Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Mascara fouten
Advertorial

De 5 mascara fouten die je hierna nooit meer maakt

Kristel, 26 april 2019

Een dag zonder foundation of poeder kunnen we best. En als we 's ochtends haast hebben en er geen tijd is om eyeliner op te doen, dan is dat ook geen ramp. Maar er is één make-up product waar we niet zonder lijken te kunnen. En dat is mascara. 

Want een laagje mascara maakt al snel het verschil. Het geeft je meer expressie en een open blik. Aangezien de meeste vrouwen niet zonder kunnen, zou je denken dat we ondertussen allemaal een pro zijn geworden in het aanbrengen van mascara. Maar niets is minder waar. Onderstaande fouten maken we namelijk (bijna) allemaal. Tijd om daar verandering in te brengen. 

Mascara fouten waar we allemaal schuldig aan zijn 

Fout #1 Je mascara pompen
Iets wat velen – vaak automatisch – doen: je mascara heen en weer pompen in de houder. Dat gepomp zorgt er alleen maar voor dat je mascara eerder uitdroogt door de lucht die iedere keer mee naar binnen wordt gezogen. Het gevolg? Klonterige en plakkerige mascara waar je niets meer aan hebt. 

Fout #2 Niet de juiste borstel gebruiken
Zoals je vast al eens gezien hebt bestaan er heel veel verschillende soorten mascara borsteltjes. Dat heeft - in de meeste gevallen - niet met het design te maken, maar met de werking van de borstel. Zo zal de ene borstel je optisch langere wimpers geven terwijl de ander juist voor meer volume zorgt. Kijk dus goed wat jouw wimpers nodig hebben en kies hier de juiste borstel bij uit voor het mooiste resultaat. Bij FRIDAY Mascara kun je zelfs je eigen mascara samenstellen doordat je de borstel en de formule los van elkaar kunt bestellen. Er zijn 8 verschillende borstels en 6 verschillende formules dus ook voor jou is er een perfecte combinatie. Mocht je toch twijfelen, de mascara experts van FRIDAY Mascara staan altijd voor je klaar.

Pssst... Om je kennis te laten maken met FRIDAY Mascara kun je nu profiteren van een unieke Fashionchick deal. Met de code Fashionchick2019 ontvang je op de eerste 2 mascara's 50% korting - oftewel: je krijgt er eentje helemaal gratis! - én je ontvangt ook een extra gratis borsteltje bij je eerste mascara.*

Fout #3 Starten met de bovenste wimpers
Begin jij ook altijd enthousiast mascara op je bovenste wimpers te smeren en doe je daarna pas de onderkant? Dat kan je voortaan beter andersom doen. Zo hoef je niet met je natte wimpers omhoog te kijken en voorkom je dus zwarte strepen op je zorgvuldig aangebrachte oogschaduw.

Fout #4 Krullen na het aanbrengen
Je wimpers krullen ná het aanbrengen van mascara is eigenlijk hetzelfde als haarlak op je haar spuiten voordat je de krultang er doorheen haalt. Daar worden je haar én krultang alles behalve blij van. Hetzelfde geldt voor je wimpers en wimperkruller. Doe je dit wel, dan loop je kans op een veel te hoekige krul. Of erger: je wimpers blijven aan je kruller plakken.

Fout #5 Je mascara te lang bewaren
Eigenlijk zou je alle oogmake-up, op oogschaduw na, moeten vervangen na 3 tot 6 maanden. Er zitten na die tijd namelijk zoveel bacteriën aan je product gekleefd dat de kans op een fikse oogontsteking behoorlijk groot is. Omdat je mascara dagelijks gebruikt en je je borsteltje steeds uit en in de houder beweegt is dit al snel een bron van bacteriën. Gebruik 'm daarom liever niet langer dan 3 maanden. Dankzij FRIDAY Mascara hoef je niet bang te zijn dat je misgrijpt want de mega handige herhaalservice zorgt ervoor dat je nieuwe mascara automatisch bij je wordt thuis bezorgd. Kies je voor deze service dan betaal je slechts €10,50 voor een nieuwe mascara en dan krijg je er ook nog eens een extra gratis borsteltje bij. Nog meer voordelen: je betaalt je mascara per keer, er is geen minimum-afname en je kunt altijd even pauzeren als je dat wilt. 

* Deze actie inclusief gratis extra borsteltje is alleen geldig op de herhaalservice en niet op een eenmalige bestelling. De korting wordt automatisch verrekend bij de eerste twee mascara’s van de herhaalservice. Je betaalt de eerste 2x €5,25 en daarna €10,50.

Beeld: Marlou Volkerink

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer