Black Swan: Witte zwanen, zwarte zwanen

Vorige week roemden wij Natalie Portman om haar kleurrijke stijl. Deze week belandde er een heel andere kant van deze top actrice in onze mailbox. In haar nieuwste film Black Swan laat Natalie, naast geweldige dansskills, een duister kantje zien in de donkere balletstyling van designers Rodarte. Good girl gone bad!

Black Swan volgt het verhaal van Nina (Natalie Portman), een ballerina van een balletgezelschap in New York City. Haar hele leven staat in het teken van presteren en dans. Wanneer de prima ballerina Beth Macintyre (Winona Ryder) vervangen wordt door artistiek directeur Thomas Leroy (Vincent Cassel) is Nina zijn eerste keuze voor de hoofdrol in Het Zwanenmeer.

Maar Nina heeft een rivale. Danseres Lily (Mila Kunis) maakt ook indruk op Leroy. Hij zoekt een danseres die zowel de onschuldige witte zwaan als de onbetrouwbare sensuele zwarte zwaan kan spelen. De rol van witte zwaan is Nina op het lijf geschreven. Lily is de belichaming van de zwarte zwaan. De rivaliteit van de danseressen groeit uit tot een vreemde vriendschap. Wanneer Nina haar duistere kant omarmd en een ware zwarte zwaan wordt, zou dat haar ondergang kunnen betekenen. Er volgt angstaanjagende reis door de psyche van een jonge ballerina, wanneer haar hoofdrol als de zwanenkoningin een ware obsessie wordt.

In de stijl van de Black Swan:

 Pieces Nagellak
Nagellak, Pieces
EUR 2.95
(Zalando)
 pumps hak 8cm
Pumps, Tango
EUR 44.95
(Tango)
Dept jurk grijs
Jurk, Dept
EUR 79.95
(Men at Work)

Recensies jubelen en juichen. Black Swan is een filmisch pareltje. De trailer belooft ons ook veel goeds, maar stalen zenuwen lijken bij deze psychologische triller benodigd. Denk jij die te hebben? Reageer dan voor 2 februari op dit bericht en maak kans op gratis kaartjes! Wij geven namelijk 2 keer 2 kaarten weg!
Black Swan draait vanaf 3 februari in de bioscoop, zie www.blackswanfilm.nl! Noteer die datum in je agenda en dompel je onder in de duistere wereld van de dans.
Liefs
Marlies

© 2010 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.

liefs, Marlies Bax

Marlies Bax

Shop meer van

Geen resultaten gevonden.

Reageer

  Log in om te reageren
 • C 6 jaar geleden

  Wow geweldig! Ik ben zelf danseres, dansdocente en altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. Deze film lijkt me inspiratievol en de perfecte combi van film, dans en emotie. Can't wait!

 • Anniek 6 jaar geleden

  Wil graag naar de film, zat zelf vroeger ook op ballet en vind de stijl die jullie erbij hebben gezocht ook erg mooi! x

 • Laura 6 jaar geleden

  Joehoe, zie ik toch even mooi op tijd dit leuke berichtje op Fashionchick staan! Ik waag graag een kansje op het winnen van die kaarten! Groetjes van Laura

 • Lucia 6 jaar geleden

  Ja ikke!!! Ben echt gruwelijk nieuwsgierig nar deze film :-)

 • Tiziana 6 jaar geleden

  Lijkt me echt een geweldige film! Ik wacht al een paar weken op de release in Nederland.

 • Lieke 6 jaar geleden

  Argh hier wil ik echt supergraag heen! Ik hou van dit soort films. En zwart is sws al mijn kleur haha. Dus deze film is helemaal iets voor mij.

 • Annemarijn 6 jaar geleden

  Ik heb zeker stalen zenuwen.. Ik moest een tijd geleden auditie doen voor een dansfilm, Bodylanguages, en ik kwam daar aan en echt er waren alleen maar mensen die op de dansacademie zaten (behalve ik..). Ik wilde bijna weglopen, maar ging toch de auditie deuren binnen. Toen ik binnenkwam zag ik ineens een acteur van Spangas staan met wie ik mijn auditie moest doen. Ik schrok erg, maar heb mezelf er toch doorheen geslagen!