Girlbosses

Celine Cairo: 'Mijn oma is mijn stijlicoon'

Sharon, 01 oktober 2017

Celine Cairo: 'Mijn oma is mijn stijlicoon'

Stop de persen! Nieuw aanstormend talent is in town! De Amsterdamse Celine Cairo (misschien heb je al eens van haar gehoord) betovert ons met haar epische popsongs met een hoog ‘vind-ik-leuk’ gehalte. Na één week verliet deze powerchick al de universiteit, om als singer-songwriter aan de slag te gaan. En boy oh boy oh boy, dat  dat een goede keuze was, dat blijkt maar weer. Na haar debuutalbum ‘Free Fall’ van afgelopen jaar zijn wij fínaal verkocht! Afgelopen maand lanceerde zij de videoclip van haar single Quicksand en dus vonden wij  dus voor een tête-à-tête met deze hippe vogel. Spotify aan en lezen maar!  

Celine hoofd

Hi Celine, thanks dat je even wat tijd voor ons kon maken! Kun je ons even kort iets over jezelf vertellen?
Natuurlijk! Ik ben Celine Cairo (ja, dat is mijn echte naam), ik ben een Amsterdamse artiest en ik maak dromerige Indie pop. Ik heb dit jaar mijn debuutalbum ‘Free Fall’ uitgebracht, dat ik in Los Angeles heb opgenomen. Daarvoor heb ik twee EP's gemaakt, waarvan de laatste samen met Fink.

Accepteer ons privacy- en cookiebeleid. Het is niet toegestaan Youtube video's te laten zien zonder toestemming.

Wanneer besloot je van zingen je beroep te maken?
Voor mij begon het allemaal pas echt na de middelbare school. Ik zong wel al vanaf mijn 10e, maar ik dacht dat ik Rechten of Journalistiek zou gaan studeren… Maar toen ik na een aantal kleine optredens opeens een prijs won, mocht ik optreden in Carnegie Hall, New York. Dat was het moment dat ik besloot om er echt voor te gaan, die bevestiging had ik blijkbaar nodig om er echt in te geloven. Ik was toen 19.

Hoelang doe je over het schrijven van een nummer?
Van een uurtje tot een jaar… Soms blijft een onaf liedje een paar jaar rusten en maak ik 'm later alsnog af. Dat gebeurde bijvoorbeeld met ‘Hibernate’. Dat nummer staat nu op mijn plaat, maar ik schreef het zo'n 5 jaar geleden. Ik studeerde toen ik nog aan het Conservatorium en was diep ongelukkig. Pas in LA voelde ik de kracht om het allemaal op te rakelen en het nummer af te maken.

Celine2

Hoe zou jij jouw muziekstijl omschrijven?
Electronic Indie Pop.

Is er een bepaalde boodschap die je met jouw muziek wil overbrengen?
Nou, vooral aan mezelf eigenlijk, haha! Ik probeer mezelf altijd te herinneren aan het feit dat ik moet loslaten en ontspannen om tot mooie dingen te komen. Veel van mijn muziek gaat over het verlangen naar een soort vrijheid, naar losbreken uit het voorspelbare alledaagse leven. Daarom heet het album ook ‘Free Fall’, mijn reis naar LA was de boodschap en het doel in één.

Wie of wat inspireert jou?
Literatuur en muziek het meest. Maar eigenlijk kan het alles zijn. Ik wandel graag en veel met mijn hond. Soms kunnen ook het buiten zijn en de natuur mij onwijs inspireren en energie geven. Maar een prachtig verhaal of mooi taalgebruik kan dat net zo goed doen.

Celine3

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?
Less is more.

Wat zou je in de toekomst nog willen bereiken?
Ik wil met mijn band in andere landen toeren, Carré uitverkopen en ik hoop dat ik mijn hele leven platen zal blijven maken.

‘Ik probeer mezelf altijd te herinneren aan het feit dat ik moet loslaten en ontspannen om tot mooie dingen te komen.’

Wat is je grootste muziekblunder?
Haha, dat zijn er veel hoor! Maar een super dieptepunt was toen ik mijn tekst vergat op live TV (en nee, ik zeg niet waar en wanneer, haha!). Na afloop was het de meeste mensen niet eens opgevallen.

Waar ben je het meest trots op?
Op mijn debuutalbum. Omdat ik een lange reis heb afgelegd om daar te komen.

Heb je een stijlicoon?
Mijn oma.

Hoe zou jij je kledingstijl omschrijven?
Donker, klassiek en bij vlagen extravagant

Only Bikerjacks Zwart-antracietONLY the Stone
€ 79,99
Jurk Gerbera Lace InkTramontana Dresses Only
€ 89,95
Only JeansONLY JeansSans-online
€ 34,99 € 26,24
Flared Velvet Pants - BlackMy Jewellery My Jewellery
€ 29,95
PIECES Bomber Jas Dames GreenPieces Pieces
€ 34,99
Vila Vrouwelijk Shirt met 2/4 mouwenVila OTTO
€ 34,99

Tot slot: wil je zelf nog iets kwijt?
Mijn nieuwe videoclip is net uit! De track heet ‘Quicksand’ en ik ben voor de videoclip naar IJsland afgereisd. Met een klein team hebben we een camper gehuurd en zijn we een week door het eiland gaan reizen om de mooiste plekken te vinden. Het was super koud en nat maar zo onwaarschijnlijk mooi. Het nummer gaat over jezelf leren overwinnen en over volhouden dus het bleek de perfecte locatie. En ik heb gedanst!

Natuurlijk wil je nog veel meer horen van deze Amsterdamse schone. No problem! Volg Celine op spotify en Instagram.

Lees ook ons interview met toffe chick Eva van Overbeeke die haar eigen tattooshop runt.

liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Hoera! Fashionchick bestaat 10 jaar dus wij trakteren. Doe mee en win!

Lees meer