Guest editors

Daisy loves health: vier healthy, zomerse smoothies

Daisy, 04 september 2016

Daisy loves health: vier healthy, zomerse smoothies

Jep, al die zomerfestivals zijn leuk, maar ook een aanslag op je lichaam. Maar we willen het natuurlijk wel volhouden tot het einde van de vakantie! Dat betekent dat er af en toe een healthboost nodig is. En hoe kan dat nou beter dan via een lekkere gezonde smoothie? Ik zet de meest lekkere, tropische, zomerse smoothies voor je op een rij. Hoef jij alleen nog maar je bed uit te rollen om hem te maken.

Daisy

Mango bosbessen smoothie

Mango Bosbessen Smoothie

#1 Meng eerst in je blender alle ingrediënten, behalve het chiazaad, voor de bosbessen laag. #2 Als alles goed gemixt is voeg je de chiazaadjes toe en roer je deze door de frambozen smoothie. Giet deze in een glas en spoel je blender goed om. #3 Doe vervolgens de halve verse mango of 75 gram bevroren mango blokjes in je blender samen met wat water. #4 Mix ongeveer twee minuten tot je een dikke mango puree overhoudt en schep deze bovenop je bosbessen smoothie. Versier met wat vers fruit en enjoy!

Groene smoothie met ananas 

Groene smoothie met ananas

#1 Schil de ananas, ontdoe van de harde kern en snijd in kleine stukjes. Doe dit in je blender. #2 Voeg water toe tot ongeveer 2/3 van het fruit. #3 Voeg nu de ijsbergsla toe en blend tot een egale massa. Dit kan even duren. Ready, set, done! 

Zomerse mango smoothie bowl

Zomerse Mango Smoothie Bowl

#1 Schil de mango en snijd in stukken. #2 Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender, en meng tot een mooie, gladde smoothie. #3 Schenk de smoothie in een kommetje & garneer me je favoriete toppings!

Papaya detox smoothie

Papaya detox smoothie

Simpel: doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender en mix tot een glad geheel (ontdoe uiteraard wel de appel van het klokhuis en de banaan van haar schil – minor detail). 

Meer smoothie recepten vind je op I Love Health

Xx Daisy

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer