Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Daisy loves health: Healthy kerst dessert recepten

Daisy, 13 december 2015

Daisy loves health: Healthy kerst dessert recepten

It’s the most wonderfull time of year…. KERST! Heerlijk! Ik zit er al helemaal in hoor. We zijn hier op het I Love Health HQ (lees: mijn huis) al druk in de weer met lekkere kerstreceptjes. Skyradio met kerstliedjes op de achtergrond. Kerstboompje ook al in huis gehaald. Dus zo goed als ready voor die kerstdagen!

Daisy oppelaar

Ik ben gek op gezond eten, maar ben geen health freak die 100% van de tijd clean en extreem healthy eet. Zoals je weet sta ik voor de 80/20-regel. In die 20% van de tijd kun je lekker eten waar je zin in hebt, ook als dat niet zo gezond is. Denk aan wijntjes, chocolade en friet; mijn favoriete zondes. Kerst zou dus het uitgelezen moment zijn om lekker te eten wat je wilt, dus die 20% van de tijd. Of is het andersom die dagen? Maak jij er een 20/80-regel van?! Ha! Dat kan, lekker doen als je dat wilt. Maar… ik heb ook zoveel heerlijke recepten die dus wel verantwoord zijn en het meer dan goed doen op een kerstdiner! Als je niet hoeft in te leveren op smaak, waarom dan niet gewoon een gezond gerechtje? Ik heb me voor het gemak even gericht op desserts… mijn favoriete gang.

Dit zijn mijn favoriete gezonde kerstdesserts!

Chocolademousse met frambozen
Je maakt deze choco mousse met frambozen echt in een handomdraai, met simpele ingrediënten. En de smaak is niet van ‘echt’ te onderscheiden.

Chocolade truffels
Veel simpeler dan dit wordt het niet: chocolade truffels gemaakt van slechts 3 ingrediënten. En dat doe je volgens dit recept.

Framboos

Brownie ballen
Net als de chocolade truffels, zijn brownie ballen lekker voor bij de thee of koffie. Maak er wel genoeg, want ze zijn zo weg! Succes gegarandeerd. Handig: je kunt de brownie ballen al een paar dagen van te voren maken en in de vriezer bewaren. Scheelt je kerststress. 

Chocolade Cheesecake
Deze knapperd is wat meer werk dan de voorgaande recepten, maar soooooo worth it! Echt, heel erg lekker deze chocolade cheesecake. Het is de healthy remake van een ‘ongezonde’ chocolade cheesecake.

Cheesecake

Tip: Een toetje zonder slagroom is natuurlijk geen toetje. Wist je dat je van kokosmelk ook heerlijke slagroom kunt maken? Dat doe je zo:

  • Zet een blikje kokosmelk een nacht (minstens een paar uur) ondersteboven in de koelkast.
  • Schep de dikke kokosroom uit het blik en laat het water zitten.
  • Wat vanille toevoegen is een optie.
  • Klopt luchtig op met een mixer.

Op I Love Health vind je nog veel meer gezonde recepten, geschikt voor kerst!

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer