Daisy loves health: 5x favoriete zomer recepten!

In de zomer willen we anders eten. Geen stamppotten, geen grote lappen vlees, geen dampende koppen soep, oftewel: geen zware en heftige maaltijden. Lekker licht is wat de klok slaat in de keuken van I Love Health! En vermoedelijk in die van jou ook. Het is namelijk bewezen dat je bij hogere temperaturen minder eetlust hebt. Je lichaam verbruikt namelijk minder energie als het warm is. Het hoeft immers minder hard te werken om je lijf op lichaamstemperatuur te houden. Dus heb je in feite minder eten nodig dan anders, om goed te kunnen functioneren.

debbie 1

En daar speel ik graag op in met mijn gerechten. Het aantal warme maaltijden ligt veel lager, ik eet veel salades, de soepen verruil ik voor gazpacho’s en ik lurk weer lekker van coole smoothies en sappen. Summer food!

Dit zijn mijn favoriete zomer recepten!

Mango Chili Smoothie
Ik zeg mango, kokoswater, een licht pepertje en een splash limoensap? Jij denkt: kom maar door, toch!? Zomerser worden de smoothies niet hoor! 

Sinaasappel Ontbijt Trifle
Sinaasappeltjes, je favoriete zuivel of plantaardige vervanger, schepje granola, beetje kokos en wat pistache noten. Meer heb je niet nodig voor dit heerlijke ontbijtje, dat je ook nog eens gemakkelijk mee kunt nemen.

debbie 2

Komkommersoep met munt
Een lekker koud, fris soepje gemaakt van komkommer. Méga lekker en echt verfrissend. Maak een grote pan en geniet er een paar dagen van. Heel weinig calorietjes (ook fijn in bikini-tijden), vocht afdrijvend en lekker Maar dat had ik al gezegd..

komkommer soep

Watermeloensalade met feta
Dit is wat mij betreft dé salade van zomer 2015. Super easy, weinig ingrediënten en zo lekker verfrissend. A must try…

Linzenkiemen salade appel en geitenkaas
Fruit in een salade geeft me een ultiem zomergevoel. Dus dat doen we dan ook maar. Combineer dat appeltje met linzenkiemen, courgette en wat geitenkaas en het wordt smullen. Net als de watermeloensalade ideaal om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park.

salade watermeloen

Wat is jouw favoriete zomer recept? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de comments. 

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. 
Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar

Daisy Oppelaar

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer