Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Fashion

De beste manier om één kleur te dragen

Kristel, 12 januari 2018

De beste manier om één kleur te dragen

Mono dressing

Het klinkt misschien saai: je kleden in één kleur. Maar dat is het zeker niet! Mits goed gedaan, kan het zelfs een stuk spannender én stijlvoller ogen dan een mix van kleuren.

En dat is dus wel even iets om op te letten: als je het doet, doe het dan goed. Je loopt namelijk het risico dat je verdwijnt achter een blok kleur of dat het geheel massief oogt. Maar hoe doe je het dan goed? Simpel: door onderstaande tips te volgen. Appeltje-eitje. Toch?

3 x stylish in één kleur

#1 Materialen in de mix. Kies je voor één kleur, zorg dan wel dat je verschillende - flink contrasterende - materialen draagt. Denim met zijde, wol met leer, dat werk. De kleur lijkt dan door het verschil in textuur en glans tóch iets te verschillen en dit geeft je look meer diepgang. 

#2 Accessoires maken je look. Met je accessoires kan je eigenlijk twee kanten op; je kunt de kleur ook doortrekken naar je tas, schoenen, hoed en sjaal óf je zorgt er juist voor dat je één van deze in een contrasterende kleur draagt. Kies je voor het laatste, hou het dan wel bij één contrasterend item, anders is je hele concept weg en lijkt je look alsnog een ratjetoe aan kleuren. Zonde!

#3 Ton sur ton is the way to go. Ton sur ton betekent toon op toon en het wil eigenlijk zeggen dat je kleuren die héél dicht bij elkaar liggen combineert. Persoonlijk vind ik dit ontzettend sophisticated en rijk staan en dus absoluut het proberen waard. 

Van top tot teen

Josh V Luisa jas roodJOSH V To Be Dressed
€ 279,99 € 140,00
TruiEven & Odd ABOUT YOU
€ 29,90 € 20,90
Calvin Klein METROPOLITAN Schoudertas redCalvin Klein Zalando
€ 99,95
LaarzenBianco ABOUT YOU
€ 90,00
Rok 'Vipen'Vila ABOUT YOU
€ 34,90 € 29,90
Only T-shirtONLY Sans-online
€ 14,99 € 10,00

Lees ook: 5 manieren om de athleisure trend te dragen.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer