awakenings ade amsterdam dance event outfitinspiratie
Fashion

Bereid je voor op ADE met deze festivallooks

Jane, 26 augustus 2022

Het einde van het festivalseizoen is gelukkig nog niet voorbij, maar het is nooit te vroeg om vast na te denken over je looks tijdens Amsterdam Dance Event, hét electronic music-festijn van het jaar, eind oktober op diverse locaties in Amsterdam. 

ADE X Awakenings

Stonden we niet zo lang geleden nog te raven op Awakenings Summer Festival, inmiddels vliegen de weken voorbij en voordat je het weet, is het herfst en staat ADE weer voor de deur. Ook Awakenings heeft het ADE-programma bekendgemaakt en onthult maar liefst negen (!) events - zes in de Gashouder en drie in de Ziggo Dome - met onder anderen Charlotte de Witte, Carl Cox en Amelie Lens. Hun 25-jarig jubileum wordt dus één groot technospektakel waar we enorm naar uitkijken. Kaarten zijn al te koop!

Audio Obscura 

Alle ADE-feesten vinden plaats op verschillende plekken in Amsterdam, zoals bijvoorbeeld in RAW Factory, het hoofdkantoor van G-Star RAW. Hier organiseert Audio Obscura toffe, unieke feesten met prestigieuze line-ups met onder anderen Peggy Gou, Courtesy en Âme.  

Outfitinspiratie

Dan rijst natuurlijk de vraag wat je aan gaat doen. Hoewel de meeste festivallooks gebaseerd zijn op de zomer, proberen we toch inspiratie te halen uit voorgaande edities van Awakenings. Binnen is het tenslotte net zo warm als buiten in de zon. Bovendien geldt nog altijd het credo dat het nooit te bloot kan zijn. Dus haal alles - of juist niets - uit de kast en maak vast je ADE-moodboard. We geven een voorzet.

Accessoires

Accessoires maken iedere look af, zelfs als je geen outfitinspiratie hebt. Zorg er dus voor, wat je ook draagt, dat je een paar killer accessoires om hebt. Een uitgesproken cowboyhoed is altijd een goed idee en hetzelfde geldt voor grote oorbellen en een kek schoudertasje. Kies een exemplaar met logo’s, glitter of een knalkleur. Ook niet te missen is een telefoontasje, want je kunt pas echt vrij bewegen en genieten wanneer je je handen vrij hebt. 

Ajour

Transparante tops, helemaal geen top of tops van ajour, zijn een must tijdens festivals. Ga aan de slag met je bikinitop, tepelplakkers of glitters om er eventueel onder te dragen en je loopt er absoluut feestelijk bij. Van kleine tot grote haken en van dikke tot dunne breisels. Alles kan en mag!

Co-ord

Dit jaar heeft de co-ordset aan populariteit gewonnen en met name op festivals zie je veel co-ordsets voorbijkomen. Doordat de twee kledingstukken precies hetzelfde patroon hebben, zie je er doordacht en modieus uit. Tasje erbij en je bent klaar voor een feestje. In het kader van nude gaan we naar ADE in een co-ordset met een een croptop of top met cut-outs. 

Sunset-oranje

Het wordt een van dé kleuren voor de herfst en winter: sunset-oranje. Deze oranjetint doet een beetje retro aan en kan goed gecombineerd worden met een heleboel andere kleuren, dus ideaal voor het samenstellen van je outfit. Ga voor een effen kledingstuk of kies een opvallende sunset-print. 

Sportief

Feesten is topsport dus daar kun je je het beste maar naar kleden. Pak bijvoorbeeld je legging uit de kast en combineer met een fijne blouse en opvallende (glitter)beha. Een andere optie is je sportbeha de eyecatcher te laten zijn. Draag die stoer boven een wijde jeans, cargo of parachutebroek. Een paar goede sneakers eronder en je bent niet meer van de dansvloer weg te slaan.


In samenwerking met Awakenings.

Uitdagende festivaltrends die je op ieder festival tegenkomt

Lees ook

Uitdagende festivaltrends die je op ieder festival tegenkomt

Fashion

Zo vertaal je de Y2K-trend naar een festivaloutfit

Lees ook

Zo vertaal je de Y2K-trend naar een festivaloutfit

Stijladvies

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees meer