Blogger van de maand: Fashion Zen

Het is weer zover, een nieuwe dosis inspiratie! Blogger van de Maand Iris Gravemaker is het gezicht achter de leuke fashionblog Fashion Zen. De passion for fashion zie je terug in de blog van de Middelburgse modestudente. Struinend over de blog vinden we veel inspiratie posts, daily outfits en andere dingen als beauty tips en nieuws over zomercollecties van leuke merken. Lets meet Iris!

Fashion Zen

Vertel ons eens iets meer over jezelf en over jouw blog.
Ik ben met mijn blog gestart in Januari 2010. Ik vond het altijd inspirerend om andere blogs te bezoeken en ik dacht op een gegeven moment: "Waarom begin ik zelf geen blog?". Ik ben gek op mode, styling en fotografie. Toen ik begon had ik alleen geen idee dat mijn blog zo succesvol zou worden als dat hij nu is, het is allemaal boven verwachting verlopen!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik vind mijn stijl klassiek en verrassend, maar wel met een edgy randje. Ik draag veel items met print die ik combineer met een leer jasje of blazer. Verder ben ik laatste tijd een enorme fan van matchende blazers en broeken.

Iris Gravemaker


      

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Van de straat, magazines, blogs en de runway. Ik lees voornamelijk buitenlandse magazines. De Italiaanse en Franse Vogue, de Engelse Elle en Harper's Bazaar zijn mijn absolute favorieten. Qua ontwerpers ben ik de laatste tijd gefascineerd door de collecties van Celine en Isabel Marant, beide verrassend maar toch draagbaar.

Wat is je favoriete kledingstuk?
Mijn zwarte boyfriend blazer, goes with everything! Ik gebruik mijn zwarte blazer vaak om een outfit te "downdressen". Ik kies vaak voor prints en kleur in mijn outfits en zo wordt het totaalbeeld toch wat rustiger.

Look Iris Gravemaker


       

Op welke online shops koop je weleens en welke online shop is jouw favoriet?
Net-a-porter is toch wel favoriet, de nieuwste items rechtstreeks van de catwalk en snelle bezorgtijd. Maar ik shop ook vaak bij ASOS, Topshop en Romwe. Hier kan je goede on-trend items vinden voor weinig geld.

Hoeveel geef je ongeveer uit per maand aan mode?
Dat scheelt van maand tot maand, ik denk ongeveer 250 euro. Ik werk ook veel samen met sponsoren om mijn blogoutfits vernieuwend te houden.  Mijn duurste aankoop zijn toch wel mijn Isabel Marant sneakers. Mijn goedkoopste aankoop is mijn Hermes sjaaltje, die heb ik een keer voor 0,50 cent uit een doos van de rommelmarkt gevist, niet te geloven toch?

Iris Gravemaker

Wat zijn jouw favoriete blogs?
Ik kijk elke dag wel even op de streetstyleblogs Stockholmstreetstyle en The Sartorialist. Beiden hebben altijd kwalitatief goede streetstyle foto's die mij veel inspiratie geven.

Aan welke key rules voldoet een goede outfit volgens jou?
De outfit moet bij jouw stijl en figuur passen en de juiste mix van items bezitten.

Iris Gravemaker

 

De look van Iris is vrouwelijk en kleurrijk. Welke look is jullie favoriet?

liefs, Merel Brouwer,