Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Daisy loves health: Zo slagen jouw goede voornemens wél

Daisy, 24 januari 2018

Daisy loves health: Zo slagen jouw goede voornemens wél

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het is inmiddels januari 2018. Oftewel, een héél goed moment om jouw plannen wat betreft gezondheid waar te gaan maken én vooral ook vol te gaan houden.

We hebben allemaal zo onze goede voornemens: afvallen, aankomen, gespierder worden, fitter worden, meer bewegen, gezond(er) eten, stoppen met roken (al had je dat natuurlijk allang moeten doen) en ga zo nog maar even door. Allemaal voornemens die vaak bij de meeste mensen zo halverwege februari al weer zijn gestrand. En niet omdat ze die voornemens ineens niet meer belangrijk vinden, maar omdat ze hun ‘nieuwe’ levensstijl niet vol kunnen houden. Daarom een blogje met wat tips, zodat jij ze dit jaar wél weet waar te maken.

deel 1

#1 Geen verplichting maar stap voor stap

Vaak gaan mensen in januari ineens strenge diëten volgen, verplichten zichzelf een abonnement op de sportschool te nemen en denken dat ze ineens helemaal niets anders dan verantwoorde en gezonde dingen mogen. Goede voornemens zijn er juist om ze ook daadwerkelijk vol te houden toch? Althans, daar ga ik wel voor. Maar wanneer ik van de een op andere dag mezelf allerlei goede voornemens opleg, zonder enige planning, houvast of duidelijk doel, blijven die goede voornemens, enkel goede voornemens. Wil jij daadwerkelijk iets veranderen op gebied van gezondheid? Zorg dan dat je een nieuwe, geleidelijke structuur aanbrengt in je leven. Ga jezelf van de een op andere dag niet iets verbieden of juist verplichten, maar doe dat stapje voor stapje.

#2 Ga voor één goed voornemen

Multi-tasking klinkt misschien wel interessant, maar effectief is het (meestal) niet. Wanneer je een aantal goede voornemens hebt is het moeilijker om ineens al die veranderingen in jouw leven door te voeren. Het zijn te veel dingen die jouw aandacht vergen, met als gevolg dat ze allen maar half gebakken uitgevoerd worden. Kies daarom dus één doel, en focus je daar op.

#3 Zorg ervoor dat je doel meetbaar is

Vaak hoor je mensen zeggen: ‘ik wil meer sporten’ of ‘ik wil afvallen. Natuurlijk zijn dat op zich geen slechte voornemens, maar toch zijn ze vrij onduidelijk. Als je geen meetbaar resultaat hebt waar je naar toestreeft, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Daarom is het slim om te kiezen voor goede voornemens die je duidelijk kunt meten, zodat je weet of je goed bezig bent of niet. Dingen als: ‘ik wil minstens twee keer in de week naar de sportschool gaan’ of ‘ik wil 5 kilo gewicht kwijt’, zijn meetbare resultaten waar je naar toe kunt werken.

deel2

#4 Doe het niet alleen

En nog beter, maak samen je voornemens waar. Dat is niet alleen veel leuker en gezelliger, ook motiveert en stimuleert het je meer om het vol te houden. Wil je liever professionele begeleiding? Dan is het LESS IS MORE afslank e-book (met online coaching) van I Love Health een aanrader. Hier staan talloze easy en slanke recepten, weekmenu's, maar ook workout video's i.s.m. Fashionchick in. Het is geen crashdieet en het zijn geen ingewikkelde recepten. ‘Gewoon gezond’! Zou jij aan de slag willen met dit e-book? Houd dan even de Fashionchick Facebook en Instagram in de gaten.

Kortom, join de Less is more groep, en laten we er samen een gezond, fit en mooi jaar van maken!

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Sinds dit jaar heeft I Love Health er een zusje bij. Namelijk I love Bali.nl.  Volg Daisy. I Love Health en I Love Bali  op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past bij jou? Doe de stijltest en maak kans op €2250,- shoptegoed!

Lees meer