De 10 leukste terrassen om op te flaneren

De zomer is bijna begonnen, en tja, dat moet natuurlijk gevierd worden. En waar kun je dat nou beter doen dan op een fijn terras? Kun je mooi het nuttige (bruin worden) met het aangenome (wijn drinken) combineren. Nu is het terras aanbod in Nederland ondanks het Nederlandse weer gelukkig behoorlijk uitgebreid, wat het kiezen soms nogal lastig maakt. Om je een beetje op weg te helpen deel ik mijn favorieten, stuk voor stuk heel fotogeniek en verspreid over het hele land en waar het dus prima vertoeven is. 

terrassen

Terrassen om op te flaneren 

#1 Aloha, Rotterdam. Gevestigd in de oude wildwaterbaan van het voormalige zwemparadijs Tropicana. Hoewel het bestemmingsplan is veranderd tot restaurant is het zwembadgevoel nog steeds te bemerken: zo dineer je in het buitenbad en is ook de zwembadbetegeling intact gebleven. Ook leuk: je kijkt uit op de maas. Aloha, Maasboulevard 100, Rotterdam.

#2 Eigen, Apeldoorn. Een fijne conceptstore in hartje Apeldoorn met een nóg fijner terras, gelegen in de stadstuin die zich achter de winkel bevindt. Heerlijk om even bij te komen na een intensieve shopping spree of om gewoon even van het eten te genieten, want dat is daar namelijk hartstikke lekker. Eigen, Korenstraat 112, Apeldoorn.

#3 Meneer Nieges, Amsterdam. Joejoe! Zo begroet meneer Nieges zijn gasten. Eén van de fijnste plekjes in onze hoofdstad met een héle fotogenieke ingang (de Instagram feed wil ook wat) en een prachtig uitzicht op het Ij, waar je heerlijk van de zon genieten kunt. Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40, Amsterdam.

#4 Woodstock 69, Bloemendaal. Vernoemd naar het beroemde hippie festival en het doet zijn naam dan ook zeker eer aan. Je kunt er heerlijk relaxen op de banken en bedden, een hapje eten op het terras en in de zomer kun je er op zondag dansen tot de zon ondergaat. Zeker een bezoekje waard dus. Woodstock 69, Zeeweg 7, Bloemendaal.

#5 De Uurwerker, Groningen. Een ontmoetinsplek, zo noemen ze het zelf, en dat is het dan ook. 's Avonds is het er reuze gezellig en op zaterdag word je begroet door een dj die vanachter zijn draaitafel het volk van vrolijke deuntjes voorziet. De Uurwerker, uurwerkersplein 1, Groningen.

terrassen

#6 Kruisherenhotel, Maastricht. Klein beetje boven budget maar het prachtige gebouw is de duiten zeker waard. Het Kruisherenhotel is een designhotel gevestigd in een oud Gotisch klooster en echt werkelijk prachtig. Kruisherenhotel, Kruisherengang 19, Maastricht.

#7 Zwarte Vosch, Utrecht. De naam doet misschien anders vermoeden maar de Zwarte Vosch is een heuse pinchos (Baskische tapas) bar. Je zit er heerlijk aan het water en krijgt alle gezelligheid van de stad mee. De Zwarte Vosch, Oudegracht 48, Utrecht.

#9 Roses Lounge, Arnem. Een gouwe ouwe onder de Arnhemers. Het is hier prima vertoeven aan de oever van de rijn. Roses Lounge, Rijnkade 49, Arnhem.

#10 Milu, Den Haag. In het hartje van de stad vind je Milú, een prachtig plekje met industriële inrichting en een fijn ruim terras. Milú, Driehoekjes 15, Den Haag.

Om in te flaneren

CRAP EYEWEAR | The Tuff Patrol - Jungle Tortoise & Brushed GoldCrap eyewear A Little Bird Told Me...
€ 70,00
Warehouse Ruffle one shoulder top met volantWarehouse de Bijenkorf
€ 35,00 € 16,00
Duifhuizen Leather Collection crossbody tas S studs blackDuifhuizen Duifhuizen
€ 59,95
Zwarte Vans Sneakers OLD SKOOL PLATFORMVans Canvas sneakerOmoda
€ 84,95
Bedrukte midirokMango Mango
€ 35,99
Fashionology Armband Tassel van zilverFashionology de Bijenkorf
€ 80,00 € 40,00

Nog meer zomerse inspiratie? Check dan even onze festival guide!

liefs, Marthe , You can find inspiration in everything. If you can't, then you're not looking properly