Girlbosses

Daisy Oppelaar van ILovehealth.nl: 'Belgische frieten kan ik niet weerstaan'

Marlies, 23 augustus 2014

Daisy Oppelaar van ILovehealth.nl: 'Belgische frieten kan ik niet weerstaan'

Het is eigenlijk vandaag haar "kookdag" waarop recepten gemaakt en gefotografeerd worden. Toch maakte Daisy Oppelaar, de leuke vrouw achter blog I Love Health.nl, tijd voor ons. Ik nip aan mijn wortel-gemberdrankje terwijl zij met een Nike Fuelband om haar pols en een groen sapje van Juice and Salad voor haar neus, het verhaal van haar weg naar succes deelt en tips geeft om gezonder te leven. 'Van teveel gezonde chocolade val je niet af.'

Daisy Oppelaar I Love Health

Hoe ontstond I Love Health?
Vanaf mijn zesde had ik last van mijn darmen en had ik constant buikpijn. Uit onderzoeken kwam helemaal niets. Maar vier jaar geleden stelde mijn moeder voor eens naar een orthomoleculair specialist te gaan. Ik ging er sceptisch heen om te luisteren naar zijn hele verhaal over zuivel, suiker en tarwe. Ik heb zijn raad tocht opgevolgd. Sindsdien voelde ik me duizend keer beter.

'I Love Health is gezondheid zonder geitenwollensokken-imago'

Zo ontdekte ik puur eten, zonder pakjes en zakjes, Dat heb ik steeds meer uitgebreid met nieuwe kookboeken en recepten. In die tijd werkte ik in een wereld vol bloggers bij het PR-bureau Mooi PR. Ik vond het heel interessant wat zij deden, ik hield van schrijven; ik wilde ook die stap naar bloggen maken! Ik voelde me totáál niet geroepen om nog een blog in de fashion- en beautycategorie toe te voegen. Het werd mijn liefde voor health. Zo begon I Love Health twee jaar geleden, over gezondheid zonder het geitenwollensokken-imago.

Daisy Oppelaar I Love Health

Nike Performance PRO CLASSIC Sport BH volt/blackNike Zalando
€ 29,95
Nike Performance Tights black/blackNike Zalando
€ 54,95 € 38,46
dames hardloopschoenen Kinvara 5Saucony wehkamp.nl
€ 125,00 € 75,00

Wat is je visie op health?
Het draait om puur en echt eten. Niets uit zakjes en pakjes. Niet doorslaan. Niet calorieën tellen. Of in ieder geval beperkt, want wie af wil vallen kan zich niet volstoppen met gezonde chocolade. Dat werkt natuurlijk niet. Ik pak van alle stromingen die nu gaande zijn een beetje. Als ik terugkijk naar oude blogs zie ik wel dat mijn visie veranderd en aangescherpt is. Je leert en leest steeds meer. Het is niet dat ik nu spastischer gezond doe. Oké, een beetje maar. Hahaha!

Is het je wel eens overkomen dat je doorsloeg in gezondheid?
Nee, want ik vind zondige veel te lekker. Ik kan een Belgisch frietje niet weerstaan. Op de Overtoom in Amsterdam zit een geweldige biologische friettent. Als ik iets slechts kies, dan kies ik wel voor kwaliteit. Dat is vaak veel lekkerder. In januari heb ik trouwens wel een maand compleet suikervrij gegeten. Dan zie je pas aan hoeveel producten suiker is toegevoegd. Het zit zelfs in gerookte zalm! Heel bizar.

'Het is niet dat ik nu spastisch met gezondheid bezig ben, een beetje maar!'

Wanneer kwam het moment dat je wist dat je met I Love Health iets goeds in handen had?
Toen ik na een half jaartje zo'n 15.000 bezoekers had en toen mijn mediabureau me na een jaar vertelde dat ik interessant was voor adverteerders. Dat voelt heel goed. Ik kreeg vlak voor mijn 1-jarig bestaan een nieuwe baan aangeboden bij het Superfoods Centre. Ik wist altijd wel dat mijn baan bij Mooi PR het niet toeliet om meer te bloggen, nu kreeg ik daar 1,5 dag extra voor. Ik wist dat dit mijn kans was om groter te groeien. Afgelopen januari was bizar. Met als die goede voornemens van iedereen groeide I Love Health in 3 maanden van 35.000 naar 100.000 bezoekers. Ik raakte haast verslaafd aan mijn Google Analytics. Weer een nieuw record. En weer een nieuw record!

Daisy Oppelaar I Love Health

WMNS NIKE ZOOM PEGASUS 31Nike V&D
€ 109,99
Zalando Essentials Slim fit jeans blackZalando Collection Zalando
€ 29,95 € 20,96
Silvian Heach- SendataSilvian Heach IVY Fashion
€ 29,95 € 14,98

Wat was het zwaarste moment?
De eerste maanden schreef ik eigenlijk alleen voor vrienden en familie. Dan vraag je je wel eens af waar je het voor doet. Ik denk dat dat gevoel voor veel bloggers herkenbaar is. Het is het moeilijkste moment van bloggen. Je moet doorgaan en schrijven omdat je het leuk vindt. En je moet vooral bij je eigen visie blijven. Al vrij snel wilde partijen adverteren die gewoon niet bij mijn kijk op health pasten. Dan moet je geld vergeten en 'Nee' zeggen.

Bijna elke dag maakt wel iemand een nieuwe health blog aan. Hoe blijf jij origineel?
Ik hoop dat ik al een bepaalde basis heb opgebouwd. En ik probeer altijd overal een eigen draai aan te geven. Een paar maanden terug bakte elke blogger een bananenbrood, ik maak er dan een superfood-bananenbrood van. Ik ben nu ook bezig met een e-book vol recepten dat bezoekers kunnen downloaden. Ik hoop zo me te onderscheiden.

'Je moet altijd bij jezelf blijven.'

Wat zijn je favorieten sportmerken?
Nike, standaard, maar het is gewoon een heel fijn sport-fashion merk. Ik heb nu hele lekkere hardloopschoenen van Saucony. Dat zijn kwalitatief gewoon zulke goede schoenen in toffe designs. Als ik op mijn roze schoenen door het Vondelpark loop, geef ik zowat licht! Ik tip de H&M sportafdeling als je niet te veel uit wil geven. Ze hebben daar echt fijne tops. En voor de keren dat ik yoga doe - nog te weinig! - heb ik nu een heel vette legging gevonden van het merk Teeki bij webshop Iloveyoga.

Daisy Oppelaar I Love Health

Wat is je ochtendritueel?
Eerst opstaan en douchen, daarna drink ik een glas lauw water met citroen. Dat doe ik al jaren. Het helpt echt om je spijsvertering op gang te brengen. Daarna neem ik een shotje tarwegras. Dat is het enige wat ik eet of drink en echt niet lekker vind. Het is puur voor gezondheid. Als ik ga sporten dan eet ik iets stevigs als havermout, doe ik dat niet dan kies ik lichter voor bijvoorbeeld een sapje of smoothie.

'Ik hoor zovaak dat leverworst toch gezond is omdat het vleeswaren is.'

Wat is je nummer 1 tip om gezonder te leven?
Wees je bewust van eten. Ik spreek nog zo vaak mensen die denken dat smeerworst goed is omdat het vleeswaren is. Zo werkt dat natuurlijk niet. En verander je leven in stappen. Als je elke dag witbrood eet, zul je het niet volhouden om plots broodloos te gaan. Kies eerst voor volkoren, stap daarna over naar speltbrood, eet eens een rijstwafel en probeer zo steeds te minderen. Je moet af en toe moeite doen om bijvoorbeeld een salade te maken voor de lunch op kantoor. Dat vinden mensen vaak lastig. Terwijl het maar een paar minuten kost. Het is een keuze die je maakt.

Wat is je toekomst droom van I Love Health?
Het lijkt me een luxe om van I Love Health te kunnen leven. Ik hoop ooit fulltime met mijn eigen blog mijn eigen koers te kunnen varen.

Binnenkort vertrekt Daisy drie maanden solo naar Thailand, maar het bloggen gaat door. En met zo'n decor hebben we nog een reden gevonden om haar en I Love Health op de voet te volgen. This girl is on fire!

liefs, Marlies Bax,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer