds!

#5 Borstelen vanaf de punten. Hoe borstel jij jouw haar? Begin je bij je haaraanzet en eindig je bij de puntjes? Don’t! Wanneer je dit doet zul je de klitten alleen maar verder naar beneden verplaatsen en worden ze alleen maar groter. Begin dus altijd bij je haarpunten en ga steeds een stukje naar boven.

#6 Speciale borstels. Er zijn borstels die speciaal ontwikkeld zijn om haar te ontklitten. Deze borstels herken je aan de vele kleine haartjes. Hoe meer haartjes er op de borstel zitten, hoe beter.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer