De 5 mooiste en makkelijkste bad hair day kapsels

Een bad hair day is zo'n dag die door vele vrouwen (en vooruit, ook een aantal mannen) gevreesd wordt. En hij lijkt áltijd op het moment te komen dat je eigenlijk heel erg behoefte hebt aan ontzettend goed haar. We denken vaak dat als het ons overkomt, we er weinig aan kunnen doen en we ons er maar gewoon bij neer moeten leggen. Maar het kan ook anders! Er zijn namelijk heus een aantal kapsels die je in een handomdraai maakt en die iedere bad hair day de mond snoert. Benieuwd welke dat zijn? Ik heb mijn 5 favorieten voor je op een rijtje gezet.

Rommelig in een knot

Bad hair day kapsels

Dit is een gouwe ouwe en eentje die altijd kan en super makkelijk is: de rommelige knot of messy bun. Afhankelijk van het probleemgebied van je bad hair day draag je de knot boven op je hoofd of juist laag in je nek. Hoe je 'm in elkaar flanst maakt niet uit, bij deze hairdo geldt: the messier, the better. Trek dus vooral hier en daar een pluk los en wrijf even flink tegen de haarriching in om het geheel lekker rommelig te maken. 

Macadamia Control Hairspray 300mlMacadamia The Make Up Spot
€ 21,50
Altesse Mattiuzzo haarborstel Sanglier 5 Rangs (extra hard)Altesse Parfumerie.nl
€ 59,00
TIGI Catwalk Session Series Transforming Dry ShampooTigi HaarverzorgingThe Make Up Spot
€ 19,30

Sexy staart

Bad hair day kapsels

Is je bad hair day zo heftig dat zelfs een knot niet lukt? Een paardenstaart kan natuurlijk ook altijd. Bepaal de hoogte van de staart, draai een elastiekje om je haar, trek het elastiekje iets naar beneden en trek het vervolgens met je haar aan. Je haar boven het elastiek gaat nu iets boller staan waardoor het lekker rommelig oogt. En dat elastiekje? Dat verstop je door er een pluk haar omheen te draaien en het vast te zetten met een speldje. Voilà!

Half-om-half

Bad hair day kapsels

De half bun was vorig jaar een grote hit en wat mij betreft mag -ie blijven. Het is het ideale nonchalante kapsel dat voor zowel kort als lang haar perfect werkt. Je kunt 'm hoog boven op je hoofd dragen of juist iets meer halverwege, net wat meer bij je stijl past. Maak je haar een beetje stug met wat droogshampoo of texture powder zodat het haar dat loshangt ook een beetje body heeft.

Lee Stafford Dry Shampoo OriginalLee Stafford ShampooThe Make Up Spot
€ 8,95
TIGI Catwalk Session Series Transforming Dry ShampooTigi HaarverzorgingThe Make Up Spot
€ 19,30
TIGI Bed Head Oh Bee Hive Volumizing Dry ShampooTigi The Make Up Spot
€ 22,80

Going Dutch

Bad hair day kapsels

Een kapsel met twee invlechten, of Dutch braids, is hotter dan hot. Tenminste, daar mag je vanuit gaan als de gezusters Jenner ermee gespot worden. Maar je kunt natuurlijk oneindig variëren met de invlecht. Zo is -ie ook hartstikke knap bij kort haar! Deze hairdo vraagt iets meer oefening dan bovenstaande kapsels, maar dat is -ie zeker weten meer dan waard. 

Afleiding zoeken

Bad hair day kapsels

Als je écht niet meer weet wat je met je haar aan moet, dan is afleiding je beste truc. Want met mooie accessoires in je haar ziet niemand meer dat het eigenlijk nódig gewassen moet worden of dat je net getroffen bent door een windhoos. Ha!

Tracy HairbandFriis & Company The Little Green Bag
€ 12,00 € 6,00
Collectif Chiffon Bandana Polkadot BlueCollectif HaarbandenSuccubus
€ 8,95
diadeem met gefacetteerde kristallenMango Mango
€ 19,99

Lees ook: 10 simpele nail art ideeën om zelf uit te proberen.

liefs, Kristel 

Kristel  Keep your heels, head & standards high.

Reageer