Lifestyle

Blij met je lijf of toch niet?

Nikky, 01 maart 2017

Blij met je lijf of toch niet?

Een tijdje geleden vroegen wij het hemd van jullie lijf met ons grote health onderzoek. En daar gaven jullie massaal gehoor aan. Onze dank is héél erg groot; dankzij de hulp van maar liefst 1085 dames weten wij namelijk dat slechts 19% van deze vrouwen tevreden is met haar lichaam. Ai. Dat is best even schrikken. En hoe zit het met alle health bloggers die het internet domineren? Volgen wij deze vrouwen voor de nodige motivatie? Omdat we stiekem jaloers zijn? En wat doen deze vrouwen met ons zelfbeeld? Keep on reading.

Health

Fitness of voetbal?

Het blijkt dat 67% van de vrouwen een sportabonnement heeft. Dit wil overigens niet zeggen dat deze vrouwen massaal de sportschool induiken, want 35% van de ondervraagden geeft aan dat ze ondanks hun abonnement niet naar de sportschool gaan. Foei! Een ander feitje is dat vrouwen graag de touwtjes in eigen handen hebben, en laat dit met sporten nou net zo zijn. 42% van de vrouwen doet aan fitness. Zo kunnen ze zelf hun tempo bepalen! Voetbal, hockey, dansen en meer soortgelijke sporten staan daarom ook niet hoog op hun lijstje.

Nike Performance CITY CORE Sportshirt bright melon/reflective silverNike Zalando
€ 29,95
adidas Techfit medium support sport bhAdidas de Bijenkorf
€ 29,95 € 20,96
Nike Performance LUNAR SKYELUX Hardloopschoenen neutraal wolf grey/black/cool grey/whiteNike Zalando
€ 99,95 € 59,95
Nike Sportswear Korte jassen black/whiteNike Zalando
€ 54,95
Reebok GARDEN REBEL Tights blackReebok Zalando
€ 54,95
Could Be VodkaModeMusthaves ModeMusthaves
€ 14,95

Women and their bodies

Uit ons onderzoek blijkt dat 38% een groot voorkeur heeft naar het lichaam van Doutzen Kroes, alhoewel maar 10% van de vrouwen zou willen ruilen. Als het om hun eigen lichaam gaat kiezen ze massaal voor Beyoncé. Wij gokken dat dit iets te doen heeft met haar mooie vormen... Hier kan ik me overigens helemaal in vinden, can I have that ass please?

Fitgirls

Bijna iedere vrouw maakt zich er schuldig aan: het volgen van fitgirls en health bloggers. Wij willen weten: wáárom? Het blijkt dat vrouwen zich vooral willen laten inspireren en hopen zo nieuwe oefeningen te zien die zij vervolgens zelf in de sportschool kunnen gebruiken (33%). Een iets kleinere groep (20%) gebruikt de vrouwen om gemotiveerd te blijven. Toch blijkt dat health bloggers en fitgirls jullie leven niet zo zeer beïnvloeden: bijna 60% van de ondervraagden geeft aan dat zij zich weinig laten beïnvloeden. Een kwart van de dames geeft aan dat foto's en video's van al die afgetrainde sportievelingen ervoor zorgen dat zij zichzelf minder mooi vinden. Nog eens 12% geeft aan dat al die gezonde dames hen soms onzeker maakt (hoor ik dan toch echt bij die 12%?).

Niets zo motiverend als een kek sportoutfitje, non? De mooiste items vind je in onze Styleguide!

liefs, Nikky , We never go out of style

Lees meer