Lifestyle

Bye bye winterblues met deze 5 tips

Sharon, 23 september 2017

Bye bye winterblues met deze 5 tips

winterblues

Ja, girls, voordat je het weet is het al bijna weer oktober. De zomer vol vrijheid en blijheid zit er weer op (nooooooooo, heimwee!) en voor je het weet zitten we weer met kortere dagen en lage temperaturen. Hoewel wij onszelf natuurlijk het liefst zouden opkrullen op de bank om in een diepe winterslaap te gaan (die egeltjes hebben het zo slecht nog niet!), zijn er wel degelijk een aantal dingen die je kunt doen om die winterblues te verslaan. En nee, we hebben het niet over die oncharmante lampen waar je voor kunt gaan zitten, maar tegelijkertijd het idee hebt dat je ook allerlei insecten aantrekt. Onze tip? Gebruik die winter om zelf eens flink te shinen. Hoezo geen zon, met deze 5 tips ben jij gewoon zelf het zonnetje! 

Buh-bye, winterblues!

#1 Maak je huis lichter. Zorg ervoor dat er gedurende de dag genoeg licht binnenvalt, dus hopsakee: open die gordijnen. Maar ook lichtere kleuren in je interieur kunnen zorgen voor een positief effect op je humeur. En wat dacht je van kleine lichtjes in je huis? Oké, je hoeft niet meteen die kerstboom in huis te halen (al is hij nog zo pretty!), maar een paar leuke vazen met lampjes erin doen al wonderen. Er is toch niets gezelliger dan 's avonds lekker die lichtjes aan te doen en je in een grote deken te nestelen op de bank om met je verstand op nul naar onbenullige programma's te kijken.

#2 Pas je voeding aan. Geloof ons, deze ga je leuk vinden. Want ons advies: eet meer koolhydraten en chocola! Say what? Uhuh, kom maar door met die pasta, rijst en chocoladerepen. Kies wel voor de juiste carbs, dus ga voor de volkoren variant. Deze bevatten meer vezels en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet teveel schommelt (dit betekent: niet meer inkakken na die zware lunch). Daarnaast bevatten ze, net als chocolade, stofjes die zorgen voor de aanmaak van gelukshormonen in je lichaam. En een beetje geluk is precies wat we kunnen gebruiken in de winter, right? Twee mokken chocolademelk, alsjeblieft! Natuurlijk volledig verantwoord van amandelmelk, cacaopoeder, pure chocolade, afgemaakt met sojaroom, en een volkoren haverkoek erbij... Tja, dat dan weer wel.

#3 Blijf sociaal. We snappen dat je in de winter vrij weinig zin hebt om er 's avonds nog op uit te gaan (guur, koud, donker, blegh). Maar sociale interactie kan je juist helpen om je weer gelukkiger te laten voelen in de winter. Lachen met vrienden is een uitstekend redmiddel tegen die blues! Maar laten we wel wezen: je hóeft er natuurlijk niet zelf uit. Nodig gewoon al je vrienden bij jou thuis uit voor een mega bingewatch huispakken Netflix-avond met jullie favo serie (alle seizoenen van Gossip Girl achter elkaar, we don't mind). Op voorwaarde dat jij natuurlijk voor de hapjes en drankjes zorgt. Bubbels en popcorn, anyone?

Rebelle huispakRebelle wehkamp.nl
€ 49,99 € 42,49
whkmp's own fluwelen huispakwhkmp's OWN wehkamp.nl
€ 49,95 € 34,95
Joggingpak Simone taupe/antracietSimone Wenz
€ 59,99
Joggingpak Harmony gletsjer/petrolHarmony Wenz
€ 49,99
Joggingpak Simone marine/ecruSimone Wenz
€ 89,99
Huispak Simone antraciet/erica/jadeSimone Wenz
€ 69,99

#4 Plan een vakantie. En dan hebben we het niet per se over een wintervakantie. Hoewel er natuurlijk niets leukers is dan een winterweekje door te brengen in een magisch lichtgevend Disneyland, al volledig in kerstsfeer. Niets beters tegen die winterdip dan op de foto met Mickey Mouse terwijl je dito oortjes draagt. Maar goed, ook voor de minder gelukkigen onder ons die niet op wintervakantie kunnen, is het plannen van een vakantie een topidee. Het blijkt dat alleen het plannen van een zomervakantie je al in zonnige sferen brengt. Dus én een vakantie boeken, én gelukkiger worden? Win-win situatie, score!

#5 Beweeg. Oké, deze is misschien minder leuk. Maar beweging helpt écht tegen die winterdip. Geen nood, je hoeft niet meteen jezelf een uur lang in de sportschool af te beulen. 's Ochtends een half uurtje stevig doorwandelen in de frisse buitenlucht is al genoeg om je mood een flinke boost te geven. Dus ga voortaan lopend naar je werk, in plaats van met de auto. Of stap een paar haltes eerder uit de bus. Wandelen is the way to go. Geeft je meteen een excuus om eens een goed paar snowboots of fijne wandellaarzen aan te schaffen. Ja, iedere reden om te shoppen grijpen wij aan!

Pssst... wil je nog een manier om die winterdip te verslaan? Check dan nú onze ultimate stijlgids ON FLEEK, hij ligt op jou te wachten. Of wat dacht je van onze Sacha X Fashionchick: The Editor's Collection? Shoppingtherapie is áltijd een goed idee.


liefs, Sharon , Simplicity is the ultimate sophistication

Lees meer