Girlbosses

Danie Bles: "Niets is leuker dan een nieuwe generatie inspireren!"

Kristel, 22 september 2015

Danie Bles: "Niets is leuker dan een nieuwe generatie inspireren!"

Op de Marie Claire @ Work Lifestyle Experience vertelt topstylist Danie Bles (37) deze vrijdag hoe zij zelf aan de bak kwam als stylist (spoiler: hard werken, nooit opgeven) en geeft zij een masterclass styling (must-need-want). Naast gevestigd fashion & celebrity stylist van onder andere Sylvie Meis en Chantal Janzen, heeft Danie zich de afgelopen jaren getransformeerd tot gevestigd modemerk. En naast het label ByDanie, richtte ze onlangs tevens de ByDanie Style School op om een nieuwe generatie vrouwen met dezelfde ambitie te inspireren. Wij zijn benieuwd naar deze nieuwe stap in haar carrière; tijd om bij te praten met deze inspirerende #girlboss.

Danie Bles

Als je terugkijkt op de afgelopen jaren, waar ben je dan het meest trots op?
Ik ben het meest trots op de eerste mix en match show die ik organiseerde in 2006 in Huis ter Duin. Dit was echt iets waar ik al als jong meisje in mijn bed van droomde. Ik wist toen al dat als ik later groot was ik heel graag een eigen modeshow wilde organiseren. Nog steeds vind ik dit een van de leukste dingen om te doen. Lekker setjes maken en dan de catwalk op!

Danie Bles Fashionchick

By Danie - Cheetah blouse strikByDanie IVY Fashion
€ 189,95
ByDanie Minirok pitch blackByDanie Zalando
€ 149,95 € 104,95
By Danie- Living On TourByDanie IVY Fashion
€ 119,95 € 59,98

Hoe ben je erbij gekomen om ook trainingen, workshops en cursussen aan te gaan bieden?
Ik heb gemerkt dat het in Nederland wat ontbreekt aan cursussen die echt op de praktijk gericht zijn. Ik had eigenlijk gepland om dit aan te bieden als ik wat ouder was maar het kwam zo op mijn pad. Samen met twee andere vrouwen ben ik de Style School gestart en daar ben ik super blij mee! Ik wil graag meiden klaar stomen voor het vak, dat als ze mijn cursus hebben afgerond ze direct weten hoe ze moeten beginnen. Zelf heb ik 20 jaar praktijkervaring en met mensen zoals Annic van Wonderen, Anna Nooshin, May-Britt Mobach en nog veel meer leer ik de cursisten graag de kneepjes van het vak. Want hoe start je nu eigenlijk? En waar? Wat moet je daarvoor doen? Wat zijn de do’s en de don'ts? Hoe ziet editorial styling eruit en hoe gaat het op tv? Wat mag je wel op tv doen en wat niet? Wat moet je wel doen bij een shoot en wat niet? Alle disciplines van het vakgebied komen voorbij. Wat maakt iets goed wat maakt iets niet goed? Hoe ga je met klanten om? Dat leren we onze cursisten allemaal. En niets is leuker dan een nieuwe generatie inspireren! 

Welke vraag wordt het meest aan je gesteld door vrouwen?
Voel je ‘m al aankomen? “Hoe combineer je dit?” is zeker een van de meest gestelde vragen.

Je staat binnenkort op de Marie Claire @ Work Lifestyle Experience. Kun je alvast een beetje verklappen wat we daar van je kunnen verwachten?
Allereerst wil ik graag mijn persoonlijke verhaal vertellen als in; hoe ben ik begonnen en waar sta ik nu. Daarnaast ga ik een masterclass over styling geven en vertel ik wat mijn roadtrip vandaag de dag is. 

Fashionchick Danie Bles

Welke kledingtips heb je voor vrouwen die wel een beetje meer #girlboss in hun garderobe kunnen gebruiken?
Draag kleur en prints en verberg je zeker niet in zwart. Durf te combineren! Mix & match! 

Wat inspireert je en waarom?
Er zijn meerdere mensen die me inspireren. Zo vind ik Carine Roitfeld een fantastische conceptbedenker! Wat zij voor oa. Givenchy en Karl Lagerfeld heeft neergezet vind ik heel inspirerend. Daarnaast vind ik Geraldine Saglio – van de Franse Vogue – een van de beste stylistes die er is. Diane Von Furstenberg daarin tegen inspireert me met haar hele carrière, haar imperium, privé en haar uiterlijk. Wat ik zo mooi aan haar vind is dat als je haar naakt neer zet ze altijd een bohemian vrouw blijft. Ze is authentiek en ik houd van authenticiteit. Ik vind haar niet alleen elegant, maar ook tijdloos (en ik houd van tijdloos, in contrast met vernieuwing). Carine weet zichzelf als geen ander te vernieuwen zonder haar DNA te verliezen. 

Wat is jouw favoriete kledingstuk op dit moment?
Vandaag is dat mijn joggingbroek, haha! Op dit moment is mijn favoriete kledingstuk een vintage Hermes Medor horloge met rode band. Ik heb ‘m in Los Angeles gevonden! 

Danie Bles Fashionchick

By Danie - Earth JacketByDanie IVY Fashion
€ 289,95
By DanieByDanie IVY Fashion
€ 179,95
By Danie - Blouse cheetah printByDanie IVY Fashion
€ 199,95 € 79,98

Wat staat er nog op je wishlist voor dit najaar?
De zilveren rock ‘n roll schoentjes van Chanel met een zwart puntje. 

Waar shop je graag? Welke winkels?
Ik shop van H&M tot Zara, van de Motaigne Market in Parijs tot aan Barneys in New York. Van What Comes Around Goes Around Vintage in LA tot aan ByMarie in Parijs. En van de Fleamarket in Parijs tot aan Maxfield in LA. Ik heb meerdere favorieten! 

Heb je een item waar je een speciale herinnering aan hebt?
Mijn trouwjurk is daar wel leading in. Ik ben niet zo iemand die een item heeft waarvan ik achteraf zeg “Oh daar heb ik een onwijs leuke avond mee gehad.” Ik ben op die manier niet zo romantisch ingesteld. Ik ben wel erg gehecht aan de vintage stukken van mijn moeder. Haar Chanel en Ralph Lauren jasjes maar ook jasjes die mijn moeder vroeger in haar eigen collectie heeft gemaakt. Deze jasjes heb ik weer geïmplementeerd in mijn eigen collectie, bijvoorbeeld het suède franje jasje van ByDanie, deze maakte mijn moeder vroeger al! 

Danie Bles Fashionchick

Heb je een guilty pleasure?
Franse kaas, kaasfondue en chocolade. 

Zijn er nog toekomstdromen?
Genoeg! Privé gezien zou ik graag met mijn gezin twee maanden de hele wereld over reizen en op zakelijk gebied zou ik graag met mensen in Guatemala of Nepal aan de collectie willen werken. 

Kom jij a.s. vrijdag 25 september ook naar de Kromhouthal in Amsterdam voor een masterclass van Danie Bles en veel meer inspirerende vrouwen op de Marie Claire @ Work Lifestyle Experience? See you there!

liefs, Kristel , Keep your heels, head & standards high.

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer