Blogger van de Maand: Chocolate Chip Couture

"Mijn stijl is een combinatie van vrouwelijk en stoer, outfits moeten voor mij bijna altijd wel comfortabel zijn", zegt Daphne Apps, de opvallende verschijning achter fashionblog Chocolate Chip Couture. Haar tatoeages zijn eyecatchers, maar haar looks stelen toch steeds de show. Wij doopten deze charmante blogster daarom tot blogger van de maand november.

Blogger

Wanneer ben je Chocolate Chip Couture begonnen?
In juli 2010 ben ik mijn blog begonnen. Door blogs te lezen en erop te reageren werd ik super enthousiast om er zelf ook een te beginnen. Ik wilde graag dat mijn blog een goede reflectie werd van al de dingen die ik ècht leuk vind zoals mode, bakken, styling en koken. Vandaar de naam Chocolate Chip Couture. 

Je tatoeages zijn een eyecatcher in je look, hoe ben je tot deze designs gekomen en wat is je idee achter de verschillende tatoeages?
De tekst op mijn onderarm komt uit een liedje van DMB "To change the world, start with one step. However small, the first step is hardest of all". De tatoeage van de hartslag aan de binnenkant van mijn rechterarm is een hartslag in rust. Het is een herinnering om niet te snel in paniek te raken en te proberen dingen rustig en kalm te benaderen, niet altijd even makkelijk. Tenslotte de vogels en rozen omdat ik ze supermooi vind en een liefde voor dieren en de natuur heb. Het is wel ontzettend verslavend, hoor! Ik heb alweer genoeg ideeën voor nieuwe tatoeages.

Look 1


Wat geef je per maand uit aan mode? Wat is je goedkoopste en duurste aankoop?
Gemiddeld geef ik zo'n 200 à 300 euro per maand uit aan kleding, schoenen en accessoires. Mijn duurste aankoop ooit is zonder twijfel het paar zwart leren Acne Pixel boots van 500 euro. Het goedkoopst zal de witte bandeautop met print zijn. Die heb ik afgelopen zomer voor 3 euro heb gekocht in de sale bij H&M. 

Winkel je wel eens bij online shops en welke online shop is je favoriet?
Ik denk dat het grootste gedeelte in mijn kast van online shops komt en met name Topshop, H&M, Nelly.com, Asos en Zara zijn favoriet. Die shops zijn betaalbaar en hebben, heel fijn, een ontzettend groot assortiment. Het is zo leuk om een postbode met een stapel pakketjes naar je deur te zien lopen.

Wat is je geheime guilty pleasure?
Een caramel frappuccino met slagroom van Starbucks. Mmm!

Look 2

Wat is je favoriete kledingstuk op dit moment?
Ik denk mijn nieuwe zwarte kanten peplum top van H&M. Met een gedeelde 2e plaats voor de Topshop Moto leigh skinny in iedere kleur die ze maar hebben en m'n H&M faux fur jasje.

Wat is je persoonlijke stijl tip?
Houd het simpel. Denk niet te veel na over een outfit en probeer soms dingen bij elkaar die je nooit van tevoren zo bedacht had. Dit kan je echt positief verrassen soms! Ook is het handig fotootjes te maken van outfits waar je je echt prettig in voelt, mocht je dan een hele inspiratieloze dag hebben kun je hier altijd op terug vallen.

Look 3

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
In vind voornamelijk inspiratie door andere blogs, online magazines, films en natuurlijk mensen kijken op straat. Ik lees en volg redelijk veel blogs en mijn favorieten wisselen van tijd tot tijd. Op dit moment zijn het: Sincerely Jules, vanwege haar altijd relaxte, maar toch zo ontzettend leuke kledingstijl! Cupcakes and Cashmere, in mijn ogen is Emily de hedendaagse Martha Stewart. Ik bewonder haar ontzettend door alle heerlijke recepten, mooie outfits en prachtige binnenhuis decoraties. Llymlrs, dit is een van de allereerste blogs die ik ben gaan volgen en na haar een tijdje uit het oog te zijn verloren ben ik weer helemaal verslaafd aan haar leuke filmpjes en heerlijk draagbare outfits.

Look 4

 

Word jij ook zo enthousiast van de stijl van Daphne? Ik ben benieuwd!

liefs, Marlies Bax,