Guest editors

Daisy loves health: Summer fit en slank word je zo!

Daisy, 26 juni 2016

Daisy loves health: Summer fit en slank word je zo!

Eigenlijk is de titel van deze blog een beetje misleidend. Om eind juni nog een blog te posten over summer fit, is niet helemaal reëel. Je krijgt jezelf niet in een maandje mega strak en über skinny, als je daar de rest van het jaar niet naar omkijkt. Dus eigenlijk is mijn advies om summer fit en slank te worden: start in de winter! Dan hoef je geen gekke crash diëten te volgen (iets wat je sowieso nooit moet doen!), of een maand from hell te doorstaan. En het is veel duurzamer. Als je het hele jaar oplet en enigszins binnen de lijntjes blijft, is de kans op het bereiken van jouw droom body veel groter en dus ook blijvender.

Daisy quote

Get ready for that summer body

Maar goed, het is inmiddels wel eind juni, dus daar kom ik 10 maanden te laat mee, hoor ik je denken. Wat kan ik nu nog wel doen? Genoeg! Het is immers nooit te laat om gezond(er) te gaan eten en te gaan sporten. Dus begin niet morgen, maar vandaag. Elk kilootje dat jou in de weg zit, wat je nog weg kunt krijgen voor die zomervakantie, is er één, toch?

Daisy kookboek

Dames Slippers HavaianasHavaianas Shoemixx
€ 34,99
Dames stripe jumpsuitWE WE Fashion
€ 34,99 € 15,00
IKKI Zonnebrillen Skylar PaarsGekleurd frame brilThe Little Green Bag
€ 39,95

Een beetje hulp

Omdat ik weet dat veel vrouwen (en mannen) toch voor de zomer liever iets strakker in hun vel willen zitten, heb ik samen met food coach Susanne Verzuu een afslank e-book gemaakt, speciaal gericht op de zomer. Begrijp me niet verkeerd trouwens: wij vinden zeker niet dat een sixpack een must is. Het gaat erom dat je een lichaam hebt of krijgt waar jij je prettig bij voelt. Dus of je nu een kilootje kwijt wilt of misschien wel 20 kg, dat maakt niet uit. Je hebt je eigen doel. En wij helpen je daarbij met ons e-book, ongeacht je doel.

Daisy kookboek 2

Shiwi Bikini Set Oranje Navy ZeepaardShiwi Bomont
€ 29,99 € 20,99
Ray-Ban Clubmaster zonnebril RB3016 49 W0365Ray Ban Brandfield
€ 139,00 € 97,30
Ready For Some SunModeMusthaves ModeMusthaves
€ 24,95 € 4,95

Geen gek gedoe

Het e-book bestaat uit 4 volledige uitgewerkte weekmenu’s. We vertellen je dus precies waarmee je ontbijt, luncht en dineert. En we zijn de snacks natuurlijk ook niet vergeten. Er staan 61 recepten in het e-book, die allemaal super easy zijn. Geen gek gedoe. Je kunt alle ingrediënten bij de ‘gewone suup’ halen. We doen niet aan hongerlijden, het afvallen moet immers wel vol te houden zijn en op gezonde wijze gaan. Ook hebben we een besloten Facebookgroep opgericht waarin we elkaar motiveren en waarin je al je vragen aan ons en andere deelnemers kwijt kunt! Lees hier alles over het Less is More e-book, dat trouwens maar €12,50 kost.

Feitjes over alcohol en calorieën

Susanne geeft je nog extra tips in het e-book, bijvoorbeeld over de alcoholinname. Want ja, het is zomer, we zitten vaker op terrasjes, dus dat wijntje of cocktailtje pak je misschien sneller dan in de winter. Ik ben de laatste die je ‘af en toe een drankje’ zal verbieden, maar een beetje bewustwording kan geen kwaad. Wist je dit al over alcohol en calorieën? # Glas bier: 115 kcal (250 ml) # Glas witte wijn: 100 kcal (150 ml) # Glas rose: 105 kcal (150 ml) # Margarita: 118 kcal (65 ml cocktailglas) # Gin-tonic: 162 kcal (250 ml long drink) # Mojito: 200 kcal (250 ml longdrink) # Pina Colada: 338 kcal (250 ml longdrink) (Tipje: ik heb ooit een blog geschreven over goede wijnen, d.w.z.: weinig suiker en calorieën! Just saying…) Je begrijpt, 4 gin tonics op het terras staan dus gelijk aan een goede avondmaaltijd…

Oke, dat hele verhaal over alcohol was misschien niet het leukste nieuws, maar houd het gewoon in gedachten… wie weet helpt het om je doel te bereiken. Hé, en leg die lat niet te hoog voor je zelf hè? Als je die ‘ultieme summer body’ die je voor ogen had, misschien niet bereikt hebt, laat het je vakantie niet verpesten. Er zijn zo veel dingen belangrijker dan dat! Geniet, zowel voor, tijdens als na de zomer. 

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Lees meer