Beauty

De 5 mooiste beach kapsels

Kristel, 31 juli 2016

De 5 mooiste beach kapsels

Beach hair is het meest sexy haar dat er is. Vergeet de glamourous krullen die je op de rode loper ziet of het keurig geföhnde haar waarmee je de kapsalon uitloopt. Woeste, wilde manen is wat we willen! Tenminste, ik dan. Want die woeste, wilde manen doen het niet alleen leuk los maar de stugge textuur en het laagje zout zorgen er ook voor dat alle andere kapsels er een stuk knapper uitzien. Daarom hoeft je kapsel helemaal niet innovatief of experimenteel te zijn, de good old hair do's doen het op het strand juist super goed. Benieuwd welke dat zijn? Ik heb ze voor je op een rijtje gezet.

Los in de vlecht

Beach kapsels

Normaal gesproken wordt een vlecht bij mij best een beetje zielig. Zo'n dun vlechtje vind ik namelijk echt niks aan. Maar na een uurtje zon, zee, strand is mijn haar lekker stug en krijg je opeens een Vlecht met hoofdletter V. 

Op en top beschermt

Beach kapsels

Dat je haar zo lekker stug wordt van de combinatie zout, zand en zon is misschien fijn voor een dag maar stiekem wordt je haar daar natuurlijk enorm droog van. En dat is nou ook weer niet de bedoeling. Een cool sjaaltje om je hoofd staat niet alleen mega sophisticated maar is ook nog eens de perfecte bescherming voor je lokken. 

KARL LAGERFELD Halsdoek black/whiteKarl Lagerfeld Zalando
€ 164,95 € 131,95
Furla Sjaal van zijde 58 x 58 cmFurla de Bijenkorf
€ 65,00 € 32,50
Sonia by Sonia Rykiel Halsdoek multiSonia Rykiel Zalando
€ 129,95 € 90,95

Wilde manen

Beach kapsels

Misschien is dit niet het meest praktische kapsel en ben je 's avonds úren aan het kammen en borstelen om de boel weer te temmen. Maar stiekem is het toch mijn favoriet: los haar op het strand. Zeker als je al een beetje zongebruind bent en je sproetjes rondom je neus hebt. Zomerser dan dat wordt het niet, toch?

Hoog en droog

Beach kapsels

Vroeger lachte ik mijn moeder altijd uit als ze ging zwemmen in de zee. Heel krampachtig hield ze haar hoofd boven water omdat ze niet wilde dat haar haar nat wordt. Maar onderwater zwemmen is toch het leukste dat er is? Inmiddels weet ik wel beter en probeer ik ook uit alle macht om mijn coupe te beschermen. Een spatje hier en daar is prima (want: goed voor het beach effect) maar kletsnat haar doet me weinig. De oplossing voor deze kwestie? Een goede knot boven op je hoofd. 

Frizz ControlMoroccanoil Hairandbeautyonline.com
€ 16,90
Lee Stafford Breaking Hair TreatmentLee Stafford The Make Up Spot
€ 17,45
Lee Stafford Dry Shampoo Original 150 mlLee Stafford The Make Up Spot
€ 7,95

Half om half

Beach kapsels

Tja, mocht je nou keuzestress krijgen van al die knappe kapsels, dan mix je ze toch gewoon? Met dit half-om-half kapsel heb je wél van die lekkere wilde lokken maar hangen ze niet de hele dag voor je ogen. Of in je ijsje. En dat is ook wat waard. Toch?

Lees ook: Met deze kapsels ziet niemand dat je eigenlijk naar de kapper moet.

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Lees meer