menu
Advertorial

De beste beauty tips voor overdag en 's nachts

Kristel, 19 augustus 2019

Je gaat niet in je pyjama naar je werk en je stift je lippen niet vlak voordat je naar bed gaat. Maar er is meer dat je 's ochtends beter anders kunt doen dan 's avonds.

Van de verzorging van je huid en haar tot de beste bescherming tijdens je menstruatie, het vraagt 's nachts toch echt om een andere aanpak dan overdag. Lees mee:

Overdag

#1 Huidverzorging. Overdag wordt je huid behoorlijk op de proef gesteld. Het is daarom belangrijk dat je je huid beschermt tegen alle schadelijke invloeden van buitenaf - zoals UV stralen, vuil, uitlaatgassen, airconditioning en meer van dat. Gebruik daarom altijd een dagcrème met SPF - ook in de winter! - die je huid tegelijk hydrateert en beschermt. Vergeet niet je gezicht te wassen voor je de crème aanbrengt zodat het ook echt z'n werk kan doen.

#2 Haarverzorging. Ook je haar wordt blootgesteld aan al die schadelijke invloeden en kan best een beetje extra bescherming gebruiken. Vooral in de zomer - als je haar aan de felle zon wordt blootgesteld en je regelmatig een duik in de zee of het zwembad neemt - is het goed om je haar te beschermen met speciale serums of sprays met UV-filters. 

#3 Bescherming tijdens je menstruatie. Eigenlijk is er maar één ding dat vrouwen willen als ze ongesteld zijn: er zo min mogelijk last van hebben (ok, en chocola). Wat bescherming betreft voor overdag is het daarom belangrijk dat het A) zo comfortabel mogelijk aanvoelt en B) dat je je de hele dag fris voelt. Het Libresse Fresh Protect ultra maandverband heeft een ademende toplaag, is parfumvrij en heeft een perfecte pasvorm zodat je je zelfverzekerd, fris en beschermd voelt. 

's Nachts

#1 Huidverzorging. Als je slaapt krijgt je huid de tijd om bij te komen van de dag en om zich te herstellen. En jij kunt het daar een handje bij helpen. Allereerst is het belangrijk om je gezicht grondig te reinigen, niet alleen om je make-up en eventueel vuil te verwijderen maar ook zodat je verzorging goed z'n werk kan doen. 's Nachts gebruik je een nachtcrème die hydrateert en herstelt en dit kun je eventueel nog aanvullen met een serum of arganolie. Vitamine E helpt je huid bij zijn natuurlijk herstellend vermogen en is dus ideaal om 's nachts te gebruiken.

#2 Haarverzorging. Er zullen weinig vrouwen zijn die 's avonds hun haar verzorgen, terwijl producten dan juist de tijd hebben om goed hun werk te doen. Daarnaast zijn je haarvezels 's avonds beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Verwen je lokken daarom regelmatig op een hydraterend masker in de avonduren - is je haar extreem droog dan laat je het een nacht zitten - en breng een serum aan in je punten vlak voordat je gaat slapen.

#3 Bescherming tijdens je menstruatie. Mocht je een onrustige slaper zijn, dan wissel je soms wel 30 keer per nacht van slaaphouding. 's Nachts heb je dus bescherming nodig die al dat gewoel kan hebben, zonder risico op doorlekken. En dat een hele nacht lang. Het Libresse Ultra Goodnight Extra maandverband heeft een bredere voor- en achterzijde en de beste anti-lekrandjes zodat je kunt genieten van een onbezorgde nachtrust. Tot wel 10 uur lang!

Wil je meer weten over de maandelijkse verzorging van Libresse? Neem een kijkje op de website

Zo draag je zwart in de zomer

Lees ook

Zo draag je zwart in de zomer

Fashion

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer