Guest editors

Daisy loves Health: 4x gezonde producten met veel calorieën

Daisy, 05 maart 2017

Daisy loves Health: 4x gezonde producten met veel calorieën

Veel mensen denken vaak dat wanneer een product gezond is je er meteen oneindig van kunt eten. Helaas is dat niet het geval. Ook gezonde producten bevatten namelijk de nodige calorieën. Het zijn overigens wel calorieën uit producten met veel voedingstoffen, wat beter is voor je lijf dan snoep, taart en chips. Maar toch slaat je lichaam dit wel op als vet wanneer je er te veel van neemt. Een calorie = een calorie. Maak die fout niet! Daarom hier een lijstje met gezonde voeding die toch veel calorieën bevatten.

Daisy en quote

#1 Dadels

Dadels neem ik graag als tussendoortje voor wanneer ik trek heb. Ook gebruiken veel mensen ze voor ‘gezonde’ zoete baksels als vervanger van wit tafelsuiker. Het is inderdaad zo dat er voedingsstoffen in dadels zitten. Zo vind je o.a. kalium, vitamine B6 en magnesium in deze zoete lekkernij. Maar dadels bevatten ook enorm veel suiker: 100 gram gedroogde dadels bevat ongeveer 60 gram suiker! En je lichaam reageert hier hetzelfde op als bij wit tafelsuiker. Niet te veel nemen dus! 

Dadels en pesto

#2 Pesto

Pesto is een heerlijke dressing die op vele manieren gebruikt kan worden om je maaltijd net wat lekkerder te maken. Het is gemaakt van kruiden, (olijf)olie, pijnboompitjes en kaas. Allemaal gezonde ingrediënten, maar vrijwel al deze producten zijn rijk aan vet. Ook veel calorieën dus. Gebruik niet meer dan een halve eetlepel per dag. 

#3 Pindakaas

Net als een hoop anderen ben ik een echte peanut butter lover. Erg fijn dat het dus goede voedingstoffen bevat. Alleen jammer dat het daarentegen ook vol zit met calorieën. Neem bijvoorbeeld, als je een portie pindakaas neemt, geen noten als tussendoortje die dag. Die goede vetten uit noten heb je immers al uit je pindakaas gehaald!

Pindakaas en avocado

#4 Avocado 

De populariteit van de avocado is de afgelopen jaren onwijs gestegen. En dat is niet gek! Heerlijk door een salade, gewoon op een cracker of zelfs door een smoothie. Niet voor niets dat niemand meer zonder kan (of wil). De avocado is een hele gezonde vrucht (geen groente), met veel goede vetten, voedingsvezels, antioxidanten, B-vitamines, vitamine C en vitamine E. Een heel rijtje! Maar die vele vetten zorgen ook voor veel calorieën. Mijn advies is daarom ook om maar een halve avocado per dag te eten.

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer