Blogger van de maand: Style Has No Size

Deze maand hebben we weer een leuke fashionblogger weten te strikken, namelijk Style Has No Size. Komt deze zin jullie bekend voor? Dat kan kloppen, want deze maand staat Fashionchick in het teken van dit thema! We konden dan ook niet anders dan het gezicht achter deze inspirerende blog, Edith Dohmen, vragen voor een interview. Met haar blog wil ze mensen inspireren die geen size zero hebben. Ze is een vrouw met een missie: meer diversiteit van maten in de media.

Style Has No SizeLuipaard jasje - Enkellaarsje - Lippenstift - Jurkje

Kun je wat over jezelf vertellen? Ik ben Edith Dohmen. 12 jaar geleden ben ik vertrokken uit Limburg om stage te gaan lopen bij de tijdschriften. Na de stage bij Nouveau als grafisch vormgever rondde ik de opleiding grafisch ontwerpen op de kunstacedemie af. Ik kreeg een baan bij Yes als grafisch ontwerper. Toch bleef styling bij me kriebelen. Na een oriëntatie bij Artemis, besloot ik mijn baan op te zeggen en stage te lopen bij Cosmopolitan en Viva als styliste. Daarna ben ik gaan freelancen. Ondertussen ben ik alweer 9 jaar freelance styliste en grafisch ontwerper.

Hoe kwam je op de naam Style Has No Size? Ik vond altijd al dat stijl absoluut niets met een maat te maken heeft. Vandaar dat ik daar wat mee wilde doen. Omdat ik een zo groot mogelijk bereik wil, heb ik besloten de titel in het Engels te doen. En mijn blog was geboren!

Outfit 1

Waarom ben je ook je eigen blog begonnen? Vorig jaar eind maart ben ik gestart met het opzetten en in april ben ik deze officieel begonnen. Ik wil met mijn blog een feelgood moment creëren voor mijn lezers. Ik wil laten zien dat fashion heel goed in maat 40-48 kan. Dus je vindt er veel fashion-meets-you producties, shoppings en tips waar mijn lezers echt iets aan hebben. Ook laat ik looks zien. Ik wil mensen zonder SIZE 0 inspireren om er leuk uit te zien. Dat kan, dat mag. Als styliste ben ik op de hoogte van de laatste trends en volg ik de ‘plus scene’ op de voet. Mijn missie is om meer diversiteit van maten in de media te laten zien: in tijdschriften, op tv en in films.

Wat is je goedkoopste en duurste aankoop? Mijn goedkoopste aankoop: schoenen van €5,- in de sale. De duurste aankoop ooit is mijn Chloe tas. Laat ik de prijs maar niet zeggen.

Outfit 2

 

Wat zijn je favoriete blogs buiten je eigen blog?
Een heleboel: MadisonPlus, Fashionista,The curvy Fashionista, What do I wear, Healthy is the new Skinny, Styletoday, Nadiaaboulhosn.com en Styleite.

En wat zijn dan je favoriete webshops?
Asos, Forever21, Topshop, Dorothy Perkins, COS, Modcloth en Etsy.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Eigenlijk heb ik 3 stijlen die ik continue op zichzelf staand of juist met elkaar gecombineerd draag. 1. Minimalistisch: sober, stijlvol. 2. Rebel: stoer, rock-achtig. 3. Ladylike: vrouwelijk/granny style.

Outfit 3

Wat is jouw favoriete kledingstuk op dit moment?
Dat is toch nog steeds het colbert. Daar kan ik echt niet zonder. Ik heb colberts in alle 3 de stijlen. Uiteraard kan ik deze ook met verschillende outfits combineren. Bijvoorbeeld met een jurkje eronder: het ultieme silhouet voor mijn figuur! Maar een colbert kan ook over een jumpsuit of met een leuke top met rokje of met een jeans. Combinaties zat!

Wat geef je per maand uit aan kleding?
Ik koop altijd heel erg veel, maar niet extreem dure dingen. Dat komt ook omdat ik veel dure merken niet eens kan dragen, omdat ze mijn maat niet hebben! Ik denk rond de 300 gemiddeld. Uiteraard zijn er behoorlijke uitschieters zo af en toe.

Welk advies zou jij geven aan vrouwen die een blog willen starten?
Geloof in jezelf en wees origineel. Ga geen andere blogs nadoen. Juist als je anders en origineel bent, val je op! Probeer ook echt een boodschap te mee te geven, waar je volgers echt iets aan hebben!

Outfit 4

Wij raken ronduit geïnspireerd door Edith, haar attitude en fashion feeling. Een ding is ons duidelijk; Stijl kent echt geen maat! Wat vind jij van Edith's style?

twitter Volg op Twitter alle updates en het laatste nieuws over Style Has No Size!

liefs, Amanda Schothorst,