Blogger van de maand: Fashiable

Iedere maand stellen wij één van onze favoriete bloggers aan jullie voor. Deze maand is dat Nanne van Fashiable. Nanne is 17 jaar en komt uit de omgeving van Den Bosch. Ze zit nog op het VWO in haar eindexamen jaar en ze hoopt volgend jaar Lifestyle & Design te studeren in Rotterdam. Ze vindt het leuk om haar stijl te delen via haar blog en heeft een passie voor fotografie.

Fashion blogger Fashiable

Wanneer ben je begonnen met je blog en waarom?
Ik startte zo'n 2,5 jaar geleden met bloggen. Ik zat toentertijd op een forum voor tieners en een aantal meiden waren net met een blog over mode begonnen. Omdat ik toen ook al een modegek was, leek dit mij eigenlijk ook een heel leuk idee. Het bedenken van de naam Fashiable heeft me wel eventjes gekost. Ik zat met het woord fashionable in mijn hoofd en daarvan heb ik uiteindelijk de letters -on weggehaald.

  

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Vrij simpel en nonchalant met altijd met een vleugje vintage, leer of denim. Verder probeer ik ook graag wat nieuws uit.

Wat is jouw favoriete kledingstuk op dit moment?
Lastige vraag! Toch is mijn favoriete kledingstuk op dit moment mijn zilveren vest van de H&M Trend afdeling. Hij is een beetje oversized wat echt mijn ding is en hij maakt elke outfit weer uniek. Ik draag hem ook iedere keer weer met veel plezier. Qua vintage items is mijn blauwe velvet blouse, die ik voor maar 1,50 euro kocht, mijn favoriet. Ook lekker oversized en speciaal omdat je er niemand anders mee ziet lopen.

    

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Overal en nergens. Tijdschriften, Lookbook.nu, op straat. Andere bloggers geven mij ook veel inspiratie, maar voornamelijk creëer ik mijn outfits zelf.

Wat zijn jouw favoriete blogs?
Er zijn zoveel blogs die perfect aansluiten bij mijn stijl. De blog die voor de meeste modefanaten wel bekend in de oren klinkt is Fashion Toast. Zij weet kleding altijd op een mooie manier te combineren. Mijn favoriete Nederlandse blogger is Love Aesthetics. Ik vind haar erg leuk, omdat ze echt een eigen stijl heeft en ze heeft altijd zulke leuke DIY's. Een wat onbekendere fashionblogger die ik zeker niet mag overslaan is PURE LOVE. Ik volg haar al een hele tijd. Ze weet dezelfde items elke keer weer op een nieuwe en originele manier te combineren en ze is ook gek op vintage!

    

Bij welke online shops koop je weleens?
Ik snuffel bijna dagelijks rond op online shops, maar ik koop toch liever mijn kleding in de winkels. Dan weet je ook gelijk of iets past of niet. Natuurlijk zijn er wel eens uitzonderingen, bijvoorbeeld als een item niet meer in de winkel te koop is én wel op de site. Dat geldt dan bijvoorbeeld voor de H&M en de Zara. Verder bestel ik af en toe op ASOS. Voor vintage kleding struin ik de divere kringloopwinkels hier in de buurt af.

Waar zou je gaan shoppen als je de loterij zou winnen en wat zou je kopen?
Ik zou eerst voor een paar dagen naar Stockholm vliegen, want veel van mijn favoriete kledingmerken komen uit Zweden. Vervolgens zou ik doorvliegen naar New York. Momenteel heb ik geen wishlist, al hoop ik wel nog het perfecte leren jasje te vinden. Verder zou ik alles kopen wat ik mooi vind, want met de gewonnen loterij heb je toch genoeg op zak!

 

Wat vind jij van Nanne's stijl? En weet jij nog een leuke fashionblogger? Laat het ons weten!

liefs, Amanda Schothorst,