Lifestyle

De 7 lekkerste food festivals van 2015

Marlies, 16 maart 2015

De 7 lekkerste food festivals van 2015

Strak in bikini is overschat; het seizoen van food festivals is geopend. En zie jij door de foodtrucks, proefporties en glazen prosecco de lekkerste hapjes niet meer? Wij doken in de materie en vonden de leukste en lekkerste food festivals van 2015

De leukste foodfestivals 2015

1. Culy Food Festival - 4 & 5 april
Neerlands leukste culinaire site Culy.nl gaat offline. Zonder geneuzel, maar met heel veel lekker eten. Je volgt een chocoladeproeverij van Tony Chocolonely, ontbijt heel de dag bij het Cereal Killer Café, eet de Tomeato-burger van &Samhoud Places en stopt je vol met de lekkerste dumplings. Culy regelde zelfs mannen die ook als jij na die vierde taco niet meer in de spiegel wil kijken, complimentjes uitdelen met de service 'Compliment van een lekkere vent'.

2. Food Film Festival
Het Food Film Festival bestaat vijf jaar en daarom verandert het typisch Amsterdamse feestje in een reizend culinair festijn. Groningen, Utrecht en nog drie andere steden worden bezocht met een smakelijk avondvullende menu van regionale chefs, streekproducten en lokale filmmakers. Daarnaast vertoont het Food Film Festival elke keer een mooie foodfilm, waar het eten van die avond feilloos op aansluit. Bon appétit! 

'Volg een chocoladeproeverij van Tony Chocolonely!'

3. Rollende Keukens - 13 - 17 mei
Een bescheiden veldje met foodtrucks - een toen nog onbekend fenomeen - groeide uit tot één van Amsterdams beste food festivals. En ehm... ook de drukste dus. De Rollende Keukens keren dit Hemelvaarsweekend terug naar het Westergasterrein en zijn groter dan ooit. De Rabarcello staat weer koud en tientallen foodtrucks draaien warm. Van pizzawagen tot gastronomische vreetkar; de rijen zijn het meer dan waard. En toegang is helemaal gratis.

4. Food Truck Festival TREK - 14 mei - 13 september
Hebben vervelende Randstaders met Amsterdamverlatingsangst dan het alleenrecht op die elite falafel en juicy burgers? Niet meer! Sinds vorige jaar trekt TREK met haar Food Truck Festival het land door. Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Enschede, Nijmegen, Den Bosch en Den Haag zijn de vereerde steden die worden aangetikt. Je hapt lekker low key met lokale & muzikale melodietjes live op de achtergrond.

5. Taste of Amsterdam - 4 - 7 juni
Haal je mooiste lente-pakje uit de kast, want Taste is het food festival van stand. De wijn komt in glazen, de chefs staan in het gidsje van Michelin. Prik een sterrengerechtje, koop exclusieve koffie en luister naar lezingen van nationale en internationale topkoks. Ter afwisseling van alle hoogstandjes zijn er gelukkig ook ordinair lekkere hotdogs en cupcakes om je aan te verschalken. 

'De Rabarcello staat weer koud, de foodtrucks draaien warm.'

6. Raw Food Festival - 14 juni
Voor iedereen die na de voorgaande food feestjes wel even toe is aan een detox en voor al die trouwe superfoodies, is er het Raw Food Festival. Op Boerderij Langerlust bij Amsterdam zijn de sapjes groener dan gras, de snacks immer suikervrij en drinkt men kokoswater als waar het een lieve lust is. 

7. Haarlem Culinair - 5 - 9 augustus
De gemoedelijke versie van Taste of Amsterdam vind je vlak naast de hoofdstad. De Grote Markt wordt in augustus weer bezet door gastronomische uitschieters tijdens Haarlem Culinair. Met Jopenbier en Michelin-maaltjes zit je regelmatig bij vreemden aan tafel. Van tapas tot oesters. Maar vooral niet komen; ik houd mijn favoriet graag een beetje onontdekt. 

Foodies unite! Welke mogen we nog meer niet missen volgens jou? Sportinspiratie voor de days after vinden we wel weer bij de Instagram Fit girls. En heb je de onze nieuwe gastbloggers Daisy van Ilovehealth.nl al gespot?

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer