Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Beauty

De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt

Kristel, 26 januari 2018

De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt

Mascara fouten

Ik kan best een dag zonder foundation en als het moet stap ik de deur uit zonder eyeliner. Ik kan prima leven zonder blush en mijn lippenstift zwerft vaak onaangeroerd door mijn tas. Er is slechts één make-up product waar ik écht niet zonder kan. En dat is mascara.

Als blondine ben ik gezegend (ahum) met witte wimpers en dus voel ik me ontzettend naakt zonder mascara. Geen succes dus. Je kunt je voorstellen dat ik inmiddels een aardige pro ben op het gebied van mascara maar ook ik maak de nodige fouten. Ik heb me er eens in verdiept en wat blijkt: er zijn 5 mascara fouten die bijna iedereen maakt. Tijd om daar eens wat aan te doen! 

Fout #1 Je mascara pompen

Je denkt dat je je borstel lekker met mascara doordrenkt door 'm flink in en uit de houder te pompen, nietwaar? Niet dus. Dat gepomp zorgt er alleen maar voor dat je mascara eerder uitdroogt door de lucht die iedere keer mee naar binnen wordt gezogen. Het resultaat? Klonterige en plakkerige mascara waar je niets mee kunt. Niet meer doen dus!

Fout #2 Starten met de bovenste wimpers

Begin jij ook altijd enthousiast mascara op je bovenste wimpers te smeren en doe je daarna pas de onderkant? Ja, dat kan je dus voortaan beter andersom doen. Waarom? Omdat je dan niet met 'natte' wimpers omhoog hoeft te kijken en je dus geen mascara vlekken op je zorgvuldig aangebrachte oogschaduw achter laat. Ach, het leven kan zo simpel zijn.

Fout #3 Krullen na het aanbrengen

Dit is eigenlijk hetzelfde als haarlak op je haar spuiten voordat je de krultang er doorheen haalt. Daar worden je haar én krultang alles behalve blij van en hetzelfde geldt voor je wimpers en wimperkruller. Krul je je wimpers na het aanbrengen van je mascara dan heb je kans dat de krul veel te hoekig wordt of erger: dat je wimpers aan je kruller blijven plakken. Au. 

Fout #4 Je mascara te lang bewaren

Eerlijk is eerlijk: ik maak me hier al-tijd schuldig aan. Ideaal gezien zou je alle oogmake-up (behalve misschien je oogschaduw) moeten vervangen na zes maanden, want dan zitten er inmiddels zoveel bacteriën aan je product gekleefd dat de kans op een fikse oogontsteking behoorlijk groot is. Ai. Mocht je mascara nou voor de houdbaarheidsdatum wat zijn uitgedroogd, dan kun je 'm weer lekker smeerbaar maken door een paar oogdruppels toe te voegen en het even door elkaar te schudden. 

Fout #5 Je mascara niet goed verwijderen

Als het goed is ben je nu een ster in het aanbrengen van mascara. Good for you! Maar hoe goed verwijder jij de boel 's avonds? Voor het beste resultaat start je elke dag op frisse, schone wimpers; een nieuwe laag over een halve oude laag wordt alles behalve mooi. Dus: poetsen!

Aan de slag

CHANEL MASCARAChanel de Bijenkorf
€ 35,00
Maybelline Lash Sensational Mascara - Intense BlackMaybelline The Make Up Spot
€ 15,49
SMOKEY EYE MASCARA MASCARABobbi Brown ICI PARIS XL
€ 29,50
Max Factor Masterpiece Glamour Extensions MascaraMax Factor The Make Up Spot
€ 17,99
Barry M Feature Length MascaraBarry M. MascaraThe Make Up Spot
€ 6,95
Make-up Studio Mascara Ultimate LengtheningMake-up Studio MascaraThe Make Up Spot
€ 18,90

Je vindt de allermooiste mascara's bij ons in de shop!

Beeld: Imaxtree

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer