Guest editors

Daisy loves health: de ultieme Bali Travel Guide

Daisy, 23 juli 2017

Daisy loves health: de ultieme Bali Travel Guide

Ja lieve mensen, behalve ‘health’ love ik ook Bali. Als je mij al langer volgt, zal het geen verrassing zijn dat ik een nieuwe website heb gelanceerd; I Love Bali! De – uiteraard – allerleukste Bali site met alle hotspots en tips om je vakantie helemaal te gek te maken!

Bali

Het was een logische volgende stap voor me, 5 jaar geleden begon ik met I Love Health. Toen ik 3 jaar geleden voor het eerst in Bali kwam was ik gelijk verliefd op het eiland. Ik blogde over alle healthy hotspots op I Love Health en kwam er steeds weer terug. Als eigen baas die niet locatie gebonden is qua werk, kan ik immers overal werken, dus waarom niet op Bali? Dit was nog niet genoeg voor me, ik wilde ILH en Bali echt combineren, dus startte ik in het voorjaar van 2016 de eerste I Love Health Retreat Bali. Dit was een groot succes en dit najaar vinden alweer de 5e en 6e editie van de retreat plaats! Ga je mee?

Ik zal je in deze blog een soort van ultieme Bali Travel Guide geven. Begrijp me niet verkeerd, er is nog heel veel meer. Daarvoor moet je natuurlijk op I Love Bali kijken of een keer mee op retreat om het zelf te ervaren. Maar ik heb een goede poging gedaan als we kijken naar food, slapen en beach clubs!

Favo restaurants

Favoriete restaurant

L Chia pudding bij Bukit Cafe R Smoothie bij Crate 

#1 Berawa: Ulukan voor heerlijk Indo food en je MOET de Balinese Banoffee nemen. Mmm...
#2 Canggu: voor het ontbijt en de lekkerste cappucino's moet je bij Crate zijn. Een goede bowl eet je bij The Shady Shack, een kokosnoot slurp je bij de Beach Shacks, en La Baracca voor de lekkerste pizza ooit: de buratta pizza.
#3 Seminyak: een smoothie bowl bij Nalu Bowls, drankjes op het strand bij La Plancha en Saigon Street voor heerlijk Vietnamese dining.
#4 Ubud: uber fancy fine dining bij Locavore. Het kost wat voor Bali-begrippen, maar dan heb je wel meer dan tien amuses en een heleboel gangen. Fantastisch!
# 4 Uluwatu area: Kelly’s Warung voor een sapje met uitzicht op de surfers. Single Fin voor de sunset – mooier wordt het niet. Bukit Cafe voor je ontbijt en lunch. Als je jezelf echt wilt (laten) verwennen top je de dag af bij het Indonesische restaurant van het Alila resort. Heaven!

Favo slaapplekken

Slaapplekken

L The Puri Beji Villas Rock 'n Reef 

#1 Berawa: absoluut The Puri Beji Villas and B&B!
#2 Canggu: ik heb 3 top guesthouses voor je. #1 Canggu Bona Kubu, met vrij uitzicht over de rijstvelden, #2 Ayok’s Surf & Stay, vlakbij het strand met een heerlijke surf vibe en hippe brick walls en #3 Lemon Guest House, heerlijk bed, zwembad en top locatie.
#3 Nusa Lembongan: Mola Mola, simpele hutjes maar wel op het strand van het prachtige Mushroom Bay.
#4 Uluwatu: Suarga Padang Padang omdat je dan bovenop de kliffen het mooiste uitzicht hebt. Of Rock ’n Reef omdat je dan onderaan dezelfde kliffen zit en zo dicht bij de zee bent dat de ramen van je kamer met hoog water nat worden. Love it!

Favo beach clubs

Favo beach club

L Sandy Bay Beach Club Sundays Beach Club 

#1 Berawa: The Naked Coconut via het geheime weggetje. Ik ga natuurlijk niet zeggen waar dat precies is.
#2 Canggu: The Lawn Canggu. Uitzicht op de surfers (wat wil je nog meer?) zwembad met poolbar tot je beschikking en ook zo met je voetjes in het zand. En heerlijke gado gado. Just saying.
#3 Nusa Lembongan: Sandy Bay Beach Club, prachtige zaak waar je ook heerlijk kunt eten.
#4 Seminyak: Mrs. Sippy. Gloednieuwe tent, heel tof! Geen beach wel een pool! Ach, als je maar kunt afkoelen toch?
#5 Ubud: The no-beach beach club Jungle Fish. Te gek!
#6 Uluwatu: Sundays Beach Club. Trek je mooiste bikini maar aan, dat wordt shinen.

De linkjes naar alle tips kun je vinden via I Love Bali en I Love Health.

En als je Bali zelf wilt ervaren… dan zit er niks anders op dan mee te gaan met de I Love Health Retreat Bali! Dit najaar organiseer ik weer twee retreats. Een week fit, food en fun. Denk aan surflessen, yoga personal training, mega lekker eten, toffe workshops, verrassingstripje, kokosnoten, zon, zee, strand en goed gezelschap in het Balinese zonnetje. Er zijn nog een paar plekjes vrij! Hier lees je er alles over! Ga je mee?

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Sinds dit jaar heeft I Love Health er een zusje bij. Namelijk I love Bali.nl.  Volg Daisy. I Love Health en I Love Bali  op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer