Blogger van de maand: Style Has No Size

Deze maand hebben we weer een leuke fashionblogger weten te strikken, namelijk Style Has No Size. Komt deze zin jullie bekend voor? Dat kan kloppen, want deze maand staat Fashionchick in het teken van dit thema! We konden dan ook niet anders dan het gezicht achter deze inspirerende blog, Edith Dohmen, vragen voor een interview. Met haar blog wil ze mensen inspireren die geen size zero hebben. Ze is een vrouw met een missie: meer diversiteit van maten in de media.

Style Has No SizeLuipaard jasje - Enkellaarsje - Lippenstift - Jurkje

Kun je wat over jezelf vertellen? Ik ben Edith Dohmen. 12 jaar geleden ben ik vertrokken uit Limburg om stage te gaan lopen bij de tijdschriften. Na de stage bij Nouveau als grafisch vormgever rondde ik de opleiding grafisch ontwerpen op de kunstacedemie af. Ik kreeg een baan bij Yes als grafisch ontwerper. Toch bleef styling bij me kriebelen. Na een oriëntatie bij Artemis, besloot ik mijn baan op te zeggen en stage te lopen bij Cosmopolitan en Viva als styliste. Daarna ben ik gaan freelancen. Ondertussen ben ik alweer 9 jaar freelance styliste en grafisch ontwerper.

Hoe kwam je op de naam Style Has No Size? Ik vond altijd al dat stijl absoluut niets met een maat te maken heeft. Vandaar dat ik daar wat mee wilde doen. Omdat ik een zo groot mogelijk bereik wil, heb ik besloten de titel in het Engels te doen. En mijn blog was geboren!

Outfit 1

Waarom ben je ook je eigen blog begonnen? Vorig jaar eind maart ben ik gestart met het opzetten en in april ben ik deze officieel begonnen. Ik wil met mijn blog een feelgood moment creëren voor mijn lezers. Ik wil laten zien dat fashion heel goed in maat 40-48 kan. Dus je vindt er veel fashion-meets-you producties, shoppings en tips waar mijn lezers echt iets aan hebben. Ook laat ik looks zien. Ik wil mensen zonder SIZE 0 inspireren om er leuk uit te zien. Dat kan, dat mag. Als styliste ben ik op de hoogte van de laatste trends en volg ik de ‘plus scene’ op de voet. Mijn missie is om meer diversiteit van maten in de media te laten zien: in tijdschriften, op tv en in films.

Wat is je goedkoopste en duurste aankoop? Mijn goedkoopste aankoop: schoenen van €5,- in de sale. De duurste aankoop ooit is mijn Chloe tas. Laat ik de prijs maar niet zeggen.

Outfit 2

 

Wat zijn je favoriete blogs buiten je eigen blog?
Een heleboel: MadisonPlus, Fashionista,The curvy Fashionista, What do I wear, Healthy is the new Skinny, Styletoday, Nadiaaboulhosn.com en Styleite.

En wat zijn dan je favoriete webshops?
Asos, Forever21, Topshop, Dorothy Perkins, COS, Modcloth en Etsy.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Eigenlijk heb ik 3 stijlen die ik continue op zichzelf staand of juist met elkaar gecombineerd draag. 1. Minimalistisch: sober, stijlvol. 2. Rebel: stoer, rock-achtig. 3. Ladylike: vrouwelijk/granny style.

Outfit 3

Wat is jouw favoriete kledingstuk op dit moment?
Dat is toch nog steeds het colbert. Daar kan ik echt niet zonder. Ik heb colberts in alle 3 de stijlen. Uiteraard kan ik deze ook met verschillende outfits combineren. Bijvoorbeeld met een jurkje eronder: het ultieme silhouet voor mijn figuur! Maar een colbert kan ook over een jumpsuit of met een leuke top met rokje of met een jeans. Combinaties zat!

Wat geef je per maand uit aan kleding?
Ik koop altijd heel erg veel, maar niet extreem dure dingen. Dat komt ook omdat ik veel dure merken niet eens kan dragen, omdat ze mijn maat niet hebben! Ik denk rond de 300 gemiddeld. Uiteraard zijn er behoorlijke uitschieters zo af en toe.

Welk advies zou jij geven aan vrouwen die een blog willen starten?
Geloof in jezelf en wees origineel. Ga geen andere blogs nadoen. Juist als je anders en origineel bent, val je op! Probeer ook echt een boodschap te mee te geven, waar je volgers echt iets aan hebben!

Outfit 4

Wij raken ronduit geïnspireerd door Edith, haar attitude en fashion feeling. Een ding is ons duidelijk; Stijl kent echt geen maat! Wat vind jij van Edith's style?

twitter Volg op Twitter alle updates en het laatste nieuws over Style Has No Size!

liefs, Amanda Schothorst

Amanda Schothorst

Reageer

  Log in om te reageren
 • nicole 4 jaar geleden

  My new favorite blog.. LOVE IT.. Ze heeft een super leuk blog. Heel inspirerend..

 • Ayse 4 jaar geleden

  Love it! Eindelijk niet zo'n doorsnee blogmodelletje, maar en powerwoman!

 • Miss-SundayMonday 5 jaar geleden

  helemaal top! GO edith go edith! Binnekort sushi! ;-)

 • Danielle 5 jaar geleden

  ok, bewijs geleverd. Een jumpsuit is niet alleen voor de lange, slanke vrouw. Staat je super. Die luipaardprint ook!

 • Matti 5 jaar geleden

  super leuk dat ze daar ook aan denken. niet iedereen heeft een perfect lijntje.

 • Laura 5 jaar geleden

  erg leuk!

 • Sharinda 5 jaar geleden

  Leuke stijl, leuk artikel en ben het er helemaal mee eens, zelfs met een maatje meer kan je er super fashionable en trendy uitzien! :)

 • Yael 5 jaar geleden

  i agree styl hasnt a size

 • Else 5 jaar geleden

  Super!

 • jessica 5 jaar geleden

  cool!

 • Sylvana 5 jaar geleden

  Wat een heerlijk artikel! Ik heb maat 38 en soms 40 en soms merk ik wel dat ik niet meer in de kleinste maatjes pas. Aan de ene kant is dat frustrerend, maar aan de andere kant zijn er genoeg winkels en merken die leuke kleding hebben. Als ik dan de kledingadviezen voor plussize lees en zie, word ik weer helemaal happy!

 • Janthe 5 jaar geleden

  Juist als je anders en origineel bent, val je op! I agree!

 • Marilyn 5 jaar geleden

  Fijn dat er meer mensen zijn die dat vinden: Style HAS no size!! In alle maten moet je er leuk uit kunnen zien. Petje af.. xxx

 • Mireille 5 jaar geleden

  Erg leuk interview!

 • Merel 5 jaar geleden

  Leuk interview!

 • Lisanne 5 jaar geleden

  Superleuke style. Leuke meid. Echt geweldig!

 • Marjolein 5 jaar geleden

  Super leuke stijl! "Geloof in jezelf en wees origineel" vind ik een goede! Dat past bij mij :)

 • Margreth 5 jaar geleden

  Top blog! Hartstikke goed die slogan! Idd jammer dat niet iedereen het zo ziet! Ze heeft ook echt een gave stijl!

 • Britta 5 jaar geleden

  Top blog! Alleen jammer dat niet iedereen het zo ziet.

 • Ellen 5 jaar geleden

  Wat leuke stijl!