Check dé festival beauty trends van dit jaar

Joehoe! Het festival seizoen is in volle gang. Wat een feestje. Heb jij je eerste danspasjes al gemaakt, je biertjes in de zon gedronken én uren voor je kast gestaan omdat je niet wist wat je aan moest trekken? Op outfitgebied hebben we je de afgelopen tijd al aardig op weggeholpen. Maar ook op het vlak van beauty wil je vast helemaal up to date zijn. Want met de laatste outfit-, haar- én beautytrends kun je dit seizoen in de tent óf op het gras nog beter shinen... Gooi die handen maar vast in de lucht!

En geshined wordt er deze zomer. Het is namelijk all glitters wat de klok slaat. Check de leukste make-up trends en sprankel als nooit te voren. En ga ook op haargebied lekker los. Er is namelijk veel tofs te maken van jouw schitterende lokken. We zijn eens flink door de festivallooks gegaan die tot nu toe al met trots geshowed zijn en zetten onze favo beauty en hair trends voor je op een rijtje. Sommige trends zijn voor beginners. Andere voor gevorderden. Maar wij van Fashionchick vinden ze sowieso allemaal leuk. Leef je dus weken van tevoren vast lekker uit voor je eigen spiegel, zodat je dat vervolgens ook op het festivalterein als vanouds kunt doen!

Vlecht maar in 

Braids

Hair up, bra off, dat lijkt het motto te zijn dit festival seizoen. Ook 'uber-blogger' Chiara Ferragni ging voor vrije titties en ingevlochten haar. Voor wat speelsheid voegde zij nog gekleurd touw toe. Maar misschien nog wel leuker is het om ringen in je vlecht te verwerken. Veel creatiever dan dat wordt het niet hoor. Veel mooier overigens ook niet #loveit

PERCY NOBLEMAN BEARD COMB HANDMADEPercy nobleman MYSC parfumerie
€ 24,95
Frizz ControlMoroccanoil Hairandbeautyonline.com
€ 16,90
24 kleine elastiekjes - zwartICI PARIS XL ICI PARIS XL
€ 2,30

Sterretjes. Of hartjes. Your pick! 

Sterretjes

All that glitters is gold zeggen ze wel eens. En wedden dat jij tijdens het golden hour (als de zon ondergaat dus) nog eens extra gaan shinen met al die fijne hartjes, sterretjes en glitters die het feest compleet maken op je gezicht? Want die lazers en lampen reflecteren te gek in jouw glimmers. Vrijheid blijheid; het is het thema van elk festival seizoen, maar dit jaar nog een beetje meer. Dus: glitters op je wangen, strakke eyeliner erbij, handen in de lucht en nooit meer naar huis. Dat wil zeggen: nooit meer naar huis totdat het vuurwerk is gedoofd en de bewaking je vriendelijk doch dringend komt verzoeken het terrein te verlaten.

LA Splash Crystalized Glitter TequiliniLa splash Boozyshop
€ 11,95
Bourjois Contour Clubbing Waterproof oogpotlood - 55 Black Ultra GlitterBourjois The Make Up Spot
€ 8,49
Miss Marble BeautyModeMusthaves ModeMusthaves
€ 39,95

Boeddhistische hippie

Plakken maar

Een beetje Oosters met een flinke scheut hippie-chic; zo kunnen we deze look het beste omschrijven. Ga voor een goede kwast en een tril-vaste hand (misschien goed om op een meerdaagsfestival deze look op dag 1 toe te passen). Wederom liefst glimmend en challenge die inner-boedhistische hippie in jezelf mooie vormpjes boven je wenkbrauwen te tekenen. Handen tegen elkaar, benen in kleermakerszit en lekker chillen op het gras. Dit festivalseizoen ben jij helemaal zen. (Dat wil zeggen: tussen de heftige danspartijen door). 

Sigma E65 Small Angle CopperSigma Boozyshop
€ 15,95
Make-up Studio Durable Eyeshadow Mousse - Pearl PerfectMake-up Studio The Make Up Spot
€ 10,83
wenkbrauw en wimperverf zwart 1 MLSWISS CARE ICI PARIS XL
€ 13,32

Double bun

Two buns

Say what? Weer zo'n ninetees look! De double bun die we vooral van Björk en Gwen Stefani kennen (ok vooruit en later ook Miley Cyrus, maar daar ging niemand echt in mee) wordt deze zomer een hit. Want als Kendal de hairdo rockt op Coachella, weet je dat er geen houden meer aan is. En gelukkig is dit kapsel redelijk idiot proof. Dus er compleet on-trend bij lopen is deze zomer een eitje!

Salon EliteTangle Teezer Hairandbeautyonline.com
€ 19,95 € 14,95
Macadamia Oil Infused CombStyling productThe Make Up Spot
€ 11,90
Lee Stafford Frizz Off ShampooLee Stafford The Make Up Spot
€ 15,45

Lees ook: Dit droegen de bloggers op Coachella.

liefs, Marjolein van den Broek, Never underestimate the power of a good outfit on a bad day..