Beauty

De 8 mooiste haartrends voor het nieuwe seizoen

Sharon, 08 oktober 2017

De 8 mooiste haartrends voor het nieuwe seizoen

We hebben je de afgelopen maanden natuurlijk al helemaal voorbereid op het nieuwe modeseizoen. Van de ultieme herfst/winter trends tot aan knappe musthaves die zo snel mogelijk een plekje in je kast moeten veroveren: alles om jouw winterlook om te turnen in een daverende outfit. En je snapt: daar hoort natuurlijk ook een spetterende nieuwe coupe bij.

Oké, we snappen dat je bijna met je handen in het haar gaat zitten. Want met welke instructies moet je nou zo snel mogelijk richting kapsalon hollen? Don’t worry, we’ve got your back. Wij hebben namelijk de 8 hipste, coolste en meest fashionable hair do’s voor je op een rijtje gezet. En dit hebben wij niet zelf gedaan, o-nee, deze trends komen rechtstreeks van een van dé bekende haargoeroes die ons kikkerlandje rijk is: Marriët Gakes, Neerlands kleurspecialist, Global Master Color Innovation voor Keune en owner van haar eigen haarsalon in Amsterdam. Kijk, daar hebben we nou wat aan. Het enige dat nog rest is kiezen, maar met deze toffe haarcoupes kun je in ieder geval nooit verkeerd gaan. Take it away Marriët! 

#1 The pixie cut

Pixie cut

"De pixie cut is tijdloos, vrouwelijk en stijlvol. Waar we in de zomer nog meer de zogenaamde buzz cut zagen (coupe du tondeuse met gemilimeterd, ultrakort haar), gaan we in de winter toch weer voor wat langer. Niet zo gek ook als we bedenken dat met de dalende temperaturen wat extra hoofdverwarming altijd welkom is. Ja, de pixie cut gaat het hélemaal worden dit seizoen."

#2 Do the shag

Shag

Ehh, de watte? The shag, juist ja. Overgewaaid vanuit de ‘80s doet het ons een beetje denken aan ouderwets matjeshaar. Maar voor je nu als een new kid uit Maaskantje vrolijk die kappersstoel uit hobbelt, anno 2017 zien we the shag vooral terug in een koelere, modernere variant. "Zachte texturen met veel beweging, een nonchalante slag erin en het liefst nog afgemaakt met een messy pony. The shag is weer helemaal hot en trending."

#3 Knottergek

Knot

Eigenlijk heet het een chignon, dat knotje, maar laten we wel wezen: wie heeft ooit van deze term gehoord? Daarom gewoon the good old knot, en ja, die mag weer volop aankomend seizoen. "We zien hem voornamelijk laag in je nek, zowel klassiek gepolished als in de rommelige variant. Ideaal voor je chique kerstgala (wij zijn al aan het aftellen), maar ook bij die sexy date doet deze bun het érrug goed. Toffe twist: combineer het knotje eens met een vlecht door eerst je haar te vlechten en er dan een chignon van te maken of de knoedel juist af te maken met een vlecht eromheen." Supertof!

#4 De hygge hebben

Hygge

Geen zorgen, je gaat je niet verslikken in deze trend. Je spreekt het namelijk uit als ‘hoo-gah’, en het is helemaal over komen waaien vanuit Scandinavië. "Het verwijst naar de Scandinavische manier van leven waarin mensen op zoek zijn naar warmte, gezelligheid en cosiness. Op haargebied zien we dit terug in een knus kleurenpalet waar we het alleen al warm van krijgen als we ernaar kijken. Honingachtige kleuren, all brown hair, rose gold, zolang het maar warmte uitstraalt, zit je goed."

#5 Haal de pony van stal

Pony

"De pony is still going strong. En het mooie is, we zien hem nu terug in een meer natuurlijke variant. Waar vroeger een pony met krullend haar absoluut not done was, omarmen we nu gewoon massaal die natuurlijke textuur en choppen we erop los. Het mag ook allemaal wat minder verfijnd, alsof je zelf met een nagelschaartje aan de slag bent gegaan." Lekker lang en gerafeld, de bang is een schot in de roos. 

#6 To the side

Zijscheiding

"De zijscheiding wordt een dingetje dit seizoen, mark my words. En dan het liefst tight and sleek in een soort wet look variant. Haal de stijltang uit het stof en draag ‘m met ultrastijl, los haar of combineer de zijscheiding met een klassieke lage knot onderin je nek." Nice.

Remington® Keratin Protect straightener S8540, opwarmtijd slechts 15 sec.Remington StijltangOTTO
€ 49,99
UDO WALZ straightener B9 300OTTO
€ 55,99
GRUNDIG Straightener HS5032Grundig StijltangOTTO
€ 19,99

#7 Omarm je textuur

Omarm je textuur

"Oké, zit ik net nog te verkondigen dat je los mag gaan met je stijltang, kom ik nu weer met déze trend. Namelijk dat je gewoon blij mag zijn met de haartextuur die je hebt. Dus omarm die woeste bos of weelderige lokken en berg je krul- en stijltang ver op achterin je beautylaatje. Dat betekent overigens niet dat je dat koppie niet hoeft te verzorgen! Onverzorgd is nog steeds een absolute no-go, dus een mooi glansje eroverheen doet het altijd goed. Met de juiste haarverzorgingsproducten kom je een heel eind, vermijd alleen een te hoog Hollywood-gehalte. "

#8 Bling bling

Blingbling

"Glitterspeldjes, haarbandjes, bling bling elastiekjes, it’s all about the accessories. Deze winter glimmen de hair do’s ons tegemoet met een overdaad aan in het oog springende accessoires. En met het oog op de naderende decembermaand (YAY!) natuurlijk een welkome aanvulling voor bij dat ultieme zwarte jurkje. Een nonchalante coupe met een paar weggestoken plukjes hier en daar is ook helemaal on trend." Lekker speels met een beetje glam, daar houden wij van!

Velvet Headband - YellowMy Jewellery My Jewellery
€ 12,95
Alexandre de Paris Haarklem 1 stAlexandre de paris Douglas
€ 178,00
Small Printed Scarf - PinkMy Jewellery HaarbandenMy Jewellery
€ 9,95
Alexandre de Paris Haarklem 1 stAlexandre de paris Douglas
€ 220,00
Phase Eight Elsie haarbandPhase eight Accessoirede Bijenkorf
€ 32,00
Gourmetteketting van rvs Jacques Lemans RoodgoudkleurkettingKlingel
€ 99,99

Volg Marriët ook vooral via haar mooie Instagram, waar je veel inspiratie, Nederlandse topmodellen, bloggers en af en toe een celeb voorbij ziet komen!  

Lees ook: Fashionweek recap: beautylooks op de catwalk

Beeld: Getty Images

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Lees meer