Grootste fashioninspiratie van Nederland

Shop kleding bij 200+ webshops

Bekend van TV

menu
Beauty

Bizar: door deze kapsels lijk je slanker

Kristel, 01 januari 2018

Ben jij iemand die vaak naar de kapper gaat om een nieuwe coupe uit te proberen? Misschien heb je nog niet de coupe gevonden die het best bij je gezicht past. Wat dacht je van een kapsel die je slanker laat lijken?

Niemand wil een kapsel die de minpunten uit je gezicht benadrukt. Maar we zeggen natuurlijk allemaal volmondig "ja" als we onze gezichtjes wat smaller kunnen laten lijken dankzij een bepaalde coupe. Hieronder hebben we dan ook voor je op een rijtje gezet welke kapsels je slanker laten lijken.

Deze slankmakende kapsels moet je proberen


#1 Lang haar

Het makkelijkste kapsel om mee te beginnen is lang haar. Lang haar maakt je gezicht langer waardoor het slanker lijkt. Om je onderkin iets minder uit te lichten kun je daarnaast ook altijd nog kiezen voor laagjes. Hierbij is het wel belangrijk dat je kijkt waar de kapper de laagjes precies knipt. De voorste punten kun je altijd het best lange laagjes geven, hierdoor lijkt het alsof je een hele strakke kaaklijn hebt. Score!

#2 Schuine bob

Vergeet recht haar, schuin haar is het nu helemaal. Vooral in combinatie met een bob is dit erg mooi en doet dit ook veel voor je gezicht. Een bob die kort van achter is geknipt en langer van voren doet je smaller lijken in je gezicht. De truc zit ‘m in de voorste punten die je langer houdt. Ook een scheiding in het midden is beter.

#3 Pony

Bang bang! Een pony is ansich al een heel mooi kapsel, maar helpt daarbij ook om je gezicht smaller te maken. Door een pony te knippen die in het midden korter is en aan de zijkanten langer, creëer je een speels en luchtig effect, wat smal doet ogen. Let op: een rechte pony is ook mooi, maar hierdoor lijkt je gezicht wel kleiner en bij sommige gezichtsvormen ook veel ronder. Probeer dit dus te vermijden.

#4 Haar opgestoken

Het makkelijkste kapsel dat bestaat is by far een opgestoken kapsel. Niet zozeer een kapsel waarvoor je naar de kapper hoeft, maar zorgt wel voor een smaller gezicht. Dit komt doordat je gezicht er ‘open’ uitziet. Met een paar speelse plukjes geef je meer vorm aan je look, en net zoals bij de pony ziet je gezicht er smaller uit.

#5 Highlights

Toe aan een kleurtje, maar wil je niet all the way gaan? Highlights worden dan je nieuwe beste vriend! Veel minder stress door onopvallende uitgroei én het maakt je gezicht slanker doordat de focus op de bovenkant wordt gelegd. Zorg er hierbij wel voor dat de kleur aan de onderkant donkerder is dan aan de bovenkant.

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer