Girlbosses

Daphne Deckers voor TOV Essentials: 'Ik ben een echte ekster.'

Marlies, 24 november 2013

Daphne Deckers voor TOV Essentials: 'Ik ben een echte ekster.'

Met een kopje groene thee wachten we, omringd door schakelarmbanden en tassen, in het spierwitte TOV Essentials kantoor. Zodra Daphne Deckers binnenkomt zijn alle ogen op haar gericht. Haar sterke persoonlijkheid knalt zonder dat ze nog maar een woord gezegd heeft. Ze heeft dàt. Dat wat haar prachtige figuurtje en gepolijste uiterlijk compleet maakt. Na een fotoshoot van 10 minuten - meer heeft deze doorgewinterde dame niet nodig - spreken we Daphne, samen met designer Sarah Lingg van TOV Essentials, over hun samenwerking en de stijl van Daphne. 'Ik ben een echte ekster.'

Daphne Deckers voor TOV Essentials

Gefeliciteerd met de Beau Monde Glamstyle Award! Hoe zou je je eigen stijl beschrijven?
Ik houd erg van Isabel Marant. Niet dat ik op de stoep ging liggen voor de H&M collectie, maar ik vind haar nonchalance heel mooi; een oversized sweater gecombineerd met een strakke leren rok, slouchy laarzen en je haar niet helemaal netjes gedaan. Ik vind die stijl heel fijn. Soms krijg ik wel licht een wegtrekker van de prijs, maar het is zo mooi.

Op televisie moet ik andere kleren dragen dan in mijn privé. Er moet bijvoorbeeld al een microfoontje aan gespeld kunnen worden. Als ik een baggy top aan doe, is dat in het gewone leven heel leuk, maar achter de Boulevard desk word ik dan precies op het breedste gedeelte `afgesneden`. Dan wordt je gewoon vierkant. TV-kleding is vooral getailleerd en fel gekleurd. Hot pink doet het heel goed. Dat zou ik privé niet zo snel dragen.

Ketting Eclips 2.0  zilverTOV Essentials Little Soho
€ 149,95 € 89,98
Boot Etnia Dark Green HIGHHowsty 9StraatjesOnline
€ 210,00
Classic long tailored jacketMaison Scotch DenimPlus
€ 209,95

Ben je gek op sieraden?
Ik ben net een ekster. Meestal heb ik wel zeven of acht armbanden om. Ook bij Boulevard. Kitsch met Hermes door elkaar. Ik houd van de eclectische verzameling; een bandje van hier, een kraaltje van daar met een vriendschapsarmbandje dat uiteindelijk helemaal vergaan eindigt.

Waarom zijn TOV Essentials en Daphne zo'n goede combinatie dat jullie samen een speciale armband wilde designen?
Sarah: Ik lees altijd Daphne's column in Vrouw. Hoe ze carrière en gezinsleven combineert, is voor mij een groot voorbeeld. Ze is een mooie vrouw die in de loop der jaren eigenlijk alleen maar steeds "hipper" werd. Ze lijkt zichzelf telkens kan te herontdekken. Rocky of glamorous, ik geloof het allemaal!
Daphne: Sarah vroeg me of ik een Daphne armband voor TOV & De Week van het Sieraad wilde ontwerpen. Hoe leuk kan het worden?! Natuurlijk wil ik dat.

Dat matte gun metal vind ik zo mooi!

Een geslaagd experiment?
Sarah:
Top! Daphne heeft zo'n neusje voor stijl en trends. Haar eigen stijl is heel gemixt, dus wilde ze ook een stuk creëren wat stoer en vrouwelijk overkomt, maar niet over de top gaat.
Daphne: Normaal klets ik het meest, maar Sarah praat echt 5 kwartier in een uur. We waren het ook meteen eens! En dat is toch wel een opluchting. Ik moet het namelijk leuk vinden, maar TOV en De Bijenkorf ook.

Hoe kwam je tot dit design?
Je moet met heel veel dingen rekening houden. Het leek Sarah en mij bijvoorbeeld mooi om een heleboel verschillende schakels en banden in een armband te verwerken Maar voor je zo'n armband een beetje gevuld hebt! Dan ontdek je plots hoe je compromissen moet maken. De prijs moet wel leuk blijven. Uiteindelijk is het een combinatie van leer en schakels in een wrap around armband. Het matte gun metal van de zwarte versie vind ik zo mooi!

Wollen schipperstruiArmor Lux Zenggi
€ 139,00 € 83,40
leren rokMango wehkamp.nl
€ 79,99
Hipanema-MoireHipanema IVY Fashion
€ 44,95

Wie inspireert je qua stijl?
Jennifer Aniston vind ik zo leuk. Ze is gewoon even oud als ik en ziet er zo goed uit! Dat is wel vrij deprimerend. Stiekem. Haar haar, haar huid; het lijkt wel of ze altijd een glow heeft. En dan gaat ze naar de Oscars, waar iedereen totaal opgedoft komt, en draagt ze een dun ingevlochten "surfervlechtje". Juist bij zo'n avondjurk! Geen haarlak, geen Grace Kelly-rol. Dat doe ik sinds dien ook echt niet meer. En hoe zij ook werkt aan haar lichaam. Ik vind haar heel inspirerend.

Ben je zelf ook sportief?
Niet als in hardlopen of Expeditie Robinson. Dan ben ik altijd heel blij dat ik met borrelnootjes op de bank zit. te kijken. Maar ik sport wel twee keer in de week. Ik heb natuurlijk ook mijn eigen lingerielijn, waar ik mijn eigen foto's nog voor doe. Tja, dat had ik ook nooit gedacht jaren geleden.

'Ik verloor Richard's Cartier horloge die hij van zijn eerste prijzengeld kocht'

Welk sieraad zou je nooit meer willen missen?
Sarah: De "Love bracelet" die mijn man Michael voor me ontworpen heeft ter ere van ons lustrum. Die is me heel dierbaar. In de slavenband zijn de coördinaten gegraveerd van de locatie waar wij elkaar ontmoetten. Zo ROMANTISCH!
Daphne: Ik heb niet één echte favoriet. Ik vind het leuk om alles bij elkaar te zoeken en verschillende dingen, bandje, kraaltjes te verzamelen. 

Ben je wel eens een dierbaar item verloren?
Toen ik Richard (Krajicek red.) net leerde kennen droeg hij altijd een Cartier horloge, die hij kocht van zijn aller eerste prijzengeld. Het was een prachtig ding en ik droeg hem ook wel eens. Die ben ik verloren. Ik weet het nog precies. Ik deed mee aan 'Wedden dat' en liet het horloge achter in de kleedkamer. Toen ik terugkwam was hij weg. Richard is niet snel boos, maar ik dacht echt dat dit het eind van mijn verkering zou zijn.

Leren JurkMcGregor McGregor
€ 249,95
TOV Essentials cabouchon Pearl ketting Rose/Zwart 1065004016TOV Essentials Sieraden.com
€ 59,99 € 39,99
Zoe Karssen Boy Bat T-shirt met vleermuisprintZoe Karssen de Bijenkorf
€ 70,00 € 56,00

Daphne praat ècht sneller dan het licht. Want als mijn interviewvragen al lang en breed op zijn, behandelen we ook nog even social media ergernissen, Roy Donders - 'Ik vind het zo geweldig authentiek met zijn: 'Het is niet kak en niet kamp.'!' - en Daphne's nieuwste boeklanceringen.

Ben jij benieuwd naar de Daphne armband? Hij wordt 9 december officieel onthult tijdens een speciaal event in de Bijenkorf Amsterdam. Meer van de TOV collectie vind je in de Fashion Finder.

liefs, Marlies Bax,

Lees meer