Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Guest editors

Daisy loves health: 5 tips tegen een droge huid

Daisy, 18 maart 2018

Daisy loves health: 5 tips tegen een droge huid

Gezichtsverzorging

Hebben jullie ook zo’n last van een droge huid in de winter? Helemaal wanneer het buiten vriest, is de huid op mijn handen, armen en benen heel ruw en voelt het trekkerig aan.

Niet fijn en al helemaal niet mooi, zo’n droog huidje. Ondanks dat ik regelmatig smeer met bodylotion, lijkt dat niet veel te helpen. Maar wat werkt dan wel? Wat is nu wel effectief tegen een droge huid? In deze blog heb ik 5 tips voor je op een rij gezet die echt werken!

Bye, bye droge huid!

#1 Gebruik een goede (kokos) olie. Na het douchen is het slim om je huid in te smeren met een voedende crème of olie. Nu kun je natuurlijk allerlei dure crèmes aanschaffen die van alles beloven, maar het kan een stuk simpeler en voordeliger. Wat dacht je bijvoorbeeld van kokosolie. Het verzorgt niet alleen van binnenuit, het kan ook heel goed uitwendig gebruikt worden. Het is hypoallergeen (zeer kleine kans op allergische reactie) en zeer geschikt voor de verzorging van je droge huid of haren. Ik gebruik het als ik droge haarpunten heb of als lippenbalsem. Heerlijke geur ook!

#2 Ga voor natuurlijke zeepjes of havermout. Op het gebied van bad- en doucheproducten is er keus genoeg. Maar sommige varianten kunnen je huid juist nog meer uitdrogen door de chemicaliën en parfums die erin verwerkt zijn. Gebruik je dagelijks een douchecrème of –gel? Ga dan voor een milde, geurloze en zeepvrije variant om irritatie en uitdroging te voorkomen. Of ga voor havermout. Dit klinkt misschien vreemd, maar havermout brengt je droge, jeukende huid tot rust. Bij de apotheek is colloïdaal havermout verkrijgbaar. Dit kun je in het badwater strooien. Ook kun je havermout in een washandje doen, natmaken, goed uitknijpen en op het lichaam aanbrengen onder de douche.

Food

#3 Douche niet te vaak. (Te) heet douchen of badderen doet meer slecht dan goed. Warm water, vooral stromend warm water, zorgt ervoor dat het vetlaagje op je huid oplost. Maar juist dat laagje vet is erg belangrijk. Het biedt bescherming en houdt het vocht in de huid vast. Nu herstelt deze beschermlaag bij de meeste mensen snel, maar als mensen jarenlang iedere dag douchen, kan dat leiden tot een permanente droge, geïrriteerde huid. Douche daarom niet iedere dag als dat niet per se nodig is, maar bijvoorbeeld om de dag. Als je toch iedere dag wilt douchen, kun je minder lang en minder warm douchen.

#4 Aandacht voor de juiste voeding. De juiste voeding helpt een droge huid tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan producten, zoals vis, spinazie of bessen. De vis zit vol met gezonde vetten die ervoor zorgen dat er extra talg wordt aangemaakt in je huid. Het groene blad van spinazie bevat luteïne. Dit stofje beschermt je huid tegen UV-straling. We vergeten vaak dat de zon nog steeds ontzettend krachtig is, ook wanneer het kouder is buiten. Wok de spinazie in olie in plaats van het te koken, zo wordt de luteïne beter door je huid opgenomen. En bessen, die verbeteren het vochtgehalte van je huid. Maar ook noten, avocado, olijfolie, kokosnootolie, honing, pompoen en hennepzaad mag je allemaal wat vaker op het menu zetten in de droge periodes van het jaar.

Gezichtsverzorging

#5 Griekse yoghurt en avocado maskertje. Niet alleen lekker om op te eten, maar dus ook goed tegen de droge huid. Griekse yoghurt reinigt de huid en heeft bovendien een hele lichte peelende werking. Peelen houdt in dat de bovenste (dode) huidcellen worden verwijderd en er dus een nieuw laagje huid tevoorschijn komt. Deze nieuwe huid is doorgaans zachter en een stuk minder droog. Met behulp van yoghurt kan je droge huid dus op een hele milde manier verwijderen. En dat geldt ook voor een avocado maskertje. Avocado zit vol met goede vetten, wat uitstekend werkt tegen een droge huid. Neem simpelweg een avocado en prak het vruchtvlees van de avocado tot een papje, en smeren maar!

Lees ook: 5 suguar facts die je waarschijnlijk nog niet wist!

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Sinds dit jaar heeft I Love Health er een zusje bij. Namelijk I love Bali.nl.  Volg Daisy. I Love Health en I Love Bali  op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer