Guest editors

Daisy loves health: 5x healthy hair tips

Daisy, 10 juli 2016

Daisy loves health: 5x healthy hair tips

Een gezonde lifestyle zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk lekker in je vel zit. En daar houden we van toch? Zo pas je in die fijne jeans en zit die crop top je als gegoten. Je straalt zelfverzekerdheid uit, dat zowel van binnen als buiten komt. Win-win. Maar je wint nog zo veel meer met een gezonde lifestyle, bijvoorbeeld op beauty vlak. Wat dacht je van een mooie, zuivere huid? Sterke nagels? En mooi, glanzend en gezond haar?

Blog Daisy QuoteOp het gebied van dat mooie haar, heeft mijn hairstylist, Marriët Gakes, mij nog een hele berg tips gegeven. En die deel ik natuurlijk graag met jou! Wil je gezond haar houden of het juist krijgen, dan kun je met de juiste voeding veel doen! Wat moet je eten voor gezond haar?

Groente Daisy

5x healthy hair tips

#1 Zalmfilet 
Dat zalmfilet goed is voor je gezondheid, is algemeen bekend. Zalmfilet bevat omega-3 vetzuren, vitamine B12 en ijzer. Hier profiteert ook je haar van. Het zorgt voor een gezonde hoofdhuid

#2 Groene groenten
Spinazie, broccoli en snijbiet zijn een prima bron van vitamine A en C. Deze vitamines heeft je lichaam nodig om talg te produceren. Talg is een natuurlijke conditioner voor je haar. Groene groenten bevatten ook ijzer en calcium.

#3 Noten
Een van de beste bronnen van selenium is de paranoot. Selenium houdt de hoofdhuid gezond. Walnoten bevatten alfa-linoleenzuur, die helpen het haar in topconditie te houden. Ze zijn ook een goede bron van zink, net als cashewnoten, pecannoten en amandelen. Een tekort aan zink kan leiden tot haaruitval.

Choco Daisy

#4 Oesters
Oesters zijn vooral bekend om hun potentieverhogende capaciteiten. Maar ze zijn ook goed voor gezond haar. Dit komt door het mineraal zink, een krachtige antioxidant.

#5 Zuivelproducten
Zuivelproducten bevatten calcium en dit mineraal stimuleert de haargroei. In melk en yoghurt zitten ook wei (whey) en caseïne (een bepaald eiwit), twee belangrijke bronnen van proteïne. Haar dat snel afbreekt heeft een tekort aan proteïne.

Maar, er is meer wat je kunt eten om gezond haar te krijgen! Dat lees je in deze blog op I Love Health. 

Hoe is het met jouw healthy hair? Heb je nog tips voor gezond haar? Ik hoor ze graag! 

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer