beautyverzorging huidverzorging haarverzorging aanpak routine
Beauty

De beste beautytips voor overdag en 's nachts

Redactie, 19 april 2022

Je gaat niet in je pyjama naar je werk en je stift je lippen niet vlak voordat je naar bed gaat. Maar er is meer dat je 's ochtends beter anders kunt doen dan 's avonds.

Van de verzorging van je huid en haar tot de beste bescherming tijdens je menstruatie, het vraagt 's nachts om een andere aanpak dan overdag.

Overdag

#1 Huidverzorging. Overdag wordt je huid behoorlijk op de proef gesteld. Het is daarom belangrijk dat je je huid beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf - zoals uv-stralen, vuil, uitlaatgassen, airconditioning en meer van dat. Gebruik daarom altijd een dagcrème met SPF - ook in de winter! - die je huid tegelijk hydrateert en beschermt. Vergeet niet je gezicht te wassen voor je de crème aanbrengt, zodat het echt z'n werk kan doen.

#2 Haarverzorging. Ook je haar wordt blootgesteld aan al die schadelijke invloeden en kan best een beetje extra bescherming gebruiken. Vooral in de zomer - wanneer je haar aan de felle zon wordt blootgesteld en je regelmatig een duik in de zee of het zwembad neemt - is het goed om je haar te beschermen met speciale serums of sprays met uv-filters. 

#3 Bescherming tijdens je menstruatie. Eigenlijk is er maar één ding dat vrouwen willen wanneer ze ongesteld zijn: er zo min mogelijk last van hebben (oké, en chocola). Wat bescherming betreft gedurende de dag is het belangrijk dat het ten eerste zo comfortabel mogelijk aanvoelt en ten tweede dat je je de hele dag fris voelt. Het Libresse Fresh Protect-ultramaandverband heeft een ademende toplaag, is parfumvrij en heeft een perfecte pasvorm zodat je je zelfverzekerd, fris en beschermd voelt. 

's Nachts

#1 Huidverzorging. Wanneer je slaapt krijgt je huid de tijd om bij te komen van de dag en om zich te herstellen. En jij kunt daar een handje bij helpen. Allereerst is het belangrijk om je gezicht grondig te reinigen. Je wilt natuurlijk niet slapen met je make-up nog op, maar huidverzorging werkt alleen goed op een schone huid. 's Nachts gebruik je een nachtcrème die hydrateert en herstelt en dit kun je eventueel aanvullen met een serum of olie. Vitamine E helpt je huid bij het natuurlijk herstellend vermogen en is dus ideaal om 's nachts te gebruiken.

#2 Haarverzorging. Er zullen weinig vrouwen zijn die 's avonds hun haar verzorgen, terwijl producten dan juist de tijd hebben om goed hun werk te doen. Daarnaast zijn je haarvezels 's avonds beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Verwen je lokken daarom regelmatig op een hydraterend masker in de avonduren - is je haar extreem droog dan laat je het een nacht zitten - en breng een serum aan in je punten vlak voordat je gaat slapen.

#3 Bescherming tijdens je menstruatie. Mocht je een onrustige slaper zijn, dan wissel je soms wel 30 keer per nacht van slaaphouding. 's Nachts heb je dus bescherming nodig die al dat gewoel kan hebben zonder risico op doorlekken. En dat een hele nacht lang. Het Libresse Ultra Goodnight Extra-maandverband heeft een bredere voor- en achterzijde en de beste antilekrandjes zodat je kunt genieten van een onbezorgde nachtrust. Tot wel 10 uur lang.


Beeld: Libresse

Toekomstige trends om nu al te dragen

Lees ook

Toekomstige trends om nu al te dragen

Fashion

Trendalert: deze zomer draait het om sexiness

Lees ook

Trendalert: deze zomer draait het om sexiness

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer