Guest editors

Daisy loves health: 5 ultieme healthy pleasures

Daisy, 04 april 2015

Daisy loves health: 5 ultieme healthy pleasures

De grootste misvatting over "gezond leven" en daarbij veel sporten is dat je niet meer lekker kunt eten. Fout! Lekker en gezond eten gaan ontzettend goed samen. Ik weiger echt om iets te eten onder het mom van ‘Het is gezond, ik eet het maar op.’, terwijl ik het niet lekker vind. Het enige waar ik echt niet blij van word, is mijn dagelijkse shotje tarwegras. Maar in dit geval weegt die ene vieze slok echt niet op tegen alle voordelen. Verder is het uitsluitend good food wat de klok slaat!

Healthy pleasuers

Een frietje gezond, graag!

Ik blijf het enorm fascinerend vinden dat de meest populaire recepten op I Love Health, de ongezonde recepten in een gezond jasje zijn. Uiteindelijk willen we allemaal friet, pizza, pasta en taart blijven eten, maar graag zo dat we er niet dik of ongezond van worden. En het leuke is, dat kan ook echt! Pizza met een gezonde bodem? Check. Zoete aardappel friet? Gezond! Suikervrij appeltaartje? Komt u maar! Wel een kleine kanttekening: ook in gezonde gerechten zitten calorieën en dat is uiteindelijk waar je van aankomt. Ook van een healthy brownie adviseer ik je één stuk en moet je niet het hele baksel in een avondje naar binnen werken.  Gezond eten en afvallen zijn immers twee verschillende dingen. Toch zijn dit 5 guilty pleasures waar je je zeker niet schuldig over hoeft te voelen.

5 ultieme healthy pleasures

Choco Cheesecake
Ik maakte járen geleden – toen ik nog een ongezond, onwetend meisje was – een meer dan goddelijke cheesecake met chocolade. Alles wat ongezond was ging er in. Maar lekker dat hij was! Nu heb ik een healthy remake van deze cheesecake gemaakt. En echt waar, minstens zo lekker.

Gezonde & snelle pizza
Binnen twee minuten is deze healthy pizza klaar om je oven in te gaan. Tien minuutjes op 200 graden en er komt een pareltje uit de oven. Gezond, lekker en snel.

Gezonde cheesecake & pizza

Carrot Cake
Dit healthy carrot cake recept was een regelrechte Instagram hit en het best gelezen recept van vorige maand. Als je hemm maakt, snap je wel waarom. Zonder suiker en zuivel.

Cookie Dough Balls
Dat potje ijs met die heerlijke koekjesdeeg smaak; kom maar door met die pot! Helaas pindakaas, dat is dus niet gezond. Verre van. Om toch aan je cookie dough trekken te komen, moet je deze ‘bonbons’ echt maken. Nou ja, je moet natuurlijk niks. Maar dit wil je. Echt.

Tosti geitenkaas, avocado & pesto
Gelukkig ben ik niet van de broodpolitie. Mijn advies: matig het een beetje en kies voor kwalitatief brood. Ik neem altijd zuurdesemspeltbrood en daar kan je de lekkerste tosti’s mee bakken. Ik heb al menig collega en vriendin overtuigd van de misschien wat gekke combi. They all loved it!

Gezonde carrot cake

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen.
Volg Daisy & I Love Health op Facebook, Instagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer