Guest editors

Daisy loves health: 3 skinny recepten en tips om je goede voornemens wél vol te houden

Daisy, 12 januari 2016

Daisy loves health: 3 skinny recepten en tips om je goede voornemens wél vol te houden

We zijn inmiddels al even bezig in januari. Maar ik durf te wedden dat je minstens één goed voornemen hebt. Afvallen? Meer sporten? Gezond(er) leven? Stoppen met roken? Alle vier? Ha! Dat hoop ik niet voor je. Dan gaat het een pittige periode voor je worden. Het nadeel van een goed voornemen in januari is dat de handdoek vaak al in ring is gegooid, voordat de maand voorbij is.
 daisy

Een paar tips om je goede voornemens wél vol te houden:

#1 De belangrijkste: stel een realistisch doel. Dat is niet “binnen een maand 7 kilo afvallen”. Maar wel “twee kilo in een maand”. Het niet behalen van je doel zorgt voor een negatieve stemming, waardoor je gedemotiveerd raakt. Het tegenovergestelde – je doel wel halen – zorgt juist voor voldoening, waardoor je vrolijk verder gaat met je volgende realistische doel.

#3 Kies een meetbaar doel. Meetbaar & realistisch zijn de eisen aan je goede voornemen. Ik wil meer sporten, is niet meetbaar. Ik wil twee keer per week gaan sporten is wél meetbaar. En realistisch.

#3 Kies één goed voornemen. Als je er vier tegelijk doet, challenge je jezelf echt te veel en is de kans van slagen nihil. Kies de belangrijkste en start daarmee. En begin bijvoorbeeld een maand later met je volgende goede voornemen. Wie zegt dat goede voornemens alleen voor januari zijn?

#4 Deel je goede voornemen met anderen. Zo kunnen je vrienden en familie je steunen. Wil je afvallen? Vraag hen dan je geen ‘slechte’ dingen aan te bieden. En zoek een sport buddy als je meer wilt sporten. Samen is veel makkelijker! Ook voel je misschien wat meer druk om te slagen omdat je het aan anderen hebt verteld. Je zult dus harder je best doen om je doel te behalen. (Deze werkt bij mij altijd goed… strebertje als ik ben).

#5 Wil niet per se je doel in één maand behalen (tenzij dit ontzettend realistisch is). Denk op de langere termijn. Je mag best een half jaar doen over 4 kilo afvallen (of aankomen), 3 keer per week te gaan sporten of stoppen met roken. Ik ben ook vaak van de quick fix en de ‘nu of nooit gedachte’. Maar de kunst is dat het een blijvend resultaat wordt en dat heeft doorgaans meer kans van slagen als je het met kleine stappen doet en je je nieuwe lifestyle zo langzaam eigen maakt.

#6 Als je wilt afvallen, zorg dan dat je lekker blijft eten. Ook ‘gezond’ eten is namelijk hartstikke lekker. Sterker nog: véél lekkerder! Dan voelt je maaltijd niet als een streng dieet, maar als een feestje. Een feestje houd je vol. Een dieet niet. Er zijn genoeg ‘skinny’ recepten te vinden die onwijs lekker zijn. En daar help ik je graag bij!

3 skinny recepten

#1 Skinny Pizza
Wie zegt dat je geen pizza meer mag eten als je gezond wilt eten en/of wilt afvallen? Het zit ‘m dan in de bodem en het beleg, wat de pizza skinny maakt. pizza

#2 Skinny Pasta
Ook een pastaatje past prima in een verantwoord ‘dieet’. De roomsausje laten we wel even achterwege. Maar geloof me, die mis je ook niet.  

pasta

#3 Skinny Burger
Een maand zonder een goede burger is een maand niet geleefd. I love it! En die kun je privé blijven eten, mits je een goede keus van ingrediënten maakt.  

burger

Wil je meer skinny recepten?
Hulp bij het afvallen? Heb je niet genoeg inspiratie en kennis om een goed dagmenu samen te stellen om je doel te behalen? Dan is het #LESSISMORE afslankprogramma e-book iets voor jou! Het e-book bevat 4 volledige weekmenu’s en 46 skinny recepten.

Over Daisy Oppelaar
Daisy kan heel hard rennen, heel lekkere healthy baksels maken en dat beide ook nog eens heel mooi vastleggen op haar blog I Love Health.nl. In 2012 begon ze één van de eerste Nederlandse blogs over health zonder geitenwollensokken-imago, wat uitgroeide tot een grote naam op dat front. Op haar blogs deelt Daisy niet alleen smoothies en haar persoonlijke visie op gezondheid, ze vraagt ook regelmatig de mening van sport- en voedingsdeskundigen. Volg Daisy & I Love Health op FacebookInstagram en Twitter!

liefs, Daisy Oppelaar,

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Lees meer