Blogger van de maand: My brown eyed look

Slim, fashionable en mooi, dat is Eva Floor, het gezicht achter het blog My Brown Eyed Look. Naast rechtenstudente is Eva Floor ook groot modeliefhebber en sieradenverslaafde. My Brown Eyed Look is een fijne mix tussen kleurrijke looks en rustige outfits, altijd met de juiste accessoires en schoenen. Combineren kan deze bruinogige namelijk als de beste. Goed moment dus om kennis te maken!

My Brown eyed look

Vertel ons eens iets meer over jezelf en over jouw blog.
Mijn blog zie ik als een persoonlijk portfolio. Voor mij is het dé manier om mijn eigen stijl tot uitdrukking te brengen en te ontwikkelen. Ik blog iedere keer met veel plezier, voor mij is het ontspanning. Zodra ik het als een verplichting ga zien, is het wat mij betreft tijd om te stoppen. Ik blog wanneer ik daaraan behoefte heb, niet omdat het 'moet'. Hopelijk blijf ik het bloggen nog heel lang met passie doen, ik kan er namelijk al mijn creativiteit in kwijt. Mijn grootste passie, op het bloggen na, is schrijven. Mijn blog weerspiegelt dan ook niet alleen mijn kledingstijl, maar ook mijn schrijfstijl. Ik ben dol op Nederlandse gezegdes en spreekwoorden.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Dit vind ik één van de lastigste vragen om te beantwoorden. Mijn stijl verschilt namelijk van dag tot dag, het is maar net in welke kleding ik mij die dag het meest prettig voel. Keywords zijn denk ik toch: gewaagd, drukke prints en stoer, maar met een vrouwelijke touch. Toch draag ik ook geregeld wit, zwart of grijs en soms, heel soms, kies ik voor mijn oude sneakers. Daarnaast heb ik een onwijs grote liefde voor sieraden. Hoe meer sieraden, hoe beter. Ik houd ervan!

My Brown eyed lookWaar haal je je inspiratie vandaan?
Van de straat. De meeste inspiratie haal ik uit mensen die uitstralen dat ze goed in hun vel zitten en kleding dragen waar zij zich prettig in voelen, ook al is dit niet altijd mijn ding. Meestal let ik op mensen die veel kleur dragen, verschillende prints met elkaar combineren en bijzondere eyecatchers. Dat vind ik het meest interessant. Ik vind het klasse als mensen dragen wat ze zelf mooi vinden. Dan straal je toch vanzelf?

Wat is je favoriete kledingstuk?
Tot voor kort was dat mijn crème leren jasje met studs van Zara, maar nu moet ik toch kiezen voor mijn suede jasje met fringes die ik voor veertig euro in de uitverkoop scoorde. Lekker cowboy-like. Hij past echt overal bij, of ik nou een jeans draag of een schattig, gekleurd jurkje.

My Brown eyed lookhttp://nlyscandinavia.scene7.com/is/image/nlyscandinavia/600690-0130_5?$productOverview2$    

Op welke online shops koop je weleens en welke online shop is jouw favoriet?
Om heel eerlijk te zijn ben ik geen actieve online shopper. Ik vind het belangrijk om de kledingstukken te voelen en te zien, zodat ik weet welke materialen ik in huis haal en hoe het materiaal in real life valt. De webshops waar ik zo nu en dan iets bestel zijn Zara, Seven45 en Wear For Love. Van deze webshops weet ik inmiddels wat ik in huis haal en dat de levering mij nog nooit is tegen gevallen.

Hoeveel geef je ongeveer uit per maand aan mode?
Dat kan enorm verschillen. De ene maand geef ik geen cent uit aan kleding of accessoires, terwijl ik de andere maand flink kan spenden. Het hangt helemaal af van de collecties, de prijzen en mijn portemonnee. Zo kan ik bijvoorbeeld heel veel geld uitgeven aan bijzondere sieraden die ik meestal bij Secrets of Asia koop, of aan te gekke cowboy laarzen. De meeste kleding koop ik tijdens de sale. Vooral de wat duurdere items, die dan voor een aanzienlijk kleinere prijs te verkrijgen zijn, sla ik in.

My Brown eyed look  

Wat zijn jouw favoriete blogs?
Ik kijk regelmatig op www.madamederosa.com. Deze vrouw heeft echt lef. Ze draagt de meest gewaagde combinaties, is niet bang om haar lichaam te showen en is een ster in het combineren van kledingstukken en accessoires. Ook draagt ze veel bijzondere kleding, die ze met name koopt op de hippiemarkten op Ibiza. En hoewel sommige outfits van haar totaal niet bij mij passen, blijft het interessant om naar te kijken. She rocks!

Aan welke key rules voldoet een goede outfit volgens jou?
De persoon moet zich vooral fijn voelen in de kleding die zij draagt. Daarnaast denk ik dat een goede outfit de positieve punten van een lichaam accentueert en de wat mindere kanten verhult. En als huge accessoires fan, mogen bijzondere sieraden zeker niet ontbreken.

My Brown eyed lookWat vind jij van het afwisselende stijltje van Eva Floor? Wij zijn fan!

liefs, Tjitske Smallenbroek, Give a girl the right shoes and she can conquer the world