Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

De beste redenen om je haar platinablond te verven

Kristel, 01 januari 2018

Het weer lijkt het nog niet helemaal begrepen te hebben, maar het is toch echt zo: de lente is weer begonnen. En dat betekent wat mij betreft dat dit ook meteen het perfecte moment is voor een major hair make-over. Dat kan natuurlijk met een nieuw kapsel, maar ook met een nieuwe, sun-proof haarkleur. Mijn suggestie: platinablond. 

Dat klinkt misschien heftig, maar hear me out: dit zijn de redenen die je gaan overhalen om deze zomer voor platinablond te gaan.

  1. Iedereen die al eens platina is geweest weet dat je kan rekenen op een stuk meer aandacht én op een stuk meer zelfvertrouwen.
  2. Je persoonlijke stijl zal zich ontwikkelen. Een nieuwe haarkleur vraagt natuurlijk om een nieuwe garderobe, een nieuwe make-up stash én nieuwe haarverzorgingsproducten – zilvershampoo is een absolute must. En reken maar dat ik elk excuus om een flinke shoppingsessie te houden aangrijp.
  3. Platinablond is het perfecte canvas voor andere haarkleuren. Wanneer je een keer iets anders wil – al is het maar voor een avondje – dan ben je met je platinablonde haar al halfway there.
  4. Lichtblond haar kan wonderen doen voor je complexie. Zo lijkt een grauwe huid dankzij een platinablonde coupe te stralen en gebruik je opeens een stuk minder foundation en blush. En ja, ik spreek uit persoonlijke ervaring.
  5. Nu we het er toch over hebben, platinablond haar past bij bijna elke huidskleur – ja, ook voor donkere huidskleuren! Het fijne aan deze tint is dat het zich niet probeert voor te doen als ‘natuurlijke’ haarkleur. Geen probleem dus, als je er niet uitziet als een overtuigende natural blonde.
  6. Platinablonde haariconen zijn onder anderen Marilyn Monroe en Gwen Stefanie. En wie wil er nou niet lijken op de queen of cool?
  7. Je haar platinablond laten verven is met afstand de meest glamorous manier om mee te doen aan de 90s revival die momenteel gaande is.
  8. Goed nieuws: uitgroei is allang geen beauty faux pas meer. Die angst dat je voortaan om de twee weken bij de kapper zit omdat je anders totaal voor gek loopt is dus ongegrond.
  9. Is er één andere haarkleur die zo aan de zomer en zonnige dagen doet denken als platinablond? Goed humeur verzekerd.
  10. Geloof me, er is een reden dat “blondes have more fun” een cliché is.

Heb je nog wat visuals nodig om je over de streep te trekken? Op The Chair vind je de allermooiste platinablonde kapsels. Bring on the bleach!

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer