Beauty

De beste beauty tips voor vrouwen met donker haar

Kristel, 01 januari 2018

Overal vind je tips voor de blondines onder ons, maar nooit komen de brunettes of vrouwen met zwart haar aan de beurt. Tot nu! Want donker haar is net zo mooi als blond haar, en je kunt het zelfs nog mooier maken.

Met onze 7 beautytips maak je optimaal gebruik van je prachtige donkere lokken. Je kunt je prachtige haarkleur namelijk nóg meer laten stralen door de rest van je look erop aan te passen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

7x Beautytips voor vrouwen met donker haar


#1 Match je huidskleur

In veel gevallen hebben vrouwen met donker haar een donkere of medium teint. Dus wij raden aan om heel voorzichtig te zijn bij het kiezen van een foundation of poeder voor het gezicht. Als je ook maar een beetje te licht kiest, loop je het risico om er niet echt vrolijk en vooral grauw uit te zien. Zorg er dus voor dat je make-up dicht bij je eigen huidskleur komt, zodat het er niet gek uitziet tegenover je haarkleur! Mocht het toch een beetje lastig zijn om een perfecte foundation uit te kiezen, kunnen de professionals je altijd helpen!

#2 Kies voor highlights

Highlights in donker haar kan prachtig zijn! Wanneer je hiervoor kiest, zorg er dan voor dat je highlights natuurlijk overkomen. Wanneer je haren groeien, wil je natuurlijk niet dat het opvalt dat je uitgroei hebt. Kies dus voor een goede kapper, zij kunnen er zeker voor zorgen dat je de juiste kleuren krijgt en het er natuurlijk uit gaat zien!

#3 Probeer een ombré kapsel

Overal kom je tegenwoordig ombré kapsels tegen, dit staat vooral super bij donkere haarkleuren. Het geeft een beetje licht en kleur in je gezicht zonder dat je je hele haar hebt veranderd. Dit moet je zeker door een kapper laten doen, wanneer je het zelf doet bestaat er een grote kans dat de overloop niet natuurlijk oogt.

#4 Gebruik zwarte make-up

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je overdreven veel zwarte make-up gebruikt in je gezicht. Make-up experts zeggen wel dat vrouwen met donker haar en donkere ogen moeten kiezen voor een zwarte eyeliner en mascara omdat dit je prachtige kleuren naar buiten brengt, maar natuurlijk alles met mate!

#5 Probeer een pony

We love bangs! Als je donker haar hebt en je wilt een keer iets nieuws, overweeg dan eens om een korte pony te nemen! Je zult verteld staan van alle geweldige complimenten die je zal krijgen.

#6 Draag accessoires

Het maakt niet uit welke haarkleur je hebt, kleurrijke accessoires zijn een leuke manier om persoonlijkheid en pit aan je haar te geven. Voor donker haar raden we aan om voor donkere kleuren te kiezen, of voor de kleuren blauw, groen, paars, rood of een knalroze of turquoise kleur! Haarbanden, bloemetjes, en sjaaltjes zijn makkelijk te dragen en niet over the top!

#7 Experimenteer met een rode kleur

Rode highlights staan super bij donker haar, bij licht haar zal het heel hard overkomen en het kan er misschien een beetje too much uit zien. Door rood toe te voegen in je donkere haar zul je een unieke look krijgen en ook zeker veel positieve complimenten krijgen.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer