Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

Lifestyle

De 10 leukste terrassen om op te flaneren

Marthe, 10 april 2018

De 10 leukste terrassen om op te flaneren

terassen

Met de eerste zonnige dagen achter ons hebben we een fantastisch fijn voorproefje gekregen van dat wat komen gaat: de zomer!

En tja, dat moet natuurlijk gevierd worden. En waar kun je dat nou beter doen dan op een fijn terras? Als je het mij vraagt is een middagje terras hangen dé perfecte manier om het nuttige (bruin worden) met het aangename (wijn drinken) combineren. Lucky for us is het terrassen aanbod in ons kleine landje niet bepaald gering. Enige nadeel hieraan: kiezen wordt lastig. Maar gelukkig ben je bij ons aan het goede adres. Ik heb namelijk wat vooronderzoek voor jullie gedaan. En deel ik met jullie natuurlijk gráág mijn bevindingen. Stuk voor stuk heel fotogeniek en verspreid over het hele land. Met andere woorden: plekken waar het in je knapste outfit príma vertoeven is. Dus bel je terrasvriendinnen en gaan met die banaan, want ik verklaar het terrasseizoen officieel voor geopend!  

Terrassen om op te flaneren 

#1 Aloha, Rotterdam. Gevestigd in de oude wildwaterbaan van het voormalige zwemparadijs Tropicana. Hoewel het bestemmingsplan is veranderd tot restaurant is het zwembadgevoel nog steeds te bemerken: zo dineer je in het buitenbad en is ook de zwembadbetegeling intact gebleven. Ook leuk: je kijkt uit op de maas. Aloha, Maasboulevard 100, Rotterdam.

#2 Eigen, Apeldoorn. Een fijne conceptstore in hartje Apeldoorn met een nóg fijner terras, gelegen in de stadstuin die zich achter de winkel bevindt. Heerlijk om even bij te komen na een intensieve shopping spree of om gewoon even van het eten te genieten, want dat is daar namelijk hartstikke lekker. Eigen, Korenstraat 112, Apeldoorn.

#3 Meneer Nieges, Amsterdam. Joejoe! Zo begroet meneer Nieges zijn gasten. Eén van de fijnste plekjes in onze hoofdstad met een héle fotogenieke ingang (de Instagram feed wil ook wat) en een prachtig uitzicht op het IJ, waar je heerlijk van de zon genieten kunt. Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40, Amsterdam.

#4 Woodstock 69, Bloemendaal. Vernoemd naar het beroemde hippie festival en het doet zijn naam dan ook zeker eer aan. Je kunt er heerlijk relaxen op de banken en bedden, een hapje eten op het terras en in de zomer kun je er op zondag dansen tot de zon ondergaat. Zeker een bezoekje waard dus. Woodstock 69, Zeeweg 7, Bloemendaal.

#5 De Uurwerker, Groningen. Een ontmoetinsplek, zo noemen ze het zelf, en dat is het dan ook. 's Avonds is het er reuze gezellig en op zaterdag word je begroet door een dj die vanachter zijn draaitafel het volk van vrolijke deuntjes voorziet. De Uurwerker, uurwerkersplein 1, Groningen.

terrassen

#6 Kruisherenhotel, Maastricht. Klein beetje boven budget maar het prachtige gebouw is de duiten zeker waard. Het Kruisherenhotel is een designhotel gevestigd in een oud Gotisch klooster en echt werkelijk prachtig. Kruisherenhotel, Kruisherengang 19, Maastricht.

#7 Key West Beachhouse, Utrecht. Dit terras is sinds vorige zomer in Utrecht te vinden en het is mega fijn. Waarom? Omdat je er heerlijk ligt aan het zandstrand van de Haarrijnse plas. Geschickt voor zowel ontbijt als een lange borrel: perfect voor zomeravonden dus. Key West Beach HouseStrandboulevard 222 Utrecht.

#9 Roses Lounge, Arnem. Een gouwe ouwe onder de Arnhemers. Het is hier prima vertoeven aan de oever van de rijn. Roses Lounge, Rijnkade 49, Arnhem.

#10 Milu, Den Haag. In het hartje van de stad vind je Milú, een prachtig plekje met industriële inrichting en een fijn ruim terras. Milú, Driehoekjes 15, Den Haag.

Om in te flaneren

KOMONO Zonnebrillen AlinaKOMONO zonnebrilThe Little Green Bag
€ 49,95
Colourful Rebel Ciao Classic T-shirt met tekstopdrukColourful rebel T-shirtde Bijenkorf
€ 35,95
Atelier des Femmes Lauren haarband met stippendessinHaarbandende Bijenkorf
€ 24,95
Espadrilles 'JUNIPER'Platte espadrilleABOUT YOU
€ 59,90
Tommy Hilfiger Rok van denim met ceintuurZakelijke rokde Bijenkorf
€ 129,00
Cross Body Zwart Fiorelli BuntonFiorelli SchoudertasTorfs
€ 59,95 € 53,95

Lees ook: Zo maak jij jouw benen lente proof

De Fashionchick app gaat op 24 april offline. Maar niet getreurd: de site wordt nog mooier, sneller én geoptimaliseerd voor mobiel! 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer