Fashion

Blogger van de Maand: Scream

Marlies, 11 januari 2013

Blogger van de Maand: Scream

Met haar karakteristieke boblijn, statementkettingen en rode lippenstift springt de jonge Demi van Maanen direct in het oog. Ze is dan nog geen 18 lentes jong, maar inspireert met haar blog SCREAM nu al menig Nederlandse fashionista. "Be different, think out of the box and don’t follow the crowd." is haar motto. En dat is te zien. Haar eigenzinnige kledingkeuzes maken haar Blogger van de Maand.

blogger

Wanneer en waarom ben je begonnen met SCREAM?
Ik ben mijn blog gestart in januari 2012. Ik vond andere blogs altijd inspirerend en ik dacht op een gegeven moment: "Waarom begin ik zelf geen blog?" Ik vond het leuk om al mijn interesses en mijn persoonlijke stijl met andere mensen te delen. SCREAM was geboren. De naam SCREAM past echt bij mijn persoonlijkheid en kledingstijl. Ik hou van uitgesproken kleding, waarmee je kunt laten zien wie je bent. Ik ben eigenlijk op die naam gekomen door een winkeltje in Amsterdam dat Cream heet, ik altijd dacht dat het Scream heette.

Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?
Ik hou er niet van om mezelf te beperken tot een bepaalde kledingstijl. De manier waarop ik me kleed, ligt eraan hoe ik me voel. De ene dag heb ik zin om me heel vrouwelijk te kleden, en de andere dag kan ik er heel edgy uitzien. Mijn persoonlijke stijl is een mix van verschillende elementen en stijlen. Ik vind het leuk om mezelf combinaties eigen te maken. Ook hou ik erg van bijvoorbeeld statementkettingen, ze maken een outfit echt af.

blogger

Galaxy jacket
DRESS REPUBLIC
€39,95
Panty
DE BIJENKORF
€9,00
Hoed
DE BIJENKORF
€27,96
Veterschoenen
ZALANDO
€149,95
Rok
V&D
€15,00
Love Notes Gift Set
NELLY.COM
€50,50

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Mijn favoriete kledingstuk op dit moment is, mijn dip dye trui van Topshop. Hij is erg comfortabel en lekker voor de winter. De open stukken in de mouwen maken hem net weer speciaal.

Big spender of budgetshopper?
Dat verschilt per maand en ook ligt het aan de collecties die er op dat moment zijn. Ik geef nooit in een klap honderden euro’s uit. Ik vind het heerlijk om met een niet al te groot budget leuke outfits samen te stellen. Ik koop veel liever meer kleding voor hetzelfde geld. Als ik ga winkelen, ga ik alle winkels af om overal de leukste items te scoren. Mijn goedkoopste aankoop waren mijn eerste paar creepers van 10 euro en mijn duurste aankoop waren mijn Jeffrey Campbells van 200 euro.

blogger

Mango shorts
WEHKAMP.NL
€17,95
Modstrom top
WELIKEFASHION.COM
€19,95
Ketting SYSTER P
NELLY.COM
€159,95
Steve Madden veterschoenen
INTREZA
€99,99
Panty
DE BIJENKORF

€9,00
Vero Moda blazer
ZALANDO
€159,95

Winkel je wel eens bij online shops?
Ik ben meer een actieve online kijker dan een koper. Ik vind het belangrijk om de kledingstukken te zien en te voelen. Op internet kan iets anders overkomen dan dat het in werkelijkheid is. Schoenen koop ik wel graag op internet, omdat ik daar meestal meer unieke schoenen vind dan in de stad. Mijn favoriete online shops zijn: Topshop, Asos en Nastygal.

Wat is je geheime guilty pleasure?
Schoenen kopen die ik totaal niet nodig heb.

blogger

Just Female trui
ZALANDO
€89,95
Statementketting
ZALANDO
€24,95
Eyeliner M·A·C·
DE BIJENKORF
€20,00
One teaspoon jeans
9 STRAATJES ONLINE
€119,00
Jeffrey Campbell Lita
HYPEBAZAAR
€169,95
Stick Blush Nyx Cosmetics
NELLY.COM
€12,50

Wat droeg je vroeger waarvan je nu denkt: "Hoe kon ik dat ooit dragen"?
Ik kan me niet echt een specifiek kledingstuk herinneren waarvan ik denk: "Hoe kon ik dat ooit dragen". Qua kledingstijl ben ik best wel veranderd. Twee jaar geleden droeg ik nog niet zulke uitgesproken kleding als dat ik nu doe. Ik was wel modieus, maar had een heel andere stijl.

Waar haal jij inspiratie vandaan?
Er zijn veel dingen die mij kunnen inspireren. Andere blogs en de looks op Lookbook bijvoorbeeld. Het straatbeeld kan me ook inspireren of mooie editorials in tijdschriften.

Wat is/zijn je favoriete blog(s) en waarom?
Ik kijk elke dag wel even op Madame Julietta. Zij heeft echt een unieke blog. Door website heeft ze haar eigen kledinglijn Staff By Maff op kunnen zetten. Dat is ook een droom van mij.

blogger

Body
DENIM PLUS
€29,95
Lippenstift
ONLINEMAKEUP
€9,95
Blazer
WEHKAMP.NL
€39,00
Broek
MEN AT WORK
€49,99
Veterschoenen
BRANDOS
€155,00
Statementring
MODEMUSTHAVES
€14,95


Wat vind jij van de stijl van de verfrissende Demi? Bekijk haar blog SCREAM!

liefs, Marlies Bax,

Lees meer