Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Lifestyle

Dankzij deze apps word je helemaal zen

Marthe, 11 maart 2018

Dankzij deze apps word je helemaal zen

Zen

Ik ben vast niet de enige die: 'Goed! Druk, druk, druk.' antwoordt als er aan mij wordt gevraagd hoe het met me gaat. Want de wereld waar we nu in leven, die zit vol met prikkels. 

Door al die prikkels heen is het best moeilijk om af en toe onze rustmomenten te pakken. En die notificaties op onze telefoon helpen daar ook niet echt bij. WhatsAppje's worden vrijwel meteen beantwoord. Instagram posts voorzien we binnen een paar seconden van een like. Shoppen? Dat kun je toch gewoon online doen? Herkenbaar? Dan heb ik een advies. Op je smartphone kun je namelijk ook een heleboel andere dingen doen. Namelijk even een momentje rust pakken. Hoe? Nou, door middel van mindfulness, bijvoorbeeld. Er zijn namelijk tal van apps die jou kunnen helpen om je rust te nemen. Want mediteren kun je binnen no time leren. Read on. 

5 Mindfulness-apps om méteen te installeren

#1 Calm. Mijn absolute favoriet. Daarnaast is Calm perfect voor meditatie dummies (zoals ik). De app bevat namelijk meerdaagse 'challenges' waarbij je iedere dag een nieuwe meditatietechniek leert. Daarnaast kun je handige reminders instellen, vind je in de app muziek die je helpt te ontspannen, in slaap te vallen of om te focussen. Tel daar een prachtige vormgeving bij op en je begrijpt: goud. 

#2 Headspace. Misschien wel de bekendste en daarmee ook de populairste mindfulness app. Eigenlijk leert de app je hoe je routine creëert in je meditatieschema. Verder vind je in de app grappige filmpjes, waarin uitgelegd wordt hoe meditatie werkt. Nog een voordeel: Headspace is zo ingericht dat jij als gebruiker een meditatie kan kiezen die aansluit bij de activiteit waar je op dat moment al mee bezig bent. 

#3 Stop, breathe & think. De gebruiksvriendelijkste app uit dit rijtje. En daarnaast werkt Stop, breathe & think ook nog eens hartstikke motiverend. Waarom? Omdat de app werkt met een stickersysteem. Die stickers in kwestie kun je verdienen door meditaties te volgen. Leuk toch? 

#4 Buddhify. Deze app helpt je te ontspannen tíjdens je dagelijkse bezigheden. Op het scherm vind je een gekleurd rad. Op dit rad kun je de balk aanraken die beschrijft wat er op dat moment het meest op jou van toepassing is. Aan de hand daarvan stelt de app een aantal meditaties voor, met verschillende tijdsduren. Zo heb je voor elke gelegenheid een passende meditatie. Handig!

#5 Take a break! In the end heeft mindfulness voor iedereen hetzelfde doel: namelijk om even aan de dagelijkse draaimolen te ontsnappen. Ha, dat is dus precies waar take a break  om de hoek komt kijken. Via deze app kun je een paar korte pauze momenten creëren op een drukke dag. Een Work Break van bijvoorbeeld zeven minuten, of een Stress Relief die je kalmeert in dertien minuten. Weer eens een andere manier om je koffiepauze te besteden! 

Yo ga je mee? 

iPhone 8/7 siliconen telefoonhoesje - Blah blah blahCasimoda iPhone hoesjeCasimoda
€ 16,95
Sporttop met padding Tropical PeachB active YogatopB ACTIVE by Beachlife
€ 59,95
Waterfles van ban.do, Cool It Deluxe Water Bottle Cameo BlushBan.do WoonaccessoireA Little Bird Told Me...
€ 30,00
OYSHO Sport BH blackOysho Zalando
€ 29,99
aim'n Tribe sportlegging met hoge tailleband en streepdetailAim'n Sportde Bijenkorf
€ 70,00 € 49,00
Casall YOGA MAT NATURAL Fitness / Yoga natural/blackCasall Zalando
€ 99,95

Lees ook: 7 fabels over gezond eten 

liefs, Marthe , Pretty good at making bad decisions

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer