Guest editors

Daisy loves health: 4x favo pindakaas recepten

Daisy, 16 oktober 2016

Daisy loves health: 4x favo pindakaas recepten

Heaven on earth: Pindakaas! Heerlijk op brood, maar je kunt er nog zoveel meer lekkers mee maken! Ik heb vier fijne receptjes voor je op een rijtje gezet.

Pindakaas Quote

Peanut butter chia cookies

Cia Koekjes

#1 Week het chiazaad 15 minuten in 3 eetlepels water. #2 Bekleed een bakplaat met bakpapier. #3 Als je havermout gebruikt, maal het fijn in de blender. #4 Meng het meel, de suiker en de baking soda in een kom. #5 Verwarm de over voor op 200 graden. #6 Meng het chiazaad, samen met het citroensap bij de amandelpasta in een aparte kom. #7 Roer goed door en meng dan met de overige ingrediënten. #8 Kneed het mengsel met de handen tot een bal. #9 Pluk er met je vingers een stuk deeg af, maak het plat en rond in je palm en leg dan op de bakplaat. #10 Ga zo door tot het deeg op is en zet de bakplaat 10 minuten in de oven.

Ik heb zelf gemerkt dat ze in mijn oven op 200 graden een beetje hard gingen. Let goed op dat ze niet verbanden. Het is het lekkerst als ze nog niet hard zijn als ze uit de oven komen. Ze worden vanzelf harder met het afkoelen en dan blijven ze lekker smeuïg van binnen!

Peanut butter balls

Pindakaas Bal

#1 Vermaal eerst de havermout in je keukenmachine zodat deze fijner wordt. #2 Voeg nu de overige ingrediënten toe en vermaal totdat alles fijn is. Er mogen kleine stukjes in blijven zitten. #3  Als het te droog is, voeg dan een klein scheutje water toe. Als het te nat is, voeg dan wat extra havermout toe. #4 Draai met je handen kleine balletjes van het beslag. #5 Zet minimaal tien minuten in de koelkast zodat ze wat steviger worden.

Peanut butter cups

Pindakaas Cup

#1 Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Als de chocolade gesmolten is schep je in elk van de kuipjes ongeveer 1 eetlepel chocolade. Zet de kuipjes in een schaal of schotel en laat ze in de koelkast stollen. #2 Mix de pinda’s en dadels in een keukenmachine tot het op korrelige pindakaas begint te lijken. Giet er een klein scheutje olie bij als het er wat droog uitziet. Voor het draaien van de balletjes is het handig als de consistentie iets steviger is dan die van gewone pindakaas. #3 Schep ongeveer een volle theelepel pindakaas voor elke cup uit het mengsel en draai er zes balletjes van. Haal de kuipjes uit de koelkast en leg de pindakaas balletjes in het midden van de cup en druk een beetje plat. #4 Verdeel de rest van de gesmolten chocolade over de kuipjes en zet ze één uur in de koelkast om uit te harden. “Plop” ze uit de siliconenvormpjes. #5 Bewaar ze in een afgesloten container buiten de koelkast. Of in de koelkast, als je je tanden wil breken zoals ik deed.

Peanut butter banaan smootie

Pindakaas Smoothie

Gooi simpelweg alles in een blender totdat je een vloeibare mix hebt. Super makkelijk, en heerlijk als ontbijt!

Meer recepten vind je op I Love Health!

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer